Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is gondolkodik hasonlóan?

Más is gondolkodik hasonlóan?

Figyelt kérdés
Lassan egy éve dolgozom újra, 3 éves kisfiam ovis, és a hétköznapok finoman szólva is elkeserítőek. Reggel korán indulunk, beadom a kisfiamat az oviba, én megyek dolgozni. Negyed ötre érek oda érte az oviba, mire hazavergődünk, majdnem öt óra. Hogy reggel időben tudjon kelni, muszáj időben lefeküdnie, így alig marad idő arra, hogy együtt legyünk. A férjemmel nagyjából egyszerre érünk haza, így amíg a kisfiam fent van, hármasban töltjük az estét, utána kicsit kettesben, de ez mind olyan kevés... Ráadásul a munkahelyem elég rossz helyzetben van, lehet, hogy csődbe megy, ami szintén nem jó, mert a szakmámból adódóan nem éppen könnyű elhelyezkednem a környéken, maximum rosszabb munkaidővel, távolabbi helyen, ami megintcsak a szeretteimtől veszi el az időt. Én szeretem a munkámat, de a családomat sokkal jobban, mégis, életem jelentős részét nem azokkal töltöm, akiket szeretek, hanem a munkatársaimmal (akikkel ugyan semmi bajom, de mégis...). Mindemellett még csak nagy lábon sem tudunk élni, kijövünk kettőnk fizetéséből, de ennyi. Már az is megfordult a fejemben, hogy elmegyünk külföldre szerencsét próbálni, na de ez is lutri, vagy bejön, vagy nem... Más is elkeseredik ilyenek miatt, vagy én vagyok ennyire kakukktojás?
2013. febr. 12. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Én még nem mentem vissza, de ettől rettegek
2013. febr. 12. 12:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát, igen sokan így vannak ezzel. Dolgozni muszáj, a munkaidők elkeserítőek, alig tudunk a családunkkal lenni. Csak azt tudom ajánlani, hogy legyél bizakodó és optimista, biztosan lesz jobb is. Külföld is nehéz, hogy mindkettőtöknek legyen állása, a gyerek szeresse, lakásprobléma...nem tudom, nehéz !
2013. febr. 12. 12:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Persze, bizakodó vagyok, a szomorú az, hogy én egy optimista ember vagyok, de már nagyon elegem van ebből a taposómalomból. :( Most épp beteg a kisfiam, és miközben itthon vagyok vele, azon görcsölök, hogy ez a munkahelyemen nem tetszik egyeseknek... Tehát, nem elég, hogy reggeltől estig nem vagyunk itthon, de ha közbejön egy betegség, akkor meg lehet tartani a megjegyzésektől, vagy a hátam mögötti suskustól... Ez sem jobb. Tudom, hogy külföld sem könnyebb, de ott legalább van részmunkaidő - legalábbis egyes helyeken. Komolyan, néha már úgy érzem, hogy inkább mosogatnék ugyanennyi pénzért négy órában, csak hogy többet lehessek a családommal, mint a diplomámmal gürizek nyolc órában (és az optimális eset az, ha a munkaidő végén valóban vége is lesz a munkaidőnek, tehát indulhatok időben a kisfiamért...).
2013. febr. 12. 12:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, ez tényleg elkerítő, és sajnos az emberek nagy része így él. Az a helyzet, hogy ha iskolás lesz a gyerek, akkor – tapasztalatom szerint – még fokozódik a helyzet, mivel nálunk már az elsősöknek is annyi leckéjük van, hogy otthon is leckét kell írni. Gondolhatod, mennyire örül a gyerek, hogy hazaérve nem játszhat még egy kicsit, hanem tanulnia kell! És én is fel vagyok ezen háborodva, mert egy ekkora gyereknek szerintem igenis kell a játék, egy kicsi nyugi otthon. (Kövezzetek meg, de én szeretem, ha nyugiban van időnk vacsorázni, a gyereknek fürdeni, és elég sokat mesélünk este a gyereknek, így fél nyolckor már ágyban van, ez viszont azt jelenti, hogy 6-kor vacsorázni kezdünk, ergó egy órája van maximum naponta az „egyéb tevékenységre”.)

