Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortusz ellenzők, mi bajotok...

Abortusz ellenzők, mi bajotok azzal, ha egy nő valamiért nem kész még az anyaságra, és ezért elveteti a "gyerekét"?

Figyelt kérdés

Pláne, hogy mindenki 12 hetes magzatokkal példálozik, hogy ekkor még simán megejtik a műtétet, pedig ez sem igaz. Csak valahol meg kellett húzni egy határt, de ezen határ közelében már csak különösen indokolt esetben végeznek abortuszt. Általában amit eltávolítanak, valóban nem több egy rakás sejtnél, egy 1-2 centis kis magzatocska, amin éppcsak felfedezhetők néhány szervkezdemény csökevényei.

[link]

Ráadásul a központi idegrendszer ebben az időben még olyan fejletlen, hogy az alapvető működésen és egy gyenge fájdalomérzeten kívül semmire sem jó, márpedig így a szó szoros értelmében csak egy öntudatlan, életképtelen sejtcsomó még az embrió, sokat kell még érnie, mire rá lehet mondani, hogy egy élő lényről van szó.

Szóval miért kell megkövezni egy nőt, akinek egyszer fogamzásgátló mellett is becsúszott egy megtermékenyítés, de sem érzelmileg, sem anyagilag nem volt kész egy gyerekre, vagy egy szülésre...

2013. márc. 11. 16:12
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%

Én addig tudom azt mondani, hogy "nem élő lényről van szó", amíg nincs szívdobogása. Én a kisfiammal amikor terhes voltam: 5 hetes 5 napos terhesen (baba kora ilyenkor valójában 3 hetes 5 napos. a menstruáció még nem késik 2 hete sem) voltam az első vizsgálaton és tudták mérni a szívhangját.

Ha ez előtt végeznék az abortuszt, akkor talán azt tudnám mondani, hogy osztom a véleményed, de mivel ezt a valóság nem fedi le, gyakorlatilag 99%ban biztos, hogy ez után végzik, ezért maradok az ellenzők táborában. (egy újabb kérdés lehetne, de én még mindig inkább támogatnám a tablettát. amit ugye be akartak vezetni nem is olyan rég, de aztán mégsem így történt. meg van az oka: sokan visszaélnének vele, stb...)

2013. márc. 12. 09:19
 42/67 anonim ***** válasza:
83%

38-as, 36-os vagyok!

Ezzel tisztába vagyok, ezzel arra céloztam, hogy egy gyerekes anya aki ez mellett dönt, valószínűleg nem úgy éli meg mint a kérdező, hogy "az csak egy sejtcsomó"...

2013. márc. 12. 09:19
 43/67 anonim ***** válasza:
10%

#41, ez egy érdekes probléma, a hazai bürokratikus túlszabályozottség mellékterméke... ugyanis létezik ez a fajta eljárás, úgy hívják, hogy "menstruáció szabályozás", csak nálunk a bürokratikus ügymenetbe nem fér bele:

[link]

mert így sérülne a mindenható REND és ÁLLAM kobntrollálási lehetősége.... ennyi.

2013. márc. 12. 09:24
 44/67 anonim ***** válasza:
90%

#42, szerintem ez tök egyéni, hogy ki hogyan él meg egy kora-terhességet, tán a magzat "megmozdulása" (valójában a magzatmozgás érzékelése ugye) ami után már nagyjából egységesednek az álláspontok:)

Az meg nem érinti általánosságban a Kérdező kérdését.

2013. márc. 12. 09:26
 45/67 A kérdező kommentje:

"Igen, az a helyzet, hogy ha a számodra kellemetlen válaszokat lepontozod, azaz szerinted ezek nem hasznosak, akkor ezek szerint a téged megerősítő válaszokat tartod hasznosnak, tehát a kérdésed kiírásának a célja az, hogy megerősítést nyerj, ergo magad is tisztában vagy vele, hogy az álláspontod nem igazán áll meg a lábán."

Ezt nem igazán értem, honnan sikerült leszűrnöd... ha bajom lenne a saját álláspontommal, nem írnám le, és nem próbálnék érvelni mellette.

Másrészt pedig súlyos tévedésben vagy, aki normálisan válaszolt, véleményétől függetlenül felpontoztam, hisz egy válasz nem attól hasznos, hogy ugyanazt mondja, mint én. De aki értelmetlen választ adott, pl egy odakozmált sütihez hasonlítgatta az abortuszt, vagy véleménnyilvánítás helyett csak engem minősítgetett, az értelemszerűen lepontozásra került.

2013. márc. 12. 10:14
 46/67 anonim ***** válasza:
67%

Én nem szeretek beleavatkozni vitákba, de most kivételt teszek. Máskor vlsz. nem fogom megtenni, de most annyi mindenről szó esett, nem bírom megállni... :) Szakmámba vág a kérdés, és annyit minden esetre ki lehet teljes bizonyossággal jelenteni, hogy a 2 sejt egyesülésétől kezdve MINDEN információval rendelkezik az a sejt/sejtcsomó/embrió - szerintem EMBER, ami Őt különlegessé, egyedivé, ÖNÁLLÓ entitássá teszi. A fejlődése elején jár. De ennél szignifikánsabb változás sosem lesz már az életében, minthogy a fele információ helyett már az EGÉSZ rendelkezésre áll. Minden nappal fejlettebb lesz, a születéssel nagy változás történik, de az sem ekkora horderejű egy életben, csak hasonló.

