Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudunk spórolni, leírnátok...

Nem tudunk spórolni, leírnátok, ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Szóval napi minimum 3000ft-ot költünk kajára ami szerintem nagyon sok.Bár minden másnap főzünk ,átlagban 8 féle ételt mert mással eddig nem próbálkoztunk ,hogy megtudjuk e főzni.De most ez is lecsökkent,mert szoptatok. Jó lenne az is ha leírnátok egy heti menütöket. Öblítőn ,tusfürdőn spórolni nem tudunk ,hogy olcsóbbat vegyünk ,mert nagyon érzékeny a bőröm.A babának is ,így csak drágább pelenkát veszünk,nem merünk kisérletezni.

Nem tudom mit kellene csinálni,mert az én anyukám kezéből is mindig kifolyt a pénz és fogalmam nincs ,hogy kellene csinálnom :( Muszáj lesz ,mert hó végére alig van pénzünk és az ,hogy havonta majdnem 100ezret elkajálunk szerintem rettentően sok 2 főre.

2013. jan. 19. 13:19
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Nagyon bevásárolni,illetve ételt elrakni nem tudok,mert kicsi a férőhely a konyhában,fagyasztó is csak 3 rekeszes ami a hűtő alján található.

Bolognai:tészta 200,darálthús 600ft és a zacskós alap 260ft.Azaz majdnem 1000ft. A túróstészta:200 a tészta,280a nagytejföl,kb 350 a túró és a szalonna 500 legalább.Azaz kb 1400ft.

Nagyon jó ötlet a sütés édesség helyett,csak ha csinálunk 1 gyümölcstortát az egy evészet,ha csokitortát az is 1 nap alatt elfogy.

Bmi:Nem vagyunk kövérek :) az enyém,20.44 azaz sovány,pedig 3 hónapja szültem és 57 kg vagyok.A párom normál súlyú 24-es értékkel :) ha nem ennék ennyit elfogynék..

2013. jan. 20. 17:09
 32/38 anonim ***** válasza:

Most én is sokat tanultam, köszönöm. :)

Bár az én férjem is olyan, ha nem eszik húst nem lakik jól. Ezért elég ritkán csinálok olyan tésztás ételt, amin nincs hús.

Az édességet mi is szeretjük, de azért nem tudnánk egy nap alatt megenni egy egész tortát, legalább három-négy nap kéne hozzá! :)

2013. jan. 20. 17:46
 33/38 anonim ***** válasza:

hát akkor nem csodálom h nem tudtok spórolni

kicsit túl igényesek vagytok hozzá

azért az durva h elfogy 1 torta 1 nap

mi öten eszünk meg egy nap alatt egy tepsi sütit

egy torta tuti kitart 2 napig is

ha jutni akartok valamire akkor tess alább adni és simán pirítóst enni margarinnal egy szelet felvágott rá

bögre tej nem kell vastagon kenni a kalácsot

stb....

de el szemléletmód váltással is kell h járjon

nekem is 3 fiók van a fagyóban de elég

2013. jan. 20. 20:36
 34/38 anonim ***** válasza:

De az édességet miért csak torta formájában tudod elképzelni? Nem megbántani akarlak ,de amit te csinálsz az már rongyrázás konkrétan. Veszel 2 szelet sütit az egerszegi cukiban még az is olcsóbban jön ki, mint a torta. Egyébként meg tortát lehet házilag is készíteni. Mi MINDIG kivétel nélkül így csináljuk, bár a történethez hozzátartozik, hogy én tudok is sütni, meg szeretem is csinálni. Annak ellenére, hogy volna keret valami flancos cukiból díszes tortát rendelni arra az évi pár alkalomra. Van piskóta, lehet enni csokipudinggal, lehet házi joghurtot készíteni saját lekvárral, és egyébként kalácsot is lehet otthon sütni, nem olyan bonyolult. Amíg nem adsz le a királyi igényeidből, addig nem fogsz tudni spórolni.

A túrós tésztához pedig alapból nem is kötelező a szalonna, de ha mindenáron muszáj, ahhoz akkor sem kell 500 forint. Nem tudom te honnan veszed a szalonnát, de kizárt, hogy egy alkalommal elfogyjon annyi, amennyi ennyit ér. Vagy tessék rokontól venni olcsón, aki disznót vág (gondolom ez nálatok nem fog menni). Túróból én múltkor fél kilót vettem 300 forintért, ezt mi 5-en ettük és így is maradt belőle. Nem tudom te hol vásárolsz, de irdatlanul szórod a pénzt. Tessék lesni az akciókat, igenis elmenni a másik áruházba, ahol olcsóbb, kipróbálni a nem-márkás termékeket stb. Apukám otthon mindig azt csinálja, hogy az Intersparban leárazott termékeket hordja haza. Ilyen 2 nap múlva lejár termékeket. Feleannyiba kerül és még aznap elfogyasztjuk. Tessék kicsit kreatívabbnak lenni és leadni az igényekből, mert anélkül nem lehet spórolni.

