Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortusz ellenzők, mi bajotok...

Abortusz ellenzők, mi bajotok azzal, ha egy nő valamiért nem kész még az anyaságra, és ezért elveteti a "gyerekét"?

Figyelt kérdés

Pláne, hogy mindenki 12 hetes magzatokkal példálozik, hogy ekkor még simán megejtik a műtétet, pedig ez sem igaz. Csak valahol meg kellett húzni egy határt, de ezen határ közelében már csak különösen indokolt esetben végeznek abortuszt. Általában amit eltávolítanak, valóban nem több egy rakás sejtnél, egy 1-2 centis kis magzatocska, amin éppcsak felfedezhetők néhány szervkezdemény csökevényei.

[link]

Ráadásul a központi idegrendszer ebben az időben még olyan fejletlen, hogy az alapvető működésen és egy gyenge fájdalomérzeten kívül semmire sem jó, márpedig így a szó szoros értelmében csak egy öntudatlan, életképtelen sejtcsomó még az embrió, sokat kell még érnie, mire rá lehet mondani, hogy egy élő lényről van szó.

Szóval miért kell megkövezni egy nőt, akinek egyszer fogamzásgátló mellett is becsúszott egy megtermékenyítés, de sem érzelmileg, sem anyagilag nem volt kész egy gyerekre, vagy egy szülésre...

2013. márc. 11. 16:12
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
91%

Sajnálom ami a barátnőddel történt, de attól még igazuk van, nem szabad az embrióra úgy tekinteni ahogy te teszed.

Ezzel az erővel te sem vagy több csak sejtek halmaza kiegészítve csontváz-, izom-, ideg- és keringési rendszerrel illetve érzékszervekkel, tehát ha úgy tetszik téged is megölhetne akárki akárhol és akármikor mert hát egy idegennek te csak egy szervrendszer vagy, semmi más..

Egyébként milyen védekezési módszer mellett csúszott be a baba?

2013. márc. 11. 19:55
 22/67 A kérdező kommentje:
Valamilyen fogamzásgátló tablettát szedett, pontosan nem tudom (a tablettákhoz nem igazán értek, a párommal sosem használtunk, csak nuvaringet ill. óvszert), de korábban sosem volt baj vele.
2013. márc. 11. 20:05
 23/67 anonim ***** válasza:
86%

Én nem vagyok fanatikus abortusz-ellenző. Speciel az ilyen helyzetekben megértem. Védekezett, méghozzá egy megbízható módszerrel, de mivel semmi sem 100%, megtörtént a "baj".

Én emiatt nem ítélek el senkit. De azért azt állítani, hogy csak egy sejtcsomó, szerintem kicsit túlzás. Ha kívánt lenne a terhesség, és vajon elvetélnél 10-12 hetesen, nem viselne meg? Akkor is azt gondolnád, hogy "á, még úgy is csak egy kis sejtcsomó volt".

Véleményem szerint az abortusz igen is gyilkosság, csak meg tudom érteni, és bizonyos helyzetekben nem ellenzem. De attól még az.

Engem csak az b.sz fel, mikor a sok felelőtlen idióta nem védekezik, max. ilyen "kihúzom időben" módszerrel, aztán meg sír hogy nincs lehetősége megtartani, és muszáj elvetetnie.

Hát bassz.ameg, védekezni kellett volna.

2013. márc. 11. 20:13
 24/67 anonim ***** válasza:
87%

Érdekes ez a vita, főleg mivel olyan miatt alakult ki, amire nincs is megfelelő válasz. Azért kíváncsi lennék, hogy hányan köveznék meg Bándy Katát az itt nagy abortuszellenesek közül, ha nem meghalt volna, de Péntek Lászlótól terhes lenne. Vagy egyébként szerintem amúgy is elég merész kijelenteni valamit úgy,hogy amúgy olyasmi velünk nem történt. Én magam pl így is empatikusabb és toleránsabb ember vagyok, mint a legtöbb itt lévő (ezt bizonyítja, hogy önkéntes - ismétlem - önkéntes munkát végzek egy fogyatékosok iskolájában, ahol HALMOZOTTAN sérült gyerekekkel foglalkozom, ezt csinálom azon a 2 szabad délelőttön, amit a tanulmányaim mellett megengedhetek), mégis úgy gondolom, ha erőszak miatt lennék terhes, elvetetném. Biztos megviselne lelkileg, de 100 %-osan az önhibámon kívül történt, azonkívül meg egy leendő orvos leszek, nem szívesen hagynám félbe a tanulmányaim, csak mert valami szatír hazafele megtámadott fényes nappal (pécsi vagyok...).

Igen, azt elítélem, ha valaki 0 felelősséggel él szexuális életet és ezután csúszik be a baba, majd ellátogat abortuszra. De nem értem miért kell még azzal is szítani a népet, hogy a saját fajunkat ócsároljuk, hogy megpróbáljuk azt az embriót minél emberibben kezelni, hogy ha valakinek tényleg szüksége lenne az abortuszra, akkor még sz@rabbul érezze magát.

Tényleg nem helyes életképtelen sejtcsomónak nevezni, de ugyanúgy hibás pl a magzat elnevezés, vagy még rosszabb: baba. Ez pszichológia, pszichikailag jobban kötődünk egy magzathoz, mint embrióhoz, függetlenül attól, hogy az fejlődésileg hol tart.

Btw: az vesse az első követ az ilyen emberekre, aki soha semmilyen "bűnt" nem követett el életében. Talán előbb a saját hibáinkat kéne kezelni és nem mást ócsárolni a döntései miatt...

