Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy ahol előbb van fiu...

Igaz, hogy ahol előbb van fiu gyermek (kek) és azután a lány, abból a lányból fiús viselkedésű személyiség lesz? Ti hogy csinaljatok, hogy a lányotok ne veszitse el a "nőies" mivoltát?

Figyelt kérdés
Vagy nem is foglalkoztok vele? Vagy nem merült fel ilyen probléma?
2013. jan. 5. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is így van ráadásul a lakókörnyezetünkben is fiúk vannak, az én kezdetben tündéri kedves halk kislányom jó kis kiabálós hangos odacsapós lett mert megtanulta a fiúk között.

Én sajnálom ezt és próbálom csajos programokkal ellensúlyozni dehát a családjából nem ragadhatom ki meg a testvéreket egymástól elválasztani szintén nem lehet meg nem is szerencsés.

Az oviban is fiúkkal barátkozik mert őket szokta meg, őket tudja kezelni.

Bízom benne hogy később ez majd valahogy mégis a javára fog válni és nem hátrányára.

2013. jan. 5. 20:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem így volt, sőt. A kicsi könnyebben szocializálódott, és tanulta a párkapcsolatot a bátyán (és barátai között), hogy milyen egy fiúval együtt élni. Megosztották a munkát.

Szerintem a szülői példák és attitűdök sokkal fontosabbak. Ha a kislány alapjáraton utánoz valakit, akkor az azért van, mert tetszik neki a viselkedése. Ha a fiúkat utánozza, az azért van, mert az a szimpatikus neki.

De ez a kisfiúknál is így van a tapasztalatom szerint.

2013. jan. 5. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem kor különbség függő is. Nekem bátyám van, de ő már tinédzser volt, amikor én születtem, így nem volt befolyás.

Az ő gyerekei között 5 év van. A kislány most 7 éves, egy az egyben fiús. Focizik, a sport a minden, babát, lányos játékot nem igényel. Ruhák közül is a fiúsak kellenek neki, a lányos ruháktól egyenesen rosszul van. Egy csinosabb fehér blúzt is csak kemény hiszti árán lehet rákönyörögni.

2013. jan. 5. 21:39
 4/10 Babeli Zurzavar ***** válasza:

en vagyok a legidosebb- eleg fius kislany voltan

idosebb hugom csajos (3ev korkulonbseg)

ocsem is inkabb lanyos(1ev korkulonbsef)

legfiatalabb hugunk megintcsak fius(14 ev kulonbseg)

parom huganal nocisebb lanyt nem is lattam... (koztuk 3 ev van)

osszegezve szerintem a sorrend, a koztes ido es a nemek nem befolyasoljak ki milyen jellemu lesz.

2013. jan. 6. 00:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
kislányomnak van 2 bátya,igy vonat mániás lett,de szereti a kisautokat,viszont oda van szép csinos ruhákért,babákért nem rajong még ,pedig az is van,viszont,imádja bogyo-babocát,hello kittyis,dorás ,mini egeres dolgokat,tehát ő pont jó keverék lett kicsit fius beütési kislány ,és én pont igy szeretem. meg sem változtatnám.
2013. jan. 6. 07:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én lányom még pici, de nagyon fiús. Hangos, lökdösődős, rosszalkodós stb. Pedig még nincs tesója. Sőt, nagyon nincs is kitől látnia ezt. Egyszerűen ilyen a természete szerintem.

Van egy barátnőm, neki fia van és ő meg pont lányos egy kicsit. Neki sincs tesója.

2013. jan. 6. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:
1 vagyok, az biztos hogy korkülönbségtől is függ mert nekem is bátyám van de 9 évvel idősebb, mondanom se kell sokat nem játszottunk együtt főleg mert ő gimibe is már másik városba járt és 7végente jött haza. Én is csak úgy mondom a lányomon a fiús vonásokat hogy nem olyan volt alapban hanem olyanná változott az évek során és ezt egyértelműen a fiúknak tudom be akik körülveszik.
2013. jan. 6. 11:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem attól is függ, mennyire befolyásolható jellem egyik-egyik gyerek. Nálunk a lány a nagy, 4 éves, a fiúk 2,5 évesek, mégis inkább a lányom lett fiús. Mondjuk nem is volt az a babázós soha, most is inkább vonatozik, néha főzőcskézik, babát soha nem öltöztetett, pedig nem egy van neki. Most kezd inkább nőcisedni, de ez is inkább abban nyilvánul meg, hogy szoknyát szeretne felvenni, és a színek sem mindegy milyenek többször, pl a rózsaszín és a piros nagyon megy. :-)
2013. jan. 7. 08:13
 9/10 anonim válasza:

Velem is pont így van:

két bátyám van, az egyik 2 évvel, a másik 14 évvel idősebb nálam.

Kb. 6 éves koromig voltam, az a tipikus kislány, de mivel sokat játszottam a bátyámmal, és mindig elmentem vele a fiú-barátaival focizni, biciklizni, meg ilyenek (mivel nem volt sok lány ott ahol laktunk, meg nem is nagyon barátkoztam velük). Ő egyszer megszerette a rock zenéket, és nekemis elkezdett tecceni (de tényleg tetszik), és szép fokozatosan öltöztem fiúsabb cuccokba, meg rockeresekbe, fiús filmeket néztem, Forma 1-et, focit, és rengeteg Star Wars-t- amit imádok. Szoktam együtt lógni lányokkal akik az oszt. társaim, de azokközül se mindedjikkel, meg néhány fiúval, akik ugyanolyan zenét hallgatnak mint én, zenét küldönk egymásnak beszélgatünk meg ilyesmi, amit a lányokkal nem igazán szoktam, mivel ők nem szeretik az ilyen zenéket. Úgyhogy itt is inkább a fiúkkal lógtam álatlában, persze szüleim engem is megpróbálatk lányosabbá tenni, de nem sikrült. :)

2013. jan. 11. 16:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk én vagyok a legnagyobb és lány, két öccsel és ha szerintem megnézzük én vagyok a legfiúsabb. Kb csak férfiruhát vagyok hajlandó felvenni, imádom a sportot, karatézom, metál és punk zenét hallgatok... hasonlók. Szóval fiúk között is kicsit extrém vagyok :) De ez a szüleimet nem zavarja, a barátnőméket viszont igen(álltalában fiúkkal bandát ok, de van egy csoport lány, akik szeretik a sportokat, meg olyan zenét hallgatnak, mint én, de mégiscsak lányosak), ők megpróbálnak kicsit átnevelni, amiből annyi sikeredett, hogy már hajlandó vagyok felvenni női inget, meg hetente egyszer rámkényszerítenek egy szoknyát :P
2013. jan. 15. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!