2013. jan. 20. 22:48
 35/38 anonim ***** válasza:
Köszönöm a sok ötletet és tanácsot! Tegnap megterveztem a heti menüt és ma már be is vásároltam. Kíváncsi vagyok az eredményre. Sokat tanultam tőletek! :-)
2013. jan. 22. 00:13
 36/38 anonim ***** válasza:

Én nagyon egyszerűen oldom meg. Először is ha meg van a pénz akkor kifizetem az egyik nyugdíjból a rezsi költségeket. A másik nyugdíjból bent hagyok talomba egy kis pénzt a bankban ha ki is hozom akkor a pénztárcám titkos rekeszébe teszem, hogy a család ne tudjon róla.

A maradt pénzből megveszem a legfontosabbakat ami kell a háztartáshoz, főzéshez, a többit felváltom és egy rendszeresített borítékokba teszem, minden napra külön külön-- igy ki van adva a családnak hogy csak annyi van, annál többet nem lehet elkölteni.

Na persze előfordul hogy kicsit többet költ valaki, mert ezt is megkívánta azt is amikor ő vásárol épp, akkor kicsi szidás következik és másnap jelképesen meghúzom a nadrágszíjat a derekukon.--de ezt tanítom az unokáimnak is igy mindig van spórolt pénzük apróka befőttes üvegbe papírban az íróasztalukban dugdossák.

Amit közösen kispórolunk pénzt abból autónyeremény betét könyvet váltunk a gyerekekkel úgy hogy állandóan a húzást figyelik. Ha majd elég sok pénz lesz így félre téve közösen,és addig nem nyert, akkor valami értékesebb fontosabb dologra kiváltjuk a kamatot akkor is kifizetik rá.

Lehetőleg lista nélkül, és kiszámolatlan pénzzel, soha nem szabad boltba menni és amit látunk azt röptében csak úgy megvenni, mert akkor mindig kevesebb lesz még a sok pénz is-- a kevés pénz pedig soha nem is lehet elég!

2013. máj. 2. 11:45
 37/38 anonim ***** válasza:

Ha érzékeny a bőröd a legolcsóbb és neked és a babának is jó fürdés után a BABA test ápoló, folyékony krém, de mosakodáshoz is csak a BABA szappan az ami jó, mert azzal nem mernek semmit machinálni.BABA sampon a fejre. ezt szoktasd meg a gyermekeddel és soha semmi baja nem lesz. Ha pedig kimaródna a popsija, aggoz legyen mindig otthon patikában összeállított, olcsó Boraxos kenőcs, gyorsan gyógyít minden kimaródást, minden sérülést, csak vékonyan kell kenni.

A kétnapos főzést jónak találom, magam is így főzők megfőzők 2 órára amikor jönnek az unokáim és másnap ugyan az van-- persze az is lényeges mi az amit meg is ennének egymásután.

Nálunk nagyon szeretik a spenótot, a krumpli főzeléket, tökfőzeléket egyiket bundás kenyérrel a másikat fasírttal, vagy tükörtojással

A fasírt az is egy dolog-- bármikor kimarad szikkadt kenyér azt félre tenni száradni, majd összegyűjteni zacskóba-- megvesszük a darált húst és ahhoz több kenyeret teszünk és egy-két tojással többet bele, hogy összefogja-- igy van is hús, de olcsóbban.

aztán darált húsból -lehet Milánóit készíteni egyik napra a másik napra a maradék tésztából aki édesszájú annak, vagy mákot vagy diót vagy ha egyik sincs akkor piritott grízt teszek rá, amire lekvárt tesznek amit befőzők nyáron.

Van paprikás-krumpli karikára vágott 2 pár virsliivel, vagy 25 főzőkolbász lekarikázva, és galuskát szaggatok bele.

Szeretik a sült burgonyát fasírttal, egyik ketchuppal a másik majonézzel.

Hagymás-burgonyát, gyümölcs szósszal ami van a fagyasztóba- megy, -egres

1/2 rizsből sárgarépa fehérrépa karikával és fél bögrényi fagyasztott kukoricával, mellé szósz és sült csirke comb.

A riszt megfuttatom és felöntöm a megfőtt zöldségekkel és levével.

Szemes babból főzelék vagy leves, palacsinta hetente van kétszer, hétvégén pedig vagy piskóta vagy rácsos linzer.

A lényeg két napra főzz és amiből lehet abból lecsípni, nem a sok kell, hanem a vegyes étel a fontos

2013. máj. 2. 12:32
 38/38 anonim ***** válasza:
Nem drága a torta ha bögrés mérést használunk az összeállításhoz mindenből egy bögre, liszt,cukor, tej 2 tojás sütőpor- lekvárral, vagy 1 pudinggal.
2013. máj. 6. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!