Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg olyan jó dolog a...

Tényleg olyan jó dolog a bölcsi? Nem arra való inkább, hogy akinek kell az tudjon dolgozni menni?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen találkozom azzal, hogy a bölcsi "de jó" mert közösség, játszótársak stb...

Hát én inkább itthon maradnék a kicsimmel, nevelgetném, szeretgetném figyelném ahogy nő, fejlődik. Mások meg csak azért bölcsibe adják, hogy gyrekek között legyen! Hát nem ráér 3 éves korától élete végéig nagy társasági életet élni?

2009. szept. 1. 22:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%
Ha nagyon muszáj, bizony jó dolog is lehet a bölcsi, de én se szívesen adnám be a kislányomat, ha én itthon tudok vele maradni. Egy 2 évesnek még egyáltalán nincs szüksége kzsségre, elég neki, ha vele van az anyukája és néha elmennek együtt olyan helyre, ahol más gyerekekkel találkozhatnak. A 1,5-2 évesek még nem tudnak együtt játszani, még a kiscsoportos óvodások is csak egymás mellett játszanak és nem együtt. Ha megteheted, nem fogsz semmi kárt okozni a babádnak azzal, ha nem íratod bölcsibe csak azért, mert "ott olyan jó". A baba otthon is rengeted dolgot tapasztal,megtanul, méghozzá saját tapasztalatain keresztül, ami sokkal mélyebb rögzüléshez vezet. A bölcsi tehát egy kényszer keltette dolog (nem mondom, hogy jó vagy rossz), ha meg tudod oldani, hidd el, nem fog a tiéd se lemaradni semmiről, ha csak 3 évesen kerül közösségbe. Egy gyesen lévő óvónő
2009. szept. 2. 11:18
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszükséges megoldás semmi több. Ha kellene be adnám, de amíg lehet otthon maradnék vele. Aztán úgyis jön az óvoda, iskola és olyan hamar felnőnek és alig lehetnek velünk. Én azt mondom amíg lehet ki kell használni hogy velünk vannak. Még 3 évesen is gondolkodtam hogy inkább hagytam otthon velem a lányomat, de a társaság miatt vittem oviba. Nem hiszem hogy önzőség lenne a gyereket nem vinni bölcsibe. Ha kell menjen de ha nem muszáj jobb neki otthon.
2009. szept. 2. 12:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igazad van,ha megteheted akkor maradj otthon vele ameddig tudsz!Ezeket az éveket nem pótolja utólag semmi és senki.Az én nagy fiam(most 15 éves)és 2 évesen ment bölcsibe(anyagi ok miatt).Igaz nagyon szerette,sokat tanult fejlődött hamar szobatiszta lett stb.De utólag visszagondolva jó lett volna ha még egy évet "csak"vele lehettem volna!A pici fiam most 15 hós,és beirattam a bölcsibe szintén anyagiak miatt,de még egyáltalán nem biztos,hogy beadom.Meglátjuk akkor mi lesz!És igaza van az óvó néninek,a 2-3 éves gyerekek még nem játszanak együtt csak egymás melett.Nekik valóban elég pl:a játszótéri gyerek társaság!

Szóval én se nem vagyok ellene se nem vagyok melette a bölcsinek,én úgy gondolom ahogy az élet hozza!

De az biztos,hogy nagyon hamar véget ér ez az időszak,és gyorsan felnőnek a gyerekek!

2009. szept. 2. 15:54
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsibe nagyon sok olyan anyukának a gyereke jár, aki otthon fekszik, vagy a kicsit neveli. Bölcsödébe az vigye a gyereket aki dolgozni akar. Közösségnek az első években megfelel a kistesó és az édesanya is. Az óvoda lett kitalálva arra, hogy közösségbe legyen a gyerek nem a bölcsi!
2009. szept. 3. 16:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is úgy gondolom, hogy a bölcsi arra való, ha kell akkor be lehessen adni. Sajnos valószínű (ha nem nyerünk a lottón) a lányom is járni fog 2 éves korától. Csak azért viszont nem adnám be, hogy "közösségben" legyen, vagy hogy én itthon pihizzek kicsit.
2009. szept. 3. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!