Más is gondolkodik hasonlóan?
Megértelek, ez tényleg elkerítő, és sajnos az emberek nagy része így él. Az a helyzet, hogy ha iskolás lesz a gyerek, akkor – tapasztalatom szerint – még fokozódik a helyzet, mivel nálunk már az elsősöknek is annyi leckéjük van, hogy otthon is leckét kell írni. Gondolhatod, mennyire örül a gyerek, hogy hazaérve nem játszhat még egy kicsit, hanem tanulnia kell! És én is fel vagyok ezen háborodva, mert egy ekkora gyereknek szerintem igenis kell a játék, egy kicsi nyugi otthon. (Kövezzetek meg, de én szeretem, ha nyugiban van időnk vacsorázni, a gyereknek fürdeni, és elég sokat mesélünk este a gyereknek, így fél nyolckor már ágyban van, ez viszont azt jelenti, hogy 6-kor vacsorázni kezdünk, ergó egy órája van maximum naponta az „egyéb tevékenységre”.)
Azonban nem vagyok benne biztos, hogy sokan osztják e gondolatokat, mert számos szülő még az óvoda és iskola után különórákra cibálja a gyerekét. Persze lehet, hogy csak az én (és az ismerőseim) gyerekei igénylik a családi együttlétet, vagy otthoni játékot, másoknak meg remek, ha hazaesnek este 7-re, gyors vacsi és alvás…
Kedves utolsó! Én azon is mindig ledöbbenek, hogy olyan anyukák késő délutánig az oviban hagyják a gyerkőcöt, akik otthon vannak közben a másik gyerkőccel. Sajnos nem egy ilyet látok, és nem értem. Azt igen, hgoy közösségbe viszik, én is vinném már, akkor is, ha nem dolgoznék, mert igenis kell neki a kortársak között lenni, jót tesz neki. De amikor azt látom, hogy az otthon lévő anyuka ugyanakkor ér oda a gyerekéért, mint én, akkor mindig elszomorodok. :(
Mi is szeretünk nyugiban vacsizni, fürdeni, mesét olvasni, szóval én teljesen megértem, amit írsz. Szomorú, hogy ez van, hogy így kell élni. Persze, lehet máshogy is, ha nem dolgozik az ember, csak akkor meg megélni nem lehet...
Tesóm bankba dolgozik.Férje kamionos.Ami annyit jelent hogy a gyerekek 7-kor már oviban vannak.Délután én megyek értük és kb este 7 mikor jön értük vki.Ilyen a munka beosztásuk.Nekik és a gyerekeknek sem jó, de nem tudnak egyenlőre változtatni.
A délutáni külön órákról az a véleményem hogy heti 2-3x-i alkalommal 1 óra hossza nem terhelő a gyerek számára, ha persze ő is szeret menni.
Kedves utolsó előtti! Nekem nem baj, nem is írtam ilyet. Csak nem értem. Vannak esetek, amikor érthető, pl. a tiéd is. Nyilván, ha éjszaka dolgozol, akkor nap közben alszol, és még a tennivalók is ott vannak. Vannak kivételek, én is értem már oda később a kisfiamért az oviba, mint szerettem volna. Egy egyébként otthonlévő anyánál is belefér ilyesmi, de azt hiszem, az azért túlzás, hogy péntekenként is az utolsók között érkezik a gyerekéért. Na de mindegy is, elkanyarodtunk, és a kérdés szempontjából nem ez a lényeg.
Egyébként meg szerintem nyugodtan lehet tudatni a gondozókkal, hogy dolgozol, és emiatt csak később tudsz odaérni. Ha alvás után elhozod, akkor már olyan mindegy, hogy ott is uzsonnázik vagy sem - legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!