Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy gyermeknek napok óta...

Ha egy gyermeknek napok óta nincs mit ennie, az szerintetek elfogadható?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva egy nagy vitát generált kérdés kapcsán született meg bennem ez a kérdés. Én is egy marha vagyok, mert az ilyen vitáknál nem szabad hozzászólni, de most egy kicsit leesett az állam. Azt írtam, hogy én azt tartom felelőtlennek, aki itt sír egy hete gyk-n, hogy éheznek, amíg meg nem jön a gyes, de közben már várja a következő babáját. Erre úgy lepontoztak, hogy csak pislogok. Tehát tényleg elfogadható, hogy potyogtatjuk a gyerekeket, azok meg lakjanak jól szeretettel?
2013. ápr. 2. 13:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
75%
De itt a kérdező nem is írta, hogy nincs kaja a gyerekeknek :O ezt honnan veszitek?
2013. ápr. 2. 13:58
 12/30 krisztivan ***** válasza:
100%
Ha valaki erre a kérdésre igennel felel az normálatlan.Nincs miről vitatkozni.Mi is nehezen élünk de nem éhezhet sem a fiam,sem apa.De ahhoz,hogy mások hogyan és mit csinálnak nem sok közöm van.Még ha barát,családtag vagy szomszéd is az illető.Ha nincs annyi esze,hogy gondolkodjon akkor azt én nem tudom neki kölcsönadni:-((
2013. ápr. 2. 13:58
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy nem elfogadható

A megszaporodott kérdések oka, hogy egyre elterjedtebb ezekben a rétegekben is az Internet elérés...

A gyerekek szaporodását pedig az adósságspirálhoz tudnám hasonlítani: a 3. gyerek azért kell, hogy az ő támogatásaiból tudjam etetni az előző kettőt (ld. hitelt veszek fel, hogy abból fizessem az előző hitelt).

2013. ápr. 2. 13:59
 14/30 A kérdező kommentje:
Ott már a sokadik válaszra írtam válaszul, hogy a szeretettel nem lehet jól lakni, és példaként hoztam fel a felelőtlenségre ezt az anyukát, aki már sokszor írta itt, hogy napokig éheznek minden gyes előtt. És többen is lepontoztak, számomra ez döbbenet, hogy van aki ezt elfogadhatónak tartja. Ezért is írtam ki a kérdést, mert nem csak egy valaki pontozott negatívan, hanem többen is. Tehát akkor mégis vannak olyanok, akik szerint ez normális, és "belefér"
2013. ápr. 2. 14:04
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
Az ehezes nem elfogadhato. De ha arra varsz mire mindened meglesz kifutsz a biologiai oradbol sajnos. Anyum a masodik VH utan szuletett es sokszor evett cukros kenyeret mert nem volt mas. Felnott, es egeszseges felnott lett belole, aki megtanulta ertekelni a pici dolgokat is nem cask a nagyot. Ott vannak tesomek marol honapra elnek es sokszor kuncsognak tolem penzt, de megadjak. En nem tudnek igy elni, engem idegesitene, de mindenki mas. Viszont tenyleg ha arra varsz h minden meglegyen, a sajat esetemet tudom mondani, en is igy gondoltam mig a 20-as eveimben voltam. Megfelelo ferfit, akivel csaladot tudtam alapitani, keson ismertem meg 33 evesen, addigra megvolt egy fosuli, egy egyetem, kulfoldre vandoroltam, sajat hazat vettem egyedul onerobol, majd tataroztam, klafa allas baromi jo fizetessel, ceges kocsi, laptop, telo egyebek, tenyleg anyagilag mindenunk megvan, baba projectbe rogton bele vagtunk, sikerult is, mire szultem a 35ik eletevemet toltottem. Sima terhessegem volt, vegig dolgoztam, a vegen ment fel a vernyomasom, igy beinditottak a szulest. Akkor ugy gondoltam ah majd a masodik is konnyen jon. Igy 38 evesen lassan 39 iden, 3 vetelesen tul, abbol kettot mutettel fejeztek be, a 3iknal kertem genetikai vizsgalatot, ahol megallapitottak h trisomy15 egy nagyon ritka genetikai betegsege volt a babamnak, tudod maskepp gondolom. Ha meg egyszer elolrol kezdenem az eletem, maskepp tennem es a 20as eveimben szulnek. Nagyon szeretnenk kistesot, de lehet h nem fog osszejonni mert oreg lettem. Csak azert irtam mert nem minden a gazdagsag, tenyleg a falra akaszthatom, mert hidd el nem vagyok boldog.
2013. ápr. 2. 14:07
 16/30 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés sem semmi!:( http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

3.gyerek a nagy semmire!

