Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudunk spórolni, leírnátok...

Nem tudunk spórolni, leírnátok, ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Szóval napi minimum 3000ft-ot költünk kajára ami szerintem nagyon sok.Bár minden másnap főzünk ,átlagban 8 féle ételt mert mással eddig nem próbálkoztunk ,hogy megtudjuk e főzni.De most ez is lecsökkent,mert szoptatok. Jó lenne az is ha leírnátok egy heti menütöket. Öblítőn ,tusfürdőn spórolni nem tudunk ,hogy olcsóbbat vegyünk ,mert nagyon érzékeny a bőröm.A babának is ,így csak drágább pelenkát veszünk,nem merünk kisérletezni.

Nem tudom mit kellene csinálni,mert az én anyukám kezéből is mindig kifolyt a pénz és fogalmam nincs ,hogy kellene csinálnom :( Muszáj lesz ,mert hó végére alig van pénzünk és az ,hogy havonta majdnem 100ezret elkajálunk szerintem rettentően sok 2 főre.

2013. jan. 19. 13:19
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
83%

Öblítőn, tusfürdőn és a hasonlókon igenis nagyon sokat lehet spórolni. Simán azzal, hogy felhígítod őket vízzel, de változatlanul is annyit öntesz ki belőlük, mint eddig. Ezek elég erős koncentrációjú szerek, így nyugodtan fel lehet őket hígítani. Én mindig így csinálom a samponommal pl, mert hosszú és sok hajam van, korábban havonta vettem sampont, most 2-3 havonta.

Étel. Az olcsó ételek egyszerűek is. Tészták, krumplis kaják és hasonlók. Mi régen mindig úgy csináltuk, hogy nyáron tettünk el savanyúságot, így télen is volt zöldség, vagy akár gyümölcs befőtt formájában, nem kellett drága pénzért ezeket megvenni. Viszont csodálkozom, hogy 3ezer forint elmegy nálatok kajára. Én úgy, hogy nem is figyelek ezen a téren a spórolásra, még úgy sem költök el ennyi pénzt, pedig gyakran van hal, saláta és hasonló jellegű étel is itthon. Az olyan luxusokról, mint bolti puding, joghurt stb le kell mondani. Olcsóbban kijössz, ha egy egyszerű Tesco-s pudingtasakot veszel és abból főzöl kis édességet. Például. De persze nem tudom, hogy konkrétan mire költötök ennyi pénzt, szóval annyira pontos tanácsot nem tudok adni.

2013. jan. 19. 13:28
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi elég változatosan étkezünk, be van osztva melyik nap milyen kaja(zöldköret, főzelék, krumplis, tésztás, rizses, kelttésztás...), de így is nagyon max 60.000 két főre. Egyik se bonyolult étel, este a gyerek fektetése után 1 óra alatt szoktam összedobni őket.

Miket esztek, hogy ilyen sokra jön ki? Ha leírod lehet tudunk segíteni mit lehet még, hogy olcsóbb és tartalmasabb legyen.

2013. jan. 19. 13:34
 3/38 anonim ***** válasza:
100%

Erzekeny borre ott a gyogyszertari furdokenocs -annal olcsobbat nem talalsz es a babanak is, felnottnek is jo.

8 fele etel... Kicsit keves... Nosaltyn millio otlet van es sok olyan, ami olcso es nem bonyolult.

nalunk az eheti menu: hetfon spenot es fasirt, kedden lecsos gombas csirkemell rizzsel, szerdan rakott karfiol, csutortokon kelkaposztas krumplipure sult virslivel, penteken tejfolos gombas csirke tesztaval, szombaton halrudacska sultkrumplival, vasarnap fuszervajas csirkemell tepsis krumplival

2013. jan. 19. 13:35
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
Vezesd füzetbe a bevétel kiadást minden aprólékosan és kijön mire költötök nagyon sokat pl joghurtra és akkor jobban látod mit kellene csökkenteni.
2013. jan. 19. 13:37
 5/38 anonim ***** válasza:
83%

írd meg előre mit fogsz főzni és csak azt vedd meg ami ahhoz kell

a peluson simán tudsz spórolni nem szólva a popsitörlőn

semmi baja nem lesz a gyereknek az olcsó pelusban, kend rendesen a popóját krémmel és alaposan tisztítsd meg minden alkalommal

pl 250.- ért lehet kapni popsitörlőt felesleges megvenni a 600.-ast

pl mi Auchan saját márkát használtunk és nagyon jó és fele annyi mint a pampers

a gyereknek gyógyszertári krém és fürdető ha már érzékeny bőrű akkor jobb is mint a "senzitív" johnson pl nézd meg teli van vegyszerekkel !!!

