Nem tudunk spórolni, leírnátok, ti hogy csináljátok?
Szóval napi minimum 3000ft-ot költünk kajára ami szerintem nagyon sok.Bár minden másnap főzünk ,átlagban 8 féle ételt mert mással eddig nem próbálkoztunk ,hogy megtudjuk e főzni.De most ez is lecsökkent,mert szoptatok. Jó lenne az is ha leírnátok egy heti menütöket. Öblítőn ,tusfürdőn spórolni nem tudunk ,hogy olcsóbbat vegyünk ,mert nagyon érzékeny a bőröm.A babának is ,így csak drágább pelenkát veszünk,nem merünk kisérletezni.
Nem tudom mit kellene csinálni,mert az én anyukám kezéből is mindig kifolyt a pénz és fogalmam nincs ,hogy kellene csinálnom :( Muszáj lesz ,mert hó végére alig van pénzünk és az ,hogy havonta majdnem 100ezret elkajálunk szerintem rettentően sok 2 főre.
"Még egy kérdés, hogy lehet a szappant lereszelni? És ez miért jó?"
Nem engem kérdezel de talán válaszolhatók. A nabish szappan sokkal olcsóbb és tovább tart mint a folyadék. A szappan lereszelem és azt teszem a mosópor mellé. Egy régi sajtreszelőt használok.
Én ezt az oldalt nagyon szeretem, rengetek jó olcsó recept van fent.
bababaja-nak
nem főzőm meg előre beleteszem és felöntöm vízzel és úgy teszem bele a sütőbe
pl ha tésztásat készítek előtte kivajazom kicsit és ha ügyes voltam akkor egybe kiborul az összefőt sült tészta
összedobok egy sajtmártást és rálocsolom vagy fokhagymás tejfölt
és lehet szeletelni várni mint egy tortát
a rizs is ugyan úgy -- azért figyelni kell h az alja kapjon oda és a teteje is puha legyen
a rakottasokba persze főzőm de ezekbe nem pont az a lényeg h nincs rá csak max 10-15 percem és ennyi elég is :-)
és ott a mosódió is
az is jó ekcémás bőrre
nálunk egy luxus van a kézzel készített szappan
800.-/db de majd 2 hónapra elég és a lányomnak nem jön ki az ekcéma
Köszönöm mindenkinek sokat segítettek !Azt hiszem is a heti bevásárlás mellett fogok dönteni és próbálok változatosan főzni és megtanulni új dolgokat főzni.Főleg,mert ha pici nagy lesz akkor neki is különböző ízek kellenek. A lefagyasztás jó ötlet,de ettől félek. Meddig jók a lefagyasztott dolgok?
Amúgy a reggeli:pl. fonott kalács +vajkrém+kakaó. Ez már 800ft.És egy reggelire elég a vajkrém.
Igen nagyon szeretjük a hasunkat és szeretünk finom jó dolgokat venni,ezért nem is tudtunk eddig spórolni. Mi élveztünk ,hogy ettünk össze vissza ,nem pedig csak azért ettünk,hogy ne legyünk éhesek. Talán azért volt,mert kiskorunkba sokat kellett nélkülözni finom dolgokból.
A húst hússal is ezért van szerintem. Meg azért is,mert ha csinálunk pl bolognait az ugyan annyiba kerül ,mintha túrós tésztát csinálnánk.
Most azon leszek,hogy változzon,mert megengedhetnénk magunknak csak így nem tudunk félre tenni semennyi pénzt,mert elkajáljuk.
Még az is eszembe jutott, hogy most is lehet olcsón lekvárt főzni! Időnként ki lehet fogni leértékelt ananászt, narancsot, citromot. Isteni lekvár lesz belőle, sok recept van a neten. Ajándéknak is szuper, pl. bébiételes üvegbe raktam, háromfélét szép címkével, beszegett anyagdarabbal a tetején celofánba csomagoltam. Nagy sikere volt. Igaz, nem aktuális, de pl. karácsonyra mézeskalács házikót meg tálkákat sütöttem ajándékba. Alig került valamibe, nagyon örültek neki. Nem annyira nehéz ám, pedig nem vagyok valami ügyes.
Aztán savanyúságnak nagyon olcsón lehet savanyú káposztát kapni, de nem drága és egészséges a reszelt cékla+alma, babsaláta. Olcsó köret ilyenkor a párolt lilakáposzta, mi pl. édesre csináljuk, fokhagymás sült húshoz.
Nem csak kenyeret, zsemlét is szoktam sütni meg sajtos rudat, reggelire tökéletes.
Anyukám szokott zsírban kisütni pár szelet húst, ez hetekig eláll, kenyérrel, hagymával isteni. Nem egészséges ugyan, de időnként belefér.
Neten találsz táblázatot, mit meddig lehet fagyasztani. Általában gyümölcs, zöldség 6-10 hónap, húsok egy év.
Fonott kalácsot sem nehéz sütni! Húsvétra csináltam nyuszi formájút, mazsola szemmel, orral.
bocsi
de a bolonyai sokkal drágább mint a túros tészta ......
nekem sem volt éppen gazdag gyerekkorom de pont ezért becsülöm meg a pénzt és nem herdálom el
vannak olyan szakácskönyvek amiben ólcsó és finom ételek vannak vedd meg és nézegesd -- meg fogsz lepődni h milyen finom ