Abortusz ellenzők, mi bajotok azzal, ha egy nő valamiért nem kész még az anyaságra, és ezért elveteti a "gyerekét"?
Pláne, hogy mindenki 12 hetes magzatokkal példálozik, hogy ekkor még simán megejtik a műtétet, pedig ez sem igaz. Csak valahol meg kellett húzni egy határt, de ezen határ közelében már csak különösen indokolt esetben végeznek abortuszt. Általában amit eltávolítanak, valóban nem több egy rakás sejtnél, egy 1-2 centis kis magzatocska, amin éppcsak felfedezhetők néhány szervkezdemény csökevényei.
Ráadásul a központi idegrendszer ebben az időben még olyan fejletlen, hogy az alapvető működésen és egy gyenge fájdalomérzeten kívül semmire sem jó, márpedig így a szó szoros értelmében csak egy öntudatlan, életképtelen sejtcsomó még az embrió, sokat kell még érnie, mire rá lehet mondani, hogy egy élő lényről van szó.
Szóval miért kell megkövezni egy nőt, akinek egyszer fogamzásgátló mellett is becsúszott egy megtermékenyítés, de sem érzelmileg, sem anyagilag nem volt kész egy gyerekre, vagy egy szülésre...
Téves, már beszéltem édesanyámmal is erről. A sejtcsomós állításommal nem értett egyet, de egyébiránt az elveimet, amivel kiállok az abortusz-ellenzőkkel szemben, ő is logikusnak és végső soron helyesnek tartja.
És igen, én is voltam ilyen sejtcsomó, a különbség köztem és azok között, akik elvesznek egy abortusz miatt, hogy engem AKART édesanyám. Ennél hol kell több indok?
"Persze köszönöm szépen mindenkinek, aki értelmes választ írt, érdekes volt más véleményeket is olvasni. "
Aha, kibújt a szög a zsákból. Csak te lehetsz értelmes. Gratulálok! Biztos egy konformista, alkalmazkodó, mindenkivel könnyen szót értő ideális munkatárs, házastárs és barát vagy. :-P
Hihetetlen, hogy milyen barbár emberek élnek, társadalmunkban.
Gondolok itt például a #4-es válaszolóra, aki szülésre kényszerítené a nőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!