Más is gondolkodik hasonlóan, mint én?
A mai helyzetet látván - huszonéves korban váló párok, már-már általános pénztelenség, és kilátástalanság - az a véleményem, hogy nem szeretnék házasodni, sem pedig gyermeket vállalni. A házasságok nagy része megromlik, maga az esküvő is pénzkidobás, a válás pedig még inkább. Arról nem beszélve, hogy lelkileg is tönkremegy az ember, főleg, ha gyermeke is van.
Gyermeket azért nem szeretnék vállalni, mert jelenleg a 4 hónapos kutyámat nem vagyok képes megnevelni, nemhogy egy hús-vér gyermeket... :( Ez a türelmetlenségemből és a hirtelenségemből fakad sajnos. Meg persze az is egy szempont, hogy a terhesség alatt teljesen megváltoznék, érzékenyebb lennék szagokra/ízekre, fájdalmak és rosszullétek öveznék a napjaimat (ezt laikusként írom). Maga a szülés is fájdalmas császármetszéssel, természetes szüléssel egyaránt.
Más is van így ezekkel a dolgokkal? Néha úgy érzem, hogy emiatt rosszabb ember vagyok, mint a többiek, de egyszerűen ez a véleményem, így látom helyesnek, változtatni nem igen tudok rajta, még ellenpélda felhozásakor sem... (igen, makacs is vagyok...) :((
"Kihagytam, hogy 19/L vagyok."
Ez a válasz a kérdésedre, vagyis ez az oka, hogy így gondolod. Évek múlva változni fogsz és másképp fogsz gondolkodni dolgokról.
Igen, más is gondolkodik úgy mint te. A 19 éves lányok többsége pont így gondolkodik :)
(utánna persze sír a társadalom, hogy nincs magyar és cgány nép leszünk, dehát mit lehet tenni, ha a magyaroknak nincs gyermekvállalási kedve? Megjegyzem jogosan, mivel tényleg kilátástalan a helyzet..)
Nálunk mind a két lány hasonloan gondolkodik az egyik már tul van a 30.évén a másik még csak 16éves.Nem egy család centrikus világott élünk,én szeretném ha lennének unokáim de öket is megértem.Persze a kisebbik lányomnak azért én is meg szoktam jegyezni, lehet,hogy késöbb máskép gondolja.
A nagyobiknál már nem nagyon bizok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!