Mit tegyek, ha a legjobb barátnőm nagyon maga alatt van, és valószínűleg az öngyilkosságon gondolkodik?
Sajnos minden összejött neki. Szerelmi csalódás, egy nagyon súlyos betegsége van, amin egy nagyon komoly és kockázatos műtéttel lehetne segíteni, az édesapja is beteg, rengeteget kellene tanulnia. Próbáltam már mindent. Elterelni a gondolatait, apró kedvességek (csoki, csecsebecse, koncertjegy stb..), beszélgetések, pszichológushoz is elment, mert rábeszéltem (az sem segített egyáltalán neki), mellette vagyok, tudja, hogy bármikor hívhat, ha gond van, hívtam hozzánk is vendégségbe, hogy pihenjen, de semmi sem segített. Most az a legújabb "heppje", hogy szeretne egyedül lenni, nem akar senkivel (még velem sem) találkozni, mert gondolkodni szeretne, de tudom, hogy nagyon sötét gondolatok járnak a fejében, mert mondta, hogy már nem egyszer gondolt arra, hogy jobb lenne, ha vége lenne mindennek, és akkor nem tudna tovább szenvedni. Mit tehetnék? Erőszakkal nem ronthatok rá, hogy már pedig akkor is velem fogsz beszélgetni, és nem leszel egyedül.
Mit tehetnék még?
Hasonló helyzetben levő barátra már rúgtam rá az ajtót egy táskával a kezemben. Mondtam, hogy le van xarva, hogy mit akar, én most itt maradok vele és alszom a kanapén, mert ő beszűkült és nem azt akarja, ami jó neki. Pár órát veszekedett velem, viszont láttam, hogy ezzel is adja ki a feszültséget.
Egy hónappal később megköszönte, hogy akkor erőszakoskodtam vele, mert már a plafont méregette, hogy mekkora súlyt bírna el néhány csavarral...
Szerelmi csalódás? Majd jön másik szerelem...
Betegség? Ne hagyja, hogy letörje! Inkább mozgasson meg minden követ, hogy meggyógyulhasson!
Édesapja beteg? Hát akkor pont neki kell helytállnia!
Rengeteget kell tanulnia? Tekintse a kitűzött célt, hogy el kell érnie, és hogy akkor jobb lesz minden!
És te pedig ne hagyd el! Ha LB-k vagytok, akkor te kulcsfontosságú szereplő vagy! Egyike azon dolgoknak, ami miatt még nem követte el eddig, és ami hátráltathatja a jövőben is attól, hogy megtegye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!