Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortusz ellenzők, mi bajotok...

Abortusz ellenzők, mi bajotok azzal, ha egy nő valamiért nem kész még az anyaságra, és ezért elveteti a "gyerekét"?

Figyelt kérdés

Pláne, hogy mindenki 12 hetes magzatokkal példálozik, hogy ekkor még simán megejtik a műtétet, pedig ez sem igaz. Csak valahol meg kellett húzni egy határt, de ezen határ közelében már csak különösen indokolt esetben végeznek abortuszt. Általában amit eltávolítanak, valóban nem több egy rakás sejtnél, egy 1-2 centis kis magzatocska, amin éppcsak felfedezhetők néhány szervkezdemény csökevényei.

[link]

Ráadásul a központi idegrendszer ebben az időben még olyan fejletlen, hogy az alapvető működésen és egy gyenge fájdalomérzeten kívül semmire sem jó, márpedig így a szó szoros értelmében csak egy öntudatlan, életképtelen sejtcsomó még az embrió, sokat kell még érnie, mire rá lehet mondani, hogy egy élő lényről van szó.

Szóval miért kell megkövezni egy nőt, akinek egyszer fogamzásgátló mellett is becsúszott egy megtermékenyítés, de sem érzelmileg, sem anyagilag nem volt kész egy gyerekre, vagy egy szülésre...

2013. márc. 11. 16:12
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 A kérdező kommentje:

Téves, már beszéltem édesanyámmal is erről. A sejtcsomós állításommal nem értett egyet, de egyébiránt az elveimet, amivel kiállok az abortusz-ellenzőkkel szemben, ő is logikusnak és végső soron helyesnek tartja.

És igen, én is voltam ilyen sejtcsomó, a különbség köztem és azok között, akik elvesznek egy abortusz miatt, hogy engem AKART édesanyám. Ennél hol kell több indok?

2013. márc. 13. 16:37
 62/67 anonim ***** válasza:
3%
Kérdező már leírtunk sok indokot,érzéketlen vagy,majd ha ilyen helyzetben leszel akkor talán felfogod amiről beszélünk
2013. márc. 13. 17:57
 63/67 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy le leszek pontozva, de az eltérő véleményeknél ez már csak így megy. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem csak a kérdező köti az ebet a karóhoz... itt más sem hajlandó meghallgatni az eltérő véleményeket. Ez pontosan olyan vita, mint vallás kategóriában a létezik e isten kérdés. 2 tábor van, köztes nincsen és mindkettő süket, ha a másik véleményét, érveit meg kéne esetleg hallgatni. Talán jó volna végre kicsit magunkba szállni és belegondolni más helyzetébe, belegondolni abba, hogy biztos úgy értette e az illető, nem csak rosszul fogalmazott e, mert máshogy nem tudta, vagy esetleg azt átgondolni, hogy nem e sértő, bántó a mi véleményünk is. Persze távol álljék tőlem bárkinek a lelki világába belegázolni, úgyhogy akinek nem inge, ne vegye magára ;)
2013. márc. 13. 18:55
 64/67 anonim ***** válasza:
2%

"Persze köszönöm szépen mindenkinek, aki értelmes választ írt, érdekes volt más véleményeket is olvasni. "

Aha, kibújt a szög a zsákból. Csak te lehetsz értelmes. Gratulálok! Biztos egy konformista, alkalmazkodó, mindenkivel könnyen szót értő ideális munkatárs, házastárs és barát vagy. :-P

2013. márc. 14. 14:11
 65/67 A kérdező kommentje:
Kibújt a szög a zsákból? Bocs már, hogy merészeltem megköszönni a válaszoknak azon felét, amelyek tényleg hasznosak voltak. Ha a tied nem tartozott közéjük, és ezért lepontozásra került, az úgy gondolom, nem az én saram.
2013. márc. 14. 17:17
 66/67 anonim ***** válasza:
100%
64-esnek üzenném! Speciel én sem láttam semmi iróniát a kérdező köszönet nyilvánításában! Amit írtál az arról szólt, hogy most jól elmondhasd a véleményed és szép szavakkal elküld a kérdezőt melegebb éghajlatra. Lehet, hogy ti itt sokan lenézitek a kérdezőt, mert hogy miféle értelmi szinten lehet az, aki sejtcsomóként emleget egy embriót, de akkor visszakérdezek: miféle értelmi szint kell ahhoz, hogy valaki még egy szimpla köszönetnyilvánításban is provokációt lásson? Le lehet pontozni, elvégre megsértettem a lelkivilágod, ráadásul a véleményünk is eltér, az unatkozó anyukák arra főleg ugranak, mint oroszlán a zsákmányra...
2013. márc. 14. 18:44
 67/67 anonim válasza:
100%

Hihetetlen, hogy milyen barbár emberek élnek, társadalmunkban.

Gondolok itt például a #4-es válaszolóra, aki szülésre kényszerítené a nőket.

2013. dec. 23. 23:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!