Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortusz ellenzők, mi bajotok...

Abortusz ellenzők, mi bajotok azzal, ha egy nő valamiért nem kész még az anyaságra, és ezért elveteti a "gyerekét"?

Figyelt kérdés

Pláne, hogy mindenki 12 hetes magzatokkal példálozik, hogy ekkor még simán megejtik a műtétet, pedig ez sem igaz. Csak valahol meg kellett húzni egy határt, de ezen határ közelében már csak különösen indokolt esetben végeznek abortuszt. Általában amit eltávolítanak, valóban nem több egy rakás sejtnél, egy 1-2 centis kis magzatocska, amin éppcsak felfedezhetők néhány szervkezdemény csökevényei.

[link]

Ráadásul a központi idegrendszer ebben az időben még olyan fejletlen, hogy az alapvető működésen és egy gyenge fájdalomérzeten kívül semmire sem jó, márpedig így a szó szoros értelmében csak egy öntudatlan, életképtelen sejtcsomó még az embrió, sokat kell még érnie, mire rá lehet mondani, hogy egy élő lényről van szó.

Szóval miért kell megkövezni egy nőt, akinek egyszer fogamzásgátló mellett is becsúszott egy megtermékenyítés, de sem érzelmileg, sem anyagilag nem volt kész egy gyerekre, vagy egy szülésre...

2013. márc. 11. 16:12
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
52%
Van, amit nem lehet biosz könyvből megmagyarázni. Ha te nem érzed, hogy amit mondasz egy szívtelen, érzelemmentes, hideg ember véleménye, akkor rajtad nem tudok és nem is akarok segíteni. Hidd ezt, mondogasd sokat, hogy elhidd még jobban! De sajnállak, hogy kimaradsz abból, amit mi sokan mások átélhetünk. Kívánom, hogy egy nap megismerd ezt az érzést, és hogy rájöjj, mennyire felszínes és üres voltál ma.
2013. márc. 12. 16:08
 52/67 anonim ***** válasza:
71%

Nézd utolsó, minden bizonnyal vannak dolgot, amit nem lehet a biosz-könyvből megmagyarázni...hisz mindent még nem ismer egyetlen tudomány se. A valami transzcendentálisban hívők számára meg még több ilyen is van, ez OK.

Csak hát - főleg, ha valaki kiáll agitálni a nézetei mellett - az előtte legalább annyira legyen igényes önmagával és másokkal szemben, tanulja már meg, ami abban a nyomorult bioszkönyvben van, és ne beszéljen mindenféle ződséget... ha másért nem, hát azért, mert a saját mondanivalóját teszi hiteltelenné...

Hidd el kérlek, egy megannyira érzelemgazdag embernek sem kell szükségképp lábon kihordani az agyhalált...

2013. márc. 12. 16:35
 53/67 anonim ***** válasza:
62%
Hidd el, megtanultam, ami a bioszkönyvben van (diplomám van róla, szóval állíthatom, hogy tudom pontosan, amiről a kérdező biológiailag beszél! De ha valaki egy magzatról így tud nyilatkozni, az nem egy érző ember a szememben. Vannak az egészségügynek olyan részei, amit lehet hidegen kezelni, és vannak olyanok, amiket nem. Ez az én világnézetem és nem kell vele egyetértened. Sem neked, sem neki. De úgy gondolom, hogy ha ember nem több, mint a szakirodalom, akkor a lényeg veszett el.
2013. márc. 12. 16:43
 54/67 anonim ***** válasza:
21%

"Már a 3. hét végén dobog a szíve!" - nem, mintha a szív dobogásának bármi jelentősége lenne, de elképesztő blődliket bírnak előadni magzatvédőék...

Ez alkalommal ott a csúsztatás, hogy a magzati kort mindenkor az utolsó menzesz első napjához számoljuk, úgyhogy a fogamzás a 2. hét vége. A 3. hét vége az kb a beágyazódás kezdete..."

