Szerintetek 50négyzetméter elég 3 gyereknek és nekünk? Ti mekkora lakásba/házba laktok?
Kedves kérdező, mi 8 évig laktunk egy 50 m2-es lakásban, először a két kicsi fiammal, utána a harmadik gyermekünk is még oda született. Igaz úgy vállaltuk a 3-at, hogy akkor már építkeztünk, és tudtuk, hogy előbb-utóbb elköltözünk. 1 éves volt a kicsi, amikor költöztünk.
Ez alatt a 8 év alatt mi háromszor rendeztük át a lakást, hogy praktikus legyen.
Igen, el lehetett férni, csak szervezés kérdése.
A 3 gyerekkel mi úgy oldottuk meg, hogy a két nagyobbé volt a nagyobb szoba, a miénk a kisebb, abba csak egy franciaágy volt meg a tévé, a kicsi kiságyát is a mi szobánkba tettük. Készítettem a kicsi kiságya elé egy térelválasztó függönyt, hogy ne zavarja a tévé pl.
A nagyok kaptak egy emeleteságyat, és a szobájukban elkerítettünk egy játszósarkot a kicsinek. Elfértünk, hisz a nagyok egész nap oviban, suliban, este meg örült mindenki, hogy együtt a család.
Ja és persze nappalink az ugye nem volt, ha vendég jött, hát a konyhában tudtam leültetni, na bumm!
Szerintem amíg kicsik a gyerekek, nektek sem lesz gond, és reméljük lesz majd lehetőségetek nektek is a továbbiakra!
27-es vagyok. 19. hétben vagyok.
Sajnálom, hogy ekkora "anyázás" lett ebből a kérdésből. Én személy szerint becsülöm azokat, akik top anyagi helyzet hiányában is vállalnak negy családot! Sokan nem értik meg, hogy a gyereknek elsősorban nem a gazdagság kell, hanem a szeretet, törődés, figyelem, amit kisebb helyen is megkaphat. Azt hiszik, hogy pénzzel kárpótolni lehet a gyerekeket bármiért. Mi személy szerint nem nélkülözünk, de volt olyan időszak, hogy nélkülöztünk, és akkor is ugyanolyan szeretetben neveltük a gyermekeinket. Kívánom, hogy nektek is még jobb legyen idővel az anyagi helyzetetek!
Én is emlékszem a korábbi kérdésedre. Mindenki azt tanácsolta, hogy ha a kicsit sem tudjátok rendesen fizetni, akkor ne költözzetek nagyobba, és ne vegyetek fel emiatt kölcsönt. Látom nem hallgattál rájuk.
Hát majd kiderül mi lesz veletek!
Egyébként az 50nm szerintem kicsi 5 embernek, de a 25höz képest azért óriásinak tűnhet. Viszont inkább az anyagiak miatt aggódnék!
37-es: szinte ez az egyetlen értelmes hozzászólás a témához.
Kérdező: ezt neked kell eldöntened, felesleges itt megkérdezned, hogy elég lesz- e a hely?
Nem attól leszel jobb/rosszabb anya hogy 50 vagy 100 nm-en neveled- e fel a gyermekeidet. Én lesz@rnám a helyedben azokat akik itt óbégatnak hogy ingyenélő vagy. A te gyerekeid fogják az ő nyugdíjukat is előteremteni, úgyhogy köszönjék meg szépen hogy megszülöd és felneveled őket az 50 nm dacára:)
Ami állambácsit illeti: a sok devizahiteles, akiknek szintén nem volt elég a 10nm/gyerek, azok vajon most nem éppen állambácsinak tartják a markukat hogy segítsen rajtuk,mert nem győzik fizetni a hiteleiket?
Arról nem is beszélve, hogy bárki, aki az életét nagy házban/lakásban kezdi, kerülhet olyan helyzetbe hogy kénytelen kisebbe költözni: mit csinál akkor a "reszli" gyermekkel? Beadja a közösbe? Basszus...
Szóval: az igaz hogy kell a nyugodt hely a tanuláshoz ( majd később), bla-bla-bla... de ezt ki lehet alakítani.
Van olyan akinek van ehhez elég kreativitása és esze, van akinek meg pénze van, és tud nagyobbat venni. Ha neked nincs több pénzed, akkor elő a kreativitással:)
A gyerekek boldogsága egyáltalán nem ettől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!