írj költségvetést mennyi jön be mire megy ki

egyből látni fogod mi az amire feleslegesen megy el a pénz

öblítő helyett ecet -- nem h nincsenek benne vegyszerek de még fertőtlenít is, nem lesz illatos a ruha de ecetszagú sem

ha illatos ruhát akarsz tegyél a szekrénybe illatpárnát egyebet

kaja pl főzelékek levesek tessék változatosan főzni

a maradékból másnap még nagyon finom étel lehet egy kis fantáziával

menüt felesleges írni neked ha összesen 8 féle ételt tudsz főzni

de akár ennyi erővel rendelhetsz is az napi 600.-tol vannak finom ételek sok helyen

vagy ha van ovi iskola a közelben onnan is rendelhetsz most már finom rendes ételek vannak és változatosan és meg is van a napi séta a gyerekkel :-)

2013. jan. 19. 13:40
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
A nosalty.hu oldalon kategorizálva vannak a receptek. Én is onnan nézem, ha valami olcsót, egyszerűt szeretnék főzni, sütni.
2013. jan. 19. 14:58
 7/38 A kérdező kommentje:

Nem jut eszünkbe soha más étel így mindig szinte húst hússal eszünk. Krumpli és borsófözelék, rántott hús, bolognai, csirkepaprikás, tarhonyás hús,leveshúsleves vagy tojásleves. Igen azt tudom ,hogy például édességből sokat veszünk, de nehéz erről lemondani.

3000 úgy megy el,hogy megvesszük a reggelit az 1000ft és mellé az ebédnek való a víz és ennyi jóformán. Egyszerűen felfoghatatlan más ,hogy jön ki 20 ezer ft-ból ami csak a kajára megy. Én is szeretném megtanulni.

Ti ,hogy döntitek el,hogy mit főztök egy nap? A párom elég válogatós,így a káposzta ,tök,répa ilyenek kilőve.

2013. jan. 19. 15:24
 8/38 anonim ***** válasza:
56%

Azért ekkora a kiadásaitok.Ha húst esztek hússal sem túl jó.Azon kívűl,hogy drága.

A székelykáposzta is finom,de mi ezt kolbásszal szoktuk csinálni hús helyett.Egyszerű és olcsó is.Vagy mint írták itt páran a krumplis,tésztás ételek.Zöldségre is szüksége van a szervezetnek.Rakott krumpli is finom.Gulyásleves, szilvás gombóc,túrós gombóc, derelye.Ezeket fagyasztottan is lehet kapni.

2013. jan. 19. 15:39
 9/38 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.Az sem jó megoldás,hogy napi reggeli 1000 ft.Az még egy kérdés,hogy ti naponta veszitek meg a tejet,kenyeret, a főzéshez ha kell olajat?Mi úgy szoktuk,hogy tudjuk kb hány l olaj kell, cukor,...ezeket megvesszük hónap elején.A reggelire mit esztek?Péksüteményt?Mert ha szeretitek a szalámit érdemes egy rúddal megvenni, vagy pl kenhető sajt is finom,ebből is többet venni,főleg ha akciós.Ezekkel rengeteg pénzt lehet spórolni.Nekünk havi 30ezret kell beosztani, és NEM nélkülözzük a húst.Heti 2-3 alkalommal megesszük.

3 havonta veszünk 10 kg húst és ezt hasznosítjuk. A darált húst,csirkecombot, szárnyat megvesszük külön mikor kell.

2013. jan. 19. 15:43
 10/38 anonim ***** válasza:
Kedves 5-ös, engem érdekelne a menüd, ha lehetne...Köszönöm!
2013. jan. 19. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!