összekevered a dolgokat, a 3. héten, tehát az 5. terhességi héten. Olvasd el, valaki írt egy összefoglalót: a 20. napon. (ez durván 3 hét és 5 hetes terhességet takar) Te bekavartad egy kicsit a számolást

2013. márc. 12. 17:00
 55/67 anonim ***** válasza:
0%
"Ez alkalommal ott a csúsztatás, hogy a magzati kort mindenkor az utolsó menzesz első napjához számoljuk" - ahogy idézted is a mondatomat. Az abortusz 12. (ill 18.) hetes határa is az utolsó menzeszhez képest számított... meg minden, ami a magzati korral kapcsolatos. Nagyon egyszerű okból, tudniillik az egy biztos nap.
2013. márc. 12. 17:16
 56/67 A kérdező kommentje:

Na, nem is gondoltam volna, mikor feltettem ezt a kérdést, hogy ennyi válasz érkezik. Persze köszönöm szépen mindenkinek, aki értelmes választ írt, érdekes volt más véleményeket is olvasni.

Persze az én véleményem ettől nem változott meg, én speciel nagyobb érzéketlenségnek tartom megszülni a nem várt gyereket, minthogy még azelőtt eltávozzon, mielőtt egyáltalán felfoghatná, hogy él. Ettől eltekintve megértem annak az álláspontját is, aki szerint ezáltal én vagyok érzéketlen, de ha az vagyok, ha nem, én így gondolom.

2013. márc. 12. 17:16
 57/67 anonim ***** válasza:
74%
Azok figyelmébe ajánlom, akik hangoztatják, hogy a tabletta milyen jó dolog: csomó fogamzásgátló olyan elven működik, hogy tulajdonképpen a beágyazódást gátolja, azaz: felfogható ez is lehetséges abortusznak, attól függően, hogy volt-e megtermékenyülés, amit pedig nem lehet tudni.
2013. márc. 13. 01:52
 58/67 anonim ***** válasza:
57%
Te sosem voltal sejtcsomo? Te ujszulottkent kezdted vagy 3 evesen? Amire nem emlekszel, az nem letezik? Hallottal mar olyanrol, hogy abbol a sejcsomobol nem gyermek szuletett, amikor hagytak megszuletni? Ez egy olcso mentseg, lassuk be. Te mitol voltal kulonb sejtcsomo korszakodban, mint azok, akik nem kapjak meg az elet lehetoseget? Csak annyival, hogy az anyukad mashogy dontott. Ettol fuggetlenul tudom, hogy mit elnek at a nok, amikor ilyen nehez helyzetbe kerulnek es egy eletrol kell donteniuk. De azzal, hogy a dontes nagysagat, a felelosseget a sejcsomo magyarazattal enyhitsuk nem ertek egyet. Ha abortuszra vallalkozik, legalabb legyen tisztaban azzal, hogy mit tesz es annak milyen kovetkezmenyei lesznek az eletere.
2013. márc. 13. 10:46
 59/67 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem anyukád ezt olvasná,lehet elszomorodna és bánná,hogy Ő nem "sejtcsomóként" gondolt rád akkor,és hagyta,hogy megszüless,tuti elkeseredne,hogy ilyen érzéketlen gyereke lett a "sejtcsomóból"
2013. márc. 13. 10:52
 60/67 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó, tudod ezzel az a baj, hogy a dolog fordítva igaz, nagyjából olyan következményei lesznek az illető életére (leszámítva az alacsony, 1% alatti tényleges orvosi kockázatot), mint amit hisz a dologról. Ha azt hiszi, hogy "szörnyű gyilkosság", az tényleg egész életen át nyomasztani fogja, ha azt hiszi, hogy egy sejtcsomó eltávolítása, akkor meg igen kicsi az esélye, hogy hosszabb távú lelki következmények legyenek.

A harcos magzatvédőkkel meg pont az a baj, hogy miközben a szavaikban "féltik" az illetőket a hosszútávú lelki sérüléstől, valójában pont arra játszanak, hogy rettegjen az abortuszra készülő a lelki következményektől, hogy aki az abortuszt választja, az utána szenvedjen, ezért terrorizálják az abortuszra készülőket némasikolyokkal és magzatkanaplócskákkal...

2013. márc. 13. 10:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!