Részmunkaidőben visszamegyek dolgozni GYES mellett,12
órás műszakjaim lesznek hetente 2-3 alkalommal, a bölcsi
kérni fogja azt, hogy délben hozzam haza minden nap a
kislányomat?
Figyelt kérdés
Nekem az lenne a megoldás,ha azokon a napokon amikor nappalozom (6-18)egész nap maradhatna,illetve mikor éjszakás vagyok(18-6),akkor éjszakás műszak után egész nap maradna a kislányom,a szabadnapjaimon nem gond ha egyáltalán nem vihetem az sem.
Már beszéltem a bölcsi vezetőjével arról,hogy részmunkaidőben megyek vissza dolgozni és azt mondta nincs akadálya a bölcsödei felvételnek.
Hivatalosan el kell hoznod délben minden nap, de talán meg tudsz egyezni a bölcsődevezetővel. De biztos jó lesz ez így a gyereknek? Nagyon sok lesz neki este 6-ig.
2011. ápr. 10. 20:04
2/11 A kérdező kommentje:
Nincsen bölcsi 6-ig,csak 5-ig van,a férjem épp odaér érte munka után.
Azzal,ha délbe kell odaérni érte semmire sem megyek,mivel ha éppen dolgozom hogyan menjek érte.
Éppen azért ,hogy ne legyen rossz a kislányomnak csak azokon a napokon menne,amikor én dolgozom,vagy éjszakás után vagyok.
2011. ápr. 10. 20:11
3/11 anonim válasza:
Miért kéne délben elhozni? És szerintem az sem jó, hogy hol viszed, hol nem. Ha bölcsis, legyen bölcsis hétfőtől péntekig reggeltől 5ig-. Ha néha nem viszed, fogalma nem lesz, mikor kell menni, mikor nem, miért kell, miért nem... nem találja majd a rendszert, meg lesz zavarodva. Én is dolgozom hétvégén, ezért jár szabadnap, de viszem akkor is őket, hogy ne zavarodjanak meg (na meg hogy legyen időm előre főzni több napra meg takarítani, mert máskor nem tudom megcsinálni...)
2011. ápr. 10. 20:21
4/11 anonim válasza:
Pont erre próbáltam célozni, amit a második hozzászóló írt. A gyereknek rendszer kell és nem lesz ez úgy jó, hogy össze-vissza viszed. Remélhetőleg fogja szeretni a bölcsit és lesznek ott barátai. Biztosan szívesen menne minden nap.
2011. ápr. 10. 20:32
5/11 anonim válasza:
"Hivatalosan el kell hoznod délben minden nap, de talán meg tudsz egyezni a bölcsődevezetővel. "
Ezt honnan szeded? Nincs ilyen hivatalos szabály.
2011. ápr. 10. 21:26
6/11 anonim válasza:
És mióta a GYES mellett 4 órában (illetve max heti 30 órában) lehet dolgozni,??? Nem mindenki mondja le a GYES-t és megy vissza teljes munkaidőben dolgozni. Szerintem sem kell délben ezért elhozni. És szintén egyetértek azzal, hogy bár neked lehet, hogy lelkiismeretfurdalást okoz, de vidd rendszeresen!
2011. ápr. 10. 21:53
7/11 anonim válasza:
Szerintem próbáld ki meindkettőt. Először ne vidd a szabadnapjaidon, aztán, ha már beszokott, meglátod mi lesz. 1-1 nap akkor is viheted, ha otthon lesz.
2011. ápr. 11. 08:47
8/11 anonim válasza:
Bocsi, elírtam: ha te otthon leszel.
2011. ápr. 11. 08:48
9/11 anonim válasza:
Én onnan szedtem, hogy délben el kell hozni, mert én is így akartam visszamenni dolgozni és a bölcsiben nekem nem engedték meg, hogy teljes napot legyen, ha én csak részmunkaidőben dolgozom hivatalosan. Minden nap el kellett volna hozni alvás után fél kettőkor. Így sajnos nem tudtam visszamenni részmunkaidőben csak teljesben és mi végül lemondtuk a gyest.
2011. ápr. 11. 18:15
10/11 A kérdező kommentje:
18:15
Az egy dolog,hogy részmunkaidő,de ha az napi 12 órás műszakot jelent hetente 2-3 x,akkor hogyan hozzam el délben?
A bölcsitől is függ biztosan,hogy mennyire rugalmasak,esetedben semmi rugalmasság,a minap olvastam a Kismama újságban,hogy megkérdeztek óvodai,illetve bölcsödei dolgozókat,hogy mi hasznuk származik belőle,hogy délben hazaviszik a gyereket a szülők,de senki sem volt hajlandó válaszolni,rá,mert azt nem mondhatják,hogy ha itt van akkor teendő van vele...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!