Azonban nem vagyok benne biztos, hogy sokan osztják e gondolatokat, mert számos szülő még az óvoda és iskola után különórákra cibálja a gyerekét. Persze lehet, hogy csak az én (és az ismerőseim) gyerekei igénylik a családi együttlétet, vagy otthoni játékot, másoknak meg remek, ha hazaesnek este 7-re, gyors vacsi és alvás…

2013. febr. 12. 12:42
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Én azon is mindig ledöbbenek, hogy olyan anyukák késő délutánig az oviban hagyják a gyerkőcöt, akik otthon vannak közben a másik gyerkőccel. Sajnos nem egy ilyet látok, és nem értem. Azt igen, hgoy közösségbe viszik, én is vinném már, akkor is, ha nem dolgoznék, mert igenis kell neki a kortársak között lenni, jót tesz neki. De amikor azt látom, hogy az otthon lévő anyuka ugyanakkor ér oda a gyerekéért, mint én, akkor mindig elszomorodok. :(

Mi is szeretünk nyugiban vacsizni, fürdeni, mesét olvasni, szóval én teljesen megértem, amit írsz. Szomorú, hogy ez van, hogy így kell élni. Persze, lehet máshogy is, ha nem dolgozik az ember, csak akkor meg megélni nem lehet...

2013. febr. 12. 13:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Tesóm bankba dolgozik.Férje kamionos.Ami annyit jelent hogy a gyerekek 7-kor már oviban vannak.Délután én megyek értük és kb este 7 mikor jön értük vki.Ilyen a munka beosztásuk.Nekik és a gyerekeknek sem jó, de nem tudnak egyenlőre változtatni.

A délutáni külön órákról az a véleményem hogy heti 2-3x-i alkalommal 1 óra hossza nem terhelő a gyerek számára, ha persze ő is szeret menni.

2013. febr. 12. 13:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon sokan gondolkodnak így, mint te. A lányom hamarosan kezdi az ovit, én újra a melót. Előre sír a lelkem, hogy alig fogom látni, esténként alig lehetünk együtt, mi szülők fáradtak leszünk, és minden nap ugyanez. Engem is elszomorít. Ha lenne más lehetőség, hogy meg is éljünk, biztos sokan élnénk vele.
2013. febr. 12. 13:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak azt nem értem kedves Kérdező,miért baj az,ha az otthon lévő anyuka is mondjuk akkor megy a gyerekéért,amikor te?Nekem bölcsis fiam van,de én még egyenlőre csak alkalmi melót találtam,tehát korábban megyek érte,olyan fél 3körül,szinte a délutáni alvás után elhozom,de csak azért mert ezt elvárják tőlem a gondozónők.Mert tudják azt,hogy csak éjszakánként dolgozom.De!Az a baj,hogy ennek a fiam nem örül!Ő még maradna játszani,és bevallom nekem is lenne dolgom otthon+valamikor nem ártana pihenni sem kicsit az éjszakai meló miatt.De rohannom kell érte,mert tudják:otthon vagyok.A gyerek meg gyakran sír,hogy picit még hadd játszak anya.Úgyhogy megértem amiről írtál,de hidd el annak az anyának sem feltétlen jobb,attól még mert otthon van egy kissebb gyerekkel.
2013. febr. 12. 13:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Megértelek,én sem látok sok esélyt ebben az országban,bár még tanulok,és csak részmunkaidős állásom van,fiamat 2-3 között hozom haza,mert ugye igyekszem itthon is rendet rakni rohangálni elintézni a dolgokat,sajnos párom későn ér haza.Az az elkeserítő,hogy sokat kell dolgozni kis pénzért,ezért mondtam,hogy vagy találok egy munkahelyet ahol normális munkaidő van,és sokat keresek,párom is hasonlóan gondolja vagy megyünk külföldre,nem fogok robotolni a semmiért,csak ugye meg kell előtte szereznem a diplomám,de már nincs sok csak pár vizsga.
2013. febr. 12. 19:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó előtti! Nekem nem baj, nem is írtam ilyet. Csak nem értem. Vannak esetek, amikor érthető, pl. a tiéd is. Nyilván, ha éjszaka dolgozol, akkor nap közben alszol, és még a tennivalók is ott vannak. Vannak kivételek, én is értem már oda később a kisfiamért az oviba, mint szerettem volna. Egy egyébként otthonlévő anyánál is belefér ilyesmi, de azt hiszem, az azért túlzás, hogy péntekenként is az utolsók között érkezik a gyerekéért. Na de mindegy is, elkanyarodtunk, és a kérdés szempontjából nem ez a lényeg.

Egyébként meg szerintem nyugodtan lehet tudatni a gondozókkal, hogy dolgozol, és emiatt csak később tudsz odaérni. Ha alvás után elhozod, akkor már olyan mindegy, hogy ott is uzsonnázik vagy sem - legalábbis szerintem.

2013. febr. 12. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!