Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a 12. het elott megtudnad,...

Ha a 12. het elott megtudnad, hogy a gyermeked biztosan homoszexualis lesz, megtartanad, vagy elvetetned?

Figyelt kérdés

Egy vizsgalat szerint a szulok 96%-a elvetetne. Szerintem ez tulzas. Ennyire nem lehet elkeserito a helyzet. Vagy tevedek? Ti mit gondoltok?

(a kerdes nem teljesen irrealis, megtudjak allapitani, csak erkolcsi es gazdasagi okokbol meg nem mukodik a gyakorlatban)

2013. febr. 6. 19:13
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
76%

Nem veszem emberszámba azokat a "képződményeket", akik emiatt elvetetnék a gyermeküket. Undorító, diszkriminatív és inkább az ilyen gondolkodású embereket kellett volna anno szelektálni.

A vizsgálat meg már megint nem tudom honnan jön, állandóan látok mindenféle vizsgálati eredményt, de valahogy engem mindig elfelejtenek megkérdezni. Egyszer csak kidobnak egy statisztikát. Egyre több ember rendelkezik némi felvilágosult gondolkodással, magyarán egyre többen vannak azok, akik elfogadják a homoszexualitást. 96% rengeteg, ez biztos, hogy nem így van.

Tehát a válasz: nem, nem vetetném el, meg sem fordulna a fejemben.

2013. febr. 6. 22:18
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert a gyermekem szexuális szokásai (kivel és hogyan, meg mint) nem fog rám tartozni, ez az ő magánügye lesz. Nem a szexuális beállítottsága miatt szeretem, hanem mert a kisbabánk.
2013. febr. 6. 22:49
 23/36 anonim válasza:
100%
Te jó ég, persze hogy megtartanám. :)
2013. febr. 7. 00:03
 24/36 anonim ***** válasza:
88%
Én nem is tudom, ki az az elmebeteg, akinek egyáltalán ilyen kérdés eszébe jut!!!! Annak az anyját kellene megkérdezni, ha tudta volna, hogy ilyen agyatlan kölke lesz, elvetette-e volna.
2013. febr. 7. 00:58
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes az itteni statisztika, mert a való életben én nem tapasztalom ezt a toleranciát. Rengetegszer hallottam olyat, egyébként értelmes emberektől, hogy kitagadnák a gyereküket, ha kiderülne róla, hogy homokos.

Gyanítom, ha valaki elvetetné, az nem büszkélkedne itt vele.

Valamint az is elgondolkodtató számomra, hogy olvastam már itt több olyan kérdést, hogy ha a babáról kiderülne, hogy nem súlyos (tehát nem halálos, és az életét nem tönkretevő) rendellenességgel fog születni, akkor elvetetnék-e, a többség azt mondta, hogy igen, sőt, rengeteg olyan választ is olvastam, hogy egyenesen felelőtlenség lenne megtartani.

Válaszolva a kérdésre: természetesen megtartanám.

2013. febr. 7. 04:10
 26/36 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem más az egészség és más a nemi hovatartozás. (25-ösre reagálva). Ha beteg akkor nem tud egész életet élni, örök életére rászorul valaki segítségére, ettől nem lesz boldog sem ő sem az anya. De egy homoszexuális tud boldog életet élni, ha megtalálja hozzá illő párt, és nem foglalkozik a bántó megjegyzésekkel.
2013. febr. 7. 12:22
 27/36 A kérdező kommentje:
A vizsgalatot a meltan hires Czeizel Endre csinalta, 10 evvel ezelott. Azota biztos csokkent ez a szam, de nem hiszem, hogy szamottevoen.
2013. febr. 7. 16:54
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

25-ös vagyok.

Nem mindegy, milyen betegségről van szó. Olyasmikre értettem, amit írtam, hogy sokan pl egy végtaghiány megléte esetén is elvetetnék a babát. Erre az esetre pont nem igaz, hogy nem lehet vele teljes életet élni, és mindig másokra fog szorulni az illető, hiszen szerintem épp elég példát lehet látni ennek az ellenkezőjére.

De ez már nagyon off.

2013. febr. 7. 19:16
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Megtartanám. Felkészíteném az életre, amennyire tudom, megértetném vele, hogy védekezzen és vigyázzon magára, mert itthon azért nem ölelik keblükre az emberek a melegeket. (De sanszosabb, hogy eleve külföldön fogok szülni.) Nyilván szeretném ismerni a komoly kapcsolatait és nem szeretném, ha egy éjszakásokba belemenne, de hogy a hálójában kivel mit csinál, ahhoz azért nincs közöm.
2013. febr. 10. 16:02
 30/36 anonim válasza:

teljesen biztos, hogy megtartanám. a lényeg az ő boldogsága lenne és nem az, hogy az anyja mit gondol a szexuális beállítottságáról.

megjegyezném, hogy az egyik legjobb barátom homoszexuális, és az anyja viszonylag jól fogadta, amikor anno bevallotta neki. :) nem tapsolt, nem járt örömtáncot, de elfogadta, és ez a lényeg. a kapcsolatuk semmit sem változott :)

2013. febr. 15. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!