Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teszvesz-ező anyukák, apukák!...

Teszvesz-ező anyukák, apukák! POSTAKÖLTSÉGBE BEFOGLALNI A SORBANÁLLÁST, ÜGYINTÉZÉST? Mi van?

Figyelt kérdés

Sztori a következő: Hébe-hóba szoktam rendelni ezt-azt Teszvesz-ről, így van némi tapasztalatom benne. Eddig szerencsére nem volt semmi gondom. Most viszont nagyon kiakadtam. Ha ti azt mondjátok, hogy az eladónak igaza van, akkor elfogadom, mert a szabályzatot nem fújom kívülről, de szerintem ez több, mint pofátlanság.

Szóval rendeltem egy karórát. Egy egyszerű gyerekóráról van szó, ami ráadásul nem is működik megfelelően. Ami miatt viszont írok, az az, hogy postaköltségként 800 Ft-ot kért tőlem ajánlottan feladva. Elfogadtam, de kicsit sokalltam. Mikor megjött a levél, a postaköltség nem volt 400 Ft. (Azt hiszem 395 volt.) Ezt meg is reklamáltam nála, mert ha mind a 10 óráját eladja, csak a postaköltségen 4000Ft-ot nyer. Idézem tőle a magyarázatot:

"Valójában azonban így sem helytálló, hogy a fele lenne, mert bizonyára tapasztalta, hogy nem egy sima borítékban küldtem az órát; továbbá a postai tulajdonképpeni sorban állásért (valójában az egész kapcsolódó ügyintézésrét kb. vmivel több, mint 100 Ft-ot még általában fel szoktam számítani. (Valami olyasmi, hogy odáig el kell jutni - pl. autóval, majd ott sorban állni, és visszajutni.) Remélem, hogy így árnyaltabb a kép, némileg. A valós költség mindenestül kb. 650,- Ft körül van, noha a postán fizetendő díj valóban kb. 400,- Ft volt az Önök esetében."

Egy bubis borítékban adta fel (ami kb. 40 Ft), de én úgy tudom, hogy az ilyet nem lehet felszámolni, főleg nem a felsoroltakat. Sorbanállás, ügyintézés...Ez több mint etikátlan.

Ti hogy reagálnátok erre?

2013. jan. 28. 20:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
34%
Én is jártam úgy, hogy vásároltam valamit a vaterán, az eladó megadott egy magas összeget postaköltségnek. Olyat ráadásul, amilyen összegű díj nem is volt a postán. Szóvá tettem, akkor kaptam egy másik nem létező összeget. A végén még én kaptam negatív értékelést, mikor én csak egy normális postaköltséget szerettem volna fizetni a csomagért. Az adás-vétel természetesen nem jött létre.
2013. jan. 28. 21:56
 12/28 anonim ***** válasza:
53%
Ird meg az eladónak a problémát,azzal hogy vissza akarod kapni az óra árát a többletköltséget és a visszaküldés postaköltségét,amennyiben nem hajlandó feljelented a teszveszen és adsz neki egy pocsék minösitést amivel tönkreteszed a 100 % os eddigi jellemzését.Mindezt udvarias ,de eröteljesen határozott stílusban tedd.Adj neki határidöt hogy meddig intézkedjen és ha nem teszi akkor jelentsd a dolgot a fentiek szerint.
2013. jan. 28. 21:57
 13/28 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek! Már megtaláltam a szabályzatban az ide illő részt, majd többek között ezt is megírom az eladónak. Most már konkrétan bizonyítani tudom neki, hogy szabálytalan, amit csinál. Ja, és azt is írta, hogy a terméklapon már javította a postaköltséget, de megnéztem és ez még mindig nem történt meg..

Mindenkinek ment a zöld kezecske, nem én pontoztam le senkit!

