Ti tegezitek vagy magázzátok anyósotokat illetve apósotokat? Hány évesek vagytok és ők nagyjából milyen idősek?
Nekem még nem az anyósom, meg apósom se, de tegezem őket.
15 éves vagyok, "anyósom"39 éves de mielőtt összejöttem a fiával, az előtt is tegeztem, mert rögtön rámszólt ha magáztam, aztán összejöttünk és azóta meg végképp tegeznem kell, mert így szeretné. Nagyon közvetlen nő, imádom. :) "Apósom" 43 éves, őt magáztam amikor először találkoztunk, és még egy pár találkozás kellett míg azt mondta hogy nyugodtan tegezzem. A barátom testvérének is van egy barátnője, régebb óta együtt vannak mint mi, de még mindig magázza anyósékat, mert neki nem engedték meg. Nem igazán kedvelik a lányt, de nem tudnak mit csinálni. Viszont örülök hogy engem kedvelnek, és én is őket! :)
Most olvastam hogy mit kértek tőled az apósék, kedves kérdező.
A protokoll nyelvén több hibát is elkövettek:
- Először nem tegezhetnek le, az anyósod ajánlhatja fel, hogy tegeződjetek. Apósod ezt sem ajánlhatja fel.
- Apósod felé, mint hölgy, Te ajánlhatod fel, hogy tegeződjetek, kölcsönösen.
- Kölcsönös tisztelet esetén kölcsönös a tegeződés, az egyoldali tegeződés az köznyelven a csendőrpertu vagy a cselédpertu, ami egyértelmű alá-fölérendeltségi viszonyt jelent.
Ezeknek a szabályoknak a java részét ma már nem tartják, de az alá-fölé rendeltségi viszonyt azért mindenki érzi.
A körülményeket, konkrét családi helyzetet nem ismerem, de én egy ilyen helyzetben szó nélkül visszategeznék. Elmondanám, hogy nem szeretném magamat cselédnek érezni, ezért vagy magázódunk oda-vissza, vagy tegeződünk és kész.
Anyósomat magázom. Ő persze tegezett mindig is. 27 éves vagyok.
Anyós 50 éves, apósom 71 lenne ha élne. Már nem is ismerhettem meg. A férjem 3 éves volt amikor meghalt.
A férjem 24 éves, első perctől tegezi a szüleimet, mert rászóltak:). Anyu 50 , apu 52.
Nem zavarna hogy nem tegezhetem anyósomat,nem beszélünk túl sokat, csak hát a vejének bezzeg megengedte...nekem meg nem... kicsit rosszul esik ez miatt. Gondolom nem kedvel. Na mindegy.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!