2013. ápr. 2. 14:08
 17/30 A kérdező kommentje:
Nézd én is 23 évesen szültem, úgy hogy munka mellett csináltam a fősulit is. Nekünk sem volt meg akkor mindenünk, de nem is éheztünk soha. Én nem is azt írtam, hogy meg kell várni, míg minden adott. Egyrészt mert olyan helyzet nincs, másrészt meg, mert akkor tényleg szinte senkinek sem szabadna szülni. De az nonszensz, hogy 2 gyereket is gyesre szült, nyomorognak, éheznek, és akkor még egy 3.-at is tönkre tesz, mert a szeretet a fontos, nem a vacsora... Az éhezésre nincs indok, és nincs az a szeretet, ami a korgó gyomrát elfeledteti vele. Emlékszem, volt egy osztálytársam, aki ilyen családban élt. 2-tól anyám csomagolta neki is a tízórait, mert nyomorult gyerek kinézte a kaját a kezünkből, én meg megsajnáltam, és évekig mi etettük tízóraival. Na hidd el ő sem volt hálás a fene nagy szeretetért otthon. És még ő szégyellte magát 7 évesen, mert el kellett fogadnia mástól az alamizsnát (hiába adtuk szívesen, neki akkor is ciki volt), hogy ne haljon éhen...
2013. ápr. 2. 14:18
 18/30 anonim ***** válasza:
91%

Én is várom most mondjuk a gyest,de nem a semmire szültem.volt nekem is állásom,páromnak is,meg neki egy kis plusz is,amit beszüntettek neki:( nekem meg igértek egy jobb melot,multhét elötti csütörtökön,h oké minden,hétfön kezdhetek,erre kiderült hogy valami hiba csuszott az egészbe,és adminisztrácios hiba miatt csuszik minden...igy egy hete nincs munkám,várom hogy végre megoldodjon a probléma.szoval egy fizubol nehéz(páromnak a plusz munkája napi szintü fizetést jelentett)

DE! most ilyen körülmények közé nem vállalnék mégegy gyereket,majd ha mindkettönknek stabil munkahelye lesz,és teszek is ellene h véletlenül se csusszon be a kisteso.

2013. ápr. 2. 14:19
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

"Az ehezes nem elfogadhato. De ha arra varsz mire mindened meglesz kifutsz a biologiai oradbol sajnos."

Nem értem miért hozzák fel ezt mindig. Ez a két véglet. Azért a kettő között van pár lépcsőfok.

A másik, amit utálok, amikor azt írják, hogy szeretetre van szükség, nem luxuscikkekre. Nem értem a rossz anyagi körülmények között élők miért gondolják, hogy a jómódúak nem szeretik a gyerekeiket, nem törődnek velük, nem töltenek velük minőségi időt és minden felesleges hülyeséget megvesznek. Ez általában nem így van. Éppen a magasabban iskolázott és magasabb jövedelmi szinten élők tudnak átlagban többet nyújtani a gyerekeiknek. Jobban van lehetőségük értelmes, közös programra, kirándulásra, nyaralásra, hasznos játékokat tudnak venni és nem utolső sorban minőségi ételeket. Ellenben a mélyszegénységben élő gyerekek testi, szellemi, érzelmi igényeit hanyagolják el. Ők éheznek, fáznak, nemcsak drága játékra nincs pénz, hanem tankönyvre sem. (hozzátenném, hogy ezt mutatják a statisztikák, de mindkét rétegnél lehetnek kivételek)

2013. ápr. 2. 14:20
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"De ha arra varsz mire mindened meglesz kifutsz a biologiai oradbol sajnos."

Azért egy évet dolgozni, hogy ne a gyesre legyek csak jogosult hanem a gyed-re is azért nem a világ.

2013. ápr. 2. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!