Ha a 12. het elott megtudnad, hogy a gyermeked biztosan homoszexualis lesz, megtartanad, vagy elvetetned?
Egy vizsgalat szerint a szulok 96%-a elvetetne. Szerintem ez tulzas. Ennyire nem lehet elkeserito a helyzet. Vagy tevedek? Ti mit gondoltok?
(a kerdes nem teljesen irrealis, megtudjak allapitani, csak erkolcsi es gazdasagi okokbol meg nem mukodik a gyakorlatban)
Nem veszem emberszámba azokat a "képződményeket", akik emiatt elvetetnék a gyermeküket. Undorító, diszkriminatív és inkább az ilyen gondolkodású embereket kellett volna anno szelektálni.
A vizsgálat meg már megint nem tudom honnan jön, állandóan látok mindenféle vizsgálati eredményt, de valahogy engem mindig elfelejtenek megkérdezni. Egyszer csak kidobnak egy statisztikát. Egyre több ember rendelkezik némi felvilágosult gondolkodással, magyarán egyre többen vannak azok, akik elfogadják a homoszexualitást. 96% rengeteg, ez biztos, hogy nem így van.
Tehát a válasz: nem, nem vetetném el, meg sem fordulna a fejemben.
Érdekes az itteni statisztika, mert a való életben én nem tapasztalom ezt a toleranciát. Rengetegszer hallottam olyat, egyébként értelmes emberektől, hogy kitagadnák a gyereküket, ha kiderülne róla, hogy homokos.
Gyanítom, ha valaki elvetetné, az nem büszkélkedne itt vele.
Valamint az is elgondolkodtató számomra, hogy olvastam már itt több olyan kérdést, hogy ha a babáról kiderülne, hogy nem súlyos (tehát nem halálos, és az életét nem tönkretevő) rendellenességgel fog születni, akkor elvetetnék-e, a többség azt mondta, hogy igen, sőt, rengeteg olyan választ is olvastam, hogy egyenesen felelőtlenség lenne megtartani.
Válaszolva a kérdésre: természetesen megtartanám.
25-ös vagyok.
Nem mindegy, milyen betegségről van szó. Olyasmikre értettem, amit írtam, hogy sokan pl egy végtaghiány megléte esetén is elvetetnék a babát. Erre az esetre pont nem igaz, hogy nem lehet vele teljes életet élni, és mindig másokra fog szorulni az illető, hiszen szerintem épp elég példát lehet látni ennek az ellenkezőjére.
De ez már nagyon off.
teljesen biztos, hogy megtartanám. a lényeg az ő boldogsága lenne és nem az, hogy az anyja mit gondol a szexuális beállítottságáról.
megjegyezném, hogy az egyik legjobb barátom homoszexuális, és az anyja viszonylag jól fogadta, amikor anno bevallotta neki. :) nem tapsolt, nem járt örömtáncot, de elfogadta, és ez a lényeg. a kapcsolatuk semmit sem változott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!