2013. márc. 11. 20:18
 25/67 anonim ***** válasza:
39%
Ha sejtcsomónak tekinted azt a magzatot, akiből olyan kisgyerek lesz, mint mondjuk az én kislányom vagy bármelyik gyerek, akkor tényleg kár erre pazarolni a szót, nem fogod megérteni. Az a sejtcsomó egy élőlény, az élete már elkezdődött, a fogantatás megtörtént, már csak idő kérdése, hogy világra jöjjön, ennyi az egész. Mondjuk az általad említett határt, ha tényleg önkényesen tologathatjuk, akkor meghúzhatjuk szerinted öt évnél is? Vagy ötvennél? Vagy mitől függ ez mégis? És miért attól? És ki az az ember, aki úgy érzi, ezt a határt joga van meghúzni? És ki jogosította fel erre?
2013. márc. 11. 21:33
 26/67 anonim ***** válasza:
22%

Ha tabletta mellett csúszott be a gyerek, akkor az bizony nem véletlen, hanem emberi mulasztás.

A tabletta, ha RENDELTETÉSSZERŰEN szedik (azaz minden nap ugyanabban az időpontban veszik be) akkor teljes védelmet nyújt.

Tabletta mellett terhesség akkor jöhet létre ha

1.: össze-vissza veszi be

2.: elfelejtett bevenni néhány szemet (1 szem kihagyásától is teherbe eshet)

3.: kihányta

4.: ment a hasa és úgy távozott

5.: antibiotikumot vagy bármilyen más olyan gyógyszert szedett ami gyengíti a fogamzásgátló hatását

Ilyen esetekben ugye kiegészítő védekezést kell alkalmazni.

Tehát ha úgy veszed, a barátnőd a felelőtlensége miatt ölt.

Elhiszem, hogy nem fér bele ez nekik most és hogy nem volt más választás. Az én egyik legjobb barátnőm 17 évesen vetette el a gyereket, mert nem tarthatta meg semmiképp. Nem ítéltem el (a te barátnődet sem ítélem el) de ő már akkor, 17 évesen tudta (tablettával védekezett) hogy az ő hibája miatt csúszott be a baba és a barátnőd is tudja gondolom, hogy az ő figyelmetlensége/mulasztása miatt kellett abortuszra mennie.

2013. márc. 11. 21:38
 27/67 A kérdező kommentje:
Talán figyelmetlenség, talán nem, de hiába a rendeltetésszerű használat, nem létezik semmilyen téren 100%-os módszer. Arra is volt már példa, hogy elköttetett petevezeték mellett teherbe esett egy nő, noha a mai napig nem tudták hitelesen megmagyarázni, hogyan.
2013. márc. 11. 22:06
 28/67 A kérdező kommentje:

Nem, nyilván nem egy logikátlan határt kell keresni, hanem olyat, ami a lehető legtöbb szempontól megfelel. Vagyis mindenképpen kell egy lehetőség megelőzni egy nem kívánt gyermek megszületését, de értelemszerűen ennek egy olyan határt kell szabni, ahol az embrió még nem tekinthető biológiailag egy emberi lénynek, de mellette időt is biztosít az embernek. Időt, hogy egyáltalán észrevegye a nő a terhességet, meghozza a döntést, és bejusson a klinikára, valamint időt, hogy észre lehessen venni az orvosilag szükséges abortusz esetét, pl nyitott gerinccel fejlődő embrió esetén, amiből sosem lehetne élő ember. De emellett persze még elég korai kell legyen az időpont, hogy az "anya" szervezetét se nagyon károsítsa a beavatkozás.

Szóval mellőzd a gúnyolódást, kérlek, nem laikusok húzták meg ezt a határt hasraütésszerűen!

2013. márc. 11. 22:15
 29/67 anonim ***** válasza:
2%

A határt megszabja helyettünk a valóság, az természet, az élet. Vannak visszafordíthatatlan dolgok. A halál is ilyen, az élet létrejötte is ilyen. Van egyébként idő gondolkodni, egy bizonyos időpontig, ez pedig a fogantatás. Ahogy előttem is leírták már, a tabletta remekül véd a terhesség ellen, ha körültekintően használják.

Nem vagyok cinikus, ezek a tények. Például gondold el azt, hogy elfelejted kivenni a sütit a sütőből (elég béna metafora), majd miután jól odaégetted, és kidobod, és emiatt kikapsz, mert elpazaroltál valami értékeset, mész panaszkodni a sóhivatalba, hogy dehát kérem szépen, tessenek nekem egy ésszerű határt meghúzni, amikortól a kozma még visszacsinálható süteménytésztává!! Érted? Ez nem a mi döntésünk, dolgok megtörténnek és onnantól fogva másképp vannak. Ma már lehet tenni a megtörténés ellen. Nem amikor már kozmás a tészta. Akkor már a dolgokat nem lehet visszacsinálni.

2013. márc. 11. 22:22
 30/67 A kérdező kommentje:
Nem is jó a hasonlat, mert az már gyakorlatilag egy kész sütiről szól, amit figyelmetlenség miatt odaégettél. Akkor lenne releváns, ha már összeöntöttél volna párat a hozzávalók közül, majd miután rájössz, hogy ezt a sütit nem is szereti a család, kidobod a félkész tésztát. Majd mások jönnek és megköveznek, mert azzal a tésztakezdeménnyel tönkretettél egy sütit.
2013. márc. 11. 22:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!