Tényleg olyan jó dolog a bölcsi? Nem arra való inkább, hogy akinek kell az tudjon dolgozni menni?
Egyre több helyen találkozom azzal, hogy a bölcsi "de jó" mert közösség, játszótársak stb...
Hát én inkább itthon maradnék a kicsimmel, nevelgetném, szeretgetném figyelném ahogy nő, fejlődik. Mások meg csak azért bölcsibe adják, hogy gyrekek között legyen! Hát nem ráér 3 éves korától élete végéig nagy társasági életet élni?
Én kétféleképpen gondolkodom erről. Első fiam járt bölcsibe, a második babám még csak 14 hónapos. Nem tudom mi lesz a bölcsivel.
Szóval ami nem jó benne: hozni, vinni, mindig beteg, fura gondozónők. Nem láthatom egész nap.
Ami jó: rengeteget tanul úgy, hogy látja a többi gyerek mit csinál. Énekelnek sokat, hamarabb beszél érthetően nagy szókinccsel. Érdekes új játékok amik otthon nincsenek. Egyedül esznek a kis asztalnál. Van kicsi nekik való mosdó meg vécé. Ez mind rendkívül érdekes egy 2 éves gyereknek!
Kicsit önző ez az álláspontod...
Neked nem az a jó, ami a kicsinek jó?
Az én gyerekem határozottan boldog volt 2,5 évesen, hogy bölcsibe mehet, nem foglalkozott a "beszokással", rögtön elmehettem. Imádta a gyerekek társaságát és nagyon hiányzott már neki egy ilyen hely.
Közösségi ember, ovi után is menne rögtön gyerekek közé (ma már lassan 4 éves).
Én hiába voltam vele otthon, hiába játszottunk, az nem ugyanaz neki! Szeret,nem velem van a baj, de neki magakorabeli játszótársak kellettek.
Azóta is imád oviba járni, egész nyáron is mentünk.
Természetesen ez nem igaz mindenkire. Látom, hgy sok gyereknek még 3 évesen is korai közösségbe mennie, nagyon anyás, sírdogál, bújik, nem találja fel magát gyerekek közt. Na őket csak a szülő munkavállalása miatt (kényszerítő körülmény) szabad bölcsibe adni.
De nekem az lenne az utolsó szempont, hogy ÉN mit szeretnék (nézegetni őt otthon, ahogy nő).
Persze nem csak nézegetem, játszok vele, és nevelgetem is. Nem hinném hogy önzőség ha szeretnék vele lenni! Elviszem játszótérre, játszóházba, ismerősökhöz ahol játszhat gyerekekkel!
Hát..., még nekem kell magyaráznom, hogy miért lenne jó itthon maradni a kicsimmel! Nehogymár én legyek a rossz önző anyu, mert 3 éves koráig szívesen együtt lennék vele!
23.20 vagyok.
Kedves kérdező! Te kérdeztél valamit és véleményeket vártál. Kaptál. Nem tetszik neked és lepontozod???
Akkor beszélgess egyedül, ha nem vagy kíváncsi mások véleményére...
Szia!
Én nem szívesen adnám be a kislányom. Én nagyon sokat sírtam mikor anyu ott akart hagyni a bölcsibe apám el hagyott minket beteges is voltam. Végül anyu ki vett és a papámmal voltam otthon és jól is éreztem magam nagyon sok szép emlékem maradt róla.
Szerintem is hasznos dolog a bölcsi. A lányom még csak 15 hónapos, de már most nagyon jól érzi magát gyerekek társaságában. Van, hogy a barátnőmm itt van nálunk egy két napot a két és fél éves kisfiával és az én lányom rengeteget tanul a másik gyerkőctől. Az enyém menni fog 2 évesen a bölcsibe és nem bánom, nem lesz lekiismeret furdalásom, mert bölcsibe dugom a gyereket. Biztos nehéz lesz az első pár hét legalább is nekem, de mégsem érzem úgy, hogy valamiféle bűnt követnék el a lányommal szemben. Szerintem a gyereket nem fogja megviselni amúgy sem.
Másrészről pedig sajnos piszkos anyagias világban élünk és mint sokan mások, én sem tehetném meg, hogy itthon maradjak a harmadik évben, mert nem vagyok milliómos és a gyed elég lenne arra, hogy szép lassan éhen halljunk.
Ha Te megteheted, maradj otthon, de nem kell más anyukákat leszólni azért, mert más a véleménye a bölcsiről,mint neked. Igenis a közösség, egy jó bölcsöde, ahol minőségi munka folyik, jó hatással van a gyerkek fejlődésére. És ezt nem én mondom, hanem számos neves pszichológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!