Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti tegezitek vagy magázzátok...

Ti tegezitek vagy magázzátok anyósotokat illetve apósotokat? Hány évesek vagytok és ők nagyjából milyen idősek?

Figyelt kérdés

2013. márc. 18. 11:29
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
0%
Én 37 anyósóm 39. Néha még meg is dugom.
2013. máj. 20. 22:22
 32/35 anonim válasza:

Nekem még nem az anyósom, meg apósom se, de tegezem őket.

15 éves vagyok, "anyósom"39 éves de mielőtt összejöttem a fiával, az előtt is tegeztem, mert rögtön rámszólt ha magáztam, aztán összejöttünk és azóta meg végképp tegeznem kell, mert így szeretné. Nagyon közvetlen nő, imádom. :) "Apósom" 43 éves, őt magáztam amikor először találkoztunk, és még egy pár találkozás kellett míg azt mondta hogy nyugodtan tegezzem. A barátom testvérének is van egy barátnője, régebb óta együtt vannak mint mi, de még mindig magázza anyósékat, mert neki nem engedték meg. Nem igazán kedvelik a lányt, de nem tudnak mit csinálni. Viszont örülök hogy engem kedvelnek, és én is őket! :)

2013. máj. 21. 14:53
 33/35 anonim ***** válasza:
én 34, tegezem a nejem szüleit, 50 körüliek, pontosan nem tudom...
2013. máj. 21. 16:15
 34/35 anonim ***** válasza:

Most olvastam hogy mit kértek tőled az apósék, kedves kérdező.

A protokoll nyelvén több hibát is elkövettek:

- Először nem tegezhetnek le, az anyósod ajánlhatja fel, hogy tegeződjetek. Apósod ezt sem ajánlhatja fel.

- Apósod felé, mint hölgy, Te ajánlhatod fel, hogy tegeződjetek, kölcsönösen.

- Kölcsönös tisztelet esetén kölcsönös a tegeződés, az egyoldali tegeződés az köznyelven a csendőrpertu vagy a cselédpertu, ami egyértelmű alá-fölérendeltségi viszonyt jelent.

Ezeknek a szabályoknak a java részét ma már nem tartják, de az alá-fölé rendeltségi viszonyt azért mindenki érzi.

A körülményeket, konkrét családi helyzetet nem ismerem, de én egy ilyen helyzetben szó nélkül visszategeznék. Elmondanám, hogy nem szeretném magamat cselédnek érezni, ezért vagy magázódunk oda-vissza, vagy tegeződünk és kész.

2013. máj. 21. 16:31
 35/35 anonim ***** válasza:

Anyósomat magázom. Ő persze tegezett mindig is. 27 éves vagyok.

Anyós 50 éves, apósom 71 lenne ha élne. Már nem is ismerhettem meg. A férjem 3 éves volt amikor meghalt.

A férjem 24 éves, első perctől tegezi a szüleimet, mert rászóltak:). Anyu 50 , apu 52.

Nem zavarna hogy nem tegezhetem anyósomat,nem beszélünk túl sokat, csak hát a vejének bezzeg megengedte...nekem meg nem... kicsit rosszul esik ez miatt. Gondolom nem kedvel. Na mindegy.

27/N

2013. dec. 23. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!