2013. jan. 28. 22:13
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is elolvasom az ide vonatkozó részt, de igazából ez az ebay oldalakon bevett szokás, és senki nem akad fenn rajta. Csak Magyarországra jellemző, hogy csak a postai feladás díját számítják a postaköltségbe, és hogy honnan szedi a borítékot, a benzint, az időt a sorbanállásra a feladó, az magánügy. Külföldön ez nem így van. Ebay-en eleve úgy licitálsz, hogy meg van adva a szállítási költség, annak tudatában ütöd le az árut, teljesen mindegy, hogy később mi van a borítékon. Senki nem akad fenn rajta, hogy kifizetett mondjuk 2.80 fontot, és csak 1.96 fontba került a borítékra a bélyeg.

Na de a lényeg tényleg az aukciós oldal szabályzata, ha valaki ott hirdet/vásárol, akkor azt kell betartani.

2013. jan. 28. 22:42
 15/28 anonim ***** válasza:
Egyébként jól látszik, hogy a vatera/teszvesz magyar oldal, jó magyar szokás szerint felelősséget senki nem vállal. Ebay-en, ha vásárolsz, akkor egyből lefed téged a vásárlói védelem, tehát ha bármi gondod van, és az eladóval nem tudsz megegyezni, akkor az ebay visszafizeti neked a vásárolt termék árát. Nyilván megvannak a módszerek, hogy a csalásokat kiszűrjék, mármint hogy ne lehessen ezzel visszaélni, de akkor is sokkal nagyobb bizalommal vásárol ott az ember, mint idehaza, ahol a vatera és teszvesz már le is védi magát azzal, hogy ő csak a kapcsolatot teremti meg a felek között.
2013. jan. 28. 22:46
 16/28 anonim ***** válasza:
Megtaláltam. Igazad van a vatera szabályzata szerint, valószínűleg az eladó nem olvasta el, de világosan le van írva, hogy nem lehet plusz költséget felszámolni, minden ilyet a termék árába kell belekalkulálni.
2013. jan. 28. 22:55
 17/28 anonim ***** válasza:
Linkeljétek be a szabályt légyszi!
2013. jan. 28. 23:12
 18/28 anonim ***** válasza:
50%
10-as vagyok, engem mért pontoztatok le? mert leírtam a tényeket? nem egy ilyet láttam már, hogy általános összegű postaköltséggel számol. Nem én teszem ezt, hanem bizonyos eladók.
2013. jan. 28. 23:15
 19/28 anonim ***** válasza:
A 15 ös válaszadó téved.Az ebay nem fizet semmit se vissza volt néhány ügyem a témával kapcsolatban.Nem vállalnak felelösséget semmire max. kiküldik az elöregyártott emailjaikat békitö vagy figyelmeztetö jelleggel.Nagyon is tudják ha kizárnak valakit pár perc mulva megint ott lesz más néven.Nekik az a lényeg hogy a százalékuk meglegyen és slussz.Több éve adok veszek a német ebayon és 437 tranzakcióm volt eddig.Ezt barátságos kiegészítésként irtam.A vaterán pedig ugyanez a helyzet lilában.
2013. jan. 28. 23:22
 20/28 anonim ***** válasza:

Ha bizonytalan vagy, hogy melyik opciót válaszd az eladód által javasoltakból, próbálj segítséget kérni az aukciós oldal fórumán! Ott sok öreg róka tud Neked segíteni.

Én kérném a teljes összeg visszautalását (nincs olyan, hogy kivéve az ő ”munkadíja”) + a Te vissza postád árát. Ha a számládon a pénz, küldöd a csomagot. Az adás-vételt pedig maximum egy semlegessel értékelném szépen megfogalmazva.

Ha a partnered negát ad, azt a levelezést mellékelve töröltetheted (remélem sikerülne), ha semlegest, arra pedig udvariasan tudsz válaszolni, hiszen nem Te vagy a hunyó.

Szerintem még adódhatna bonyodalom abból, hogy ide-oda postázgattok, kicseréli más színre, várjad a feketét…

És a 400 Ft-t sem nyelheti be.

2013. jan. 29. 06:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!