Miért baj, hogy nem akarok gyereket vállalni?
26 éves vagyok. Másfél éve fejeztem be a tanulmányaimat, elhelyezkednem viszont még nem sikerült. A szüleimmel élek, ők tartanak el, és attól tartok, még jó darabig nem fogok tudni a saját lábamra állni. Jelenleg párkapcsolatom sincs.
A nagynéniktől és a rokonságtól viszont csak azt hallgatom, hogy ideje lenne férjhez mennem, gyerekeket szülnöm. De könyorgöm, mégis hova? Minek? Hogy tartanám el őket, amikor még magamat sem tudom? Ráadásul, a heyzetemből kiindulva, egyáltalán nem tervezem, hogy a közeljövőben, vagy akár egyáltalán gyereket vállaljak. Amikor ezt magyarázni próbálom, akkor senki nem érti. Miért olyan nehéz megérteni, hogy nem vagyok olyan helyzetben, hogy gyerekeken gondolkozzak? Titeket is nyaggatnak ezzel? Hogy lehet elérni, hogy leakadjanak az őskorból származó rokonok a témáról?
Egyáltalán nem baj, a te életed/véleményed.
Egyébként én is ugyanígy vagyok ezzel a dologgal mint te. Senkinek nem kell elszámolni ezzel mivel ehhez másnak semmi köze nincs (legzártabb magánügy - Én sosem győzködtem másokat).
Ha kérdeznek megmondom határozottan hogy NEM. Aki meg nem érti azt megeszi a fene.
Rúgd ki.
Az egész életet meghatározó kérdésben nem értetek egyet, akkor ez a kapcsolat halálra van ítélve.
20 évesen túl fiatal vagy ahhoz hogy egy életre lekösd magad, de nem a gyerek mellé, hanem a pasid mellé!!
Szerintem egy férfi esetében a 28 is korai..
Egy gyerek rengeteg pénz, felelősség, idegesség, nem ártana számolni, hogy milyen igényeid lennének és hogy ezt tudjátok e anyagilag finanszírozni.
Vagy kezdődnek a veszekedések, és egy apró gyerekkel nehéz új életet kezdeni.
Ha egy 28 éves bele akar téged hajszolni egy gyerekvállalásba, akkor hagyd ott.
Ez nem az a kor, amikor egy 28 éves neked parancsolhat!!
Szia.Nagyon buták lehetnek a rokonaid.Ismerős helyzet:)
Én 25 vagyok,fiú és meleg.
Már eleve ez kizárja a dolgot,de ezt nem kötöm mindenki orrára,mert elég buták,hogy felfogják.
Másrészt én is tanulok még,és ha a jelenlegit befejeztem,azután is szeretnék még tanulni.Nem tudom miért,de bennem mindig is volt ilyen vágy.
Dolgozni is szeretnék mellette,de van egy olyan pszichés gondom,ami miatt csak otthon tudok.
1-2 éve még nálunk is ment a találgatás,meg ilyenek,de ma már nem nagyon kérdeznek.Szerintem nagyjából 25 után már nem szoktak érdeklődni a gyerekről,mivel már nem is számít annak.
Nekem jelenleg még egy állandó pasira sem lenne időm,én rendszersen sportolok,ami nagyon sok időt vesz el az életemből,de szeretem csinálni és van igényem az egészségre.Ha heteró lennék sem vállalnék soha gyereket,mert mindenhol csak azt látom,hogy a családos emberek le vannak robbanva,nem jut magukra idejük,és ezt idővel a gyerek is megérzi,hogy apuval-anyuval nincs minden rendben.
Szerintem nagyon okos vagy abban,hogy belátod a helyzeted,tisztában van a dolgokkal.
Tudod sokan simán belemenekülnek egy kapcsolatba,majd a pasi eltartja,csak a szüleivel ne kelljen élnie.
De legalább nem akarsz függőségbe kerülni,ezt érzem.
Konkrétan az én szüleimnél is hasonló a helyzet.Anyám nagyon szar családból származott,nevelő apa,bántalmazások,stb.Aztán jött apám,aki 10 évvel idősebb volt tőle.Megsajnálta,ahogy az ő szavaival éljek:DD..Aztán 20 Xnehány éve ezen megy a vita,hogy sajnálatból vette feleségül,anyám meg totál depressziós,stb...pedig ő dolgozik is,nem eltartott,de idővel kijönnek azok a dolgok,amik a múltban történtek és a "segítő" idővel kihasználja vagy felhántorgatja azt ,amit érted tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!