Egy csecsemőt kisebb bűn elveszejteni, mint egy felnőttet, mert még pl. nem kiforrott személyiség?

Bár szakmámba vág, más ilyen éles vonalat nem tudok elkülöníteni, amikor azt lehet mondani, hogy él vagy nem él egy ember, csak a foganás pillanatát. Mindig több dologra képes, de ez a születés után is így van...

Az örökbefogadásról meg: valami nagy homály van ezügyben a fejekben, amiről nyilván a rossz felvilágosítórendszer tehet. Rengeteg pár vár gyermekre. Az újszülötteket pedig nem rakják csecsemőotthonba, csak azokat, akikről nem mond le az édesanyjuk, de nem is tudja őket nevelni. Akikről lemondanak, remek szülőkhöz kerülnek, szerető családokba, ahol talán már több, mint egy évtizede várnak rájuk. Akik gyermekotthonban nevelkednek, ők rendszerint nagyobbacskán kerülnek örökbefogadható állapotba, ki tudja, mi okból, ők rendszerint bent is maradnak a rendszerben. Mert nagyobbacskákat már tényleg nem fogadnak gyakran örökbe. A mai törekvés, hogy a gyerekek mindenképp családban nevelkedjenek, minimum nevelőszülőknél. Szóval azt sem értem, ebben a megoldásban mi a rettentő rossz...

2013. márc. 12. 11:50
 47/67 anonim ***** válasza:
34%
"Akikről lemondanak, remek szülőkhöz kerülnek, szerető családokba, ahol talán már több, mint egy évtizede várnak rájuk." - aha... Nézd, én is ilyen évtizede várakozó "remek" szülőkhöz kerültem csecsemőként... talán ezért érvelek mindenhol ilyen esetekben az abortusz, mint annál azért kevésbé rossz megoldás mellett.
2013. márc. 12. 11:55
 48/67 anonim ***** válasza:
29%
Látom, sokaknál verte a biztosítékot, hogy a #43-ban leírtam: létezik megoldás.
2013. márc. 12. 11:57
 49/67 anonim ***** válasza:
68%

A fogantatás pillanatában a hímivarsejt egyesül a petesejttel, hogy egy önálló sejtet alkosson, ami kisebb mint egy sószem! Ez az egyetlen sejt tartalmazza a gyermek teljes genetikai kódját - a nemét, a haj és szemszínét, magasságát és bőrszínét...

A 20. napra az agy alapjai, a gerincvelő és idegrendszer már kifejlett és a SZÍV DOBOGNI KEZD!!!

A 28. napra gerincoszlop és izmok fejlődnek. A karok, lábak, szemek és fülek már rendesen látszanak.

A 35. napra a kézen megfigyelhető az öt ujj. A szemek sötétebbekké válnak, ahogyan a pigmentek termelődnek.

A 40. napra az agyhullámok megfigyelhetők, mérhetők és rögzíthetők.

A 6. héten a máj most átvette a vérsejtek termelését és az agy átvette az irányítást az izmok és szervek mozgatásában is.

A 7. héten az állkapocs kialakul, beleértve a foggyökereket is.

A 8. héten alig 3 centiméter... a most fejlődő kis életet latinul fetus-nak hívják - azaz: "ifjú" vagy "utód". Immáron minden szerv és tag jelen van, amit egy felnőtt embernél is megtalálnánk.

A 9. héten a bőrön már egyértelműek az ujjlenyomatok. A kis emberke a tenyerébe helyezett tárgy köré fonja az ujjait megmarkolva azt.

A 10. héten a méh már duplájára nőtt. A kisbaba képes fintorogni, nyelni és ráncolni a homlokát...

A 11. héten már kb. 5 cm hosszú. Vizeletkiválasztása is van már. Az arc felveszi a jellegzetes babás vonásokat, és az izommozgások egyre finomabban koordináltakká válnak.

A 12. héten a kis "jövevény" alszik, ébred, és energikusan tornáztatja izmait - forgatja a fejét, mozgatja a lábujjait, kinyitja és bezárja a kis száját. Ha hozzáérnek a kezéhez, tenyerét ökölbe szorítja. Magzatfolyadékot lélegez be, ezzel segítve a légzőrendszer fejlődését.

Szóval a 12. hétig ennyi minden történik a magzattal. Én erre nem mondanám azt, hogy csak egy sejtcsomó.

Már a 3. hét végén dobog a szíve!

Legtöbbször ekkor még nem is tudunk a jöveteléről, de már dobog!

[link]

2013. márc. 12. 15:45
 50/67 anonim ***** válasza:
47%

"Már a 3. hét végén dobog a szíve!" - nem, mintha a szív dobogásának bármi jelentősége lenne, de elképesztő blődliket bírnak előadni magzatvédőék...

Ez alkalommal ott a csúsztatás, hogy a magzati kort mindenkor az utolsó menzesz első napjához számoljuk, úgyhogy a fogamzás a 2. hét vége. A 3. hét vége az kb a beágyazódás kezdete...

2013. márc. 12. 16:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!