Bölcsibe szeretném íratni a gyerkőcöt, milyen nyilatkozatot kell kérnem a munkáltatómtól? Hány órában lehet dolgozni bölcsi, GYES mellett?
Szia!
Nekem a munkáltatóm csak a munkaviszonyt igazolta!
Sehol nem kérdezi a formanyomtatvány (egyik sem), hogy napi hány órát dolgozól vagy gyesen vagy-e!
Legalább is én januárban töltettem ki, akkor nem volt erre vonatkozó kérdés!
A bölcsiben adták a nyomtatványt, egyet a mhely töltött ki másikat a védőnő, ezeket kellett visszavinnem a bölcsibe!
A gyes annak jár, aki max. napi 6 órát dolgozik a gyerek 1 éves kora után, anya esetében nincs bölcsihez kötve. Ha a nagyinak jár a gyes, akkor nem lehet bölcsis a gyerek. Ha a csemete nincs 1 éves és úgy mész vissza dolgozni, akkor nem jár mellé a gyes.
Az, hogy mikor kell elhozni a bölcsiből, az a bölcsitől függ. Mivel általában sok a gyerek, ezért azt szokták kérni, ha anya részmunkaidőben dolgozik, akkor hozza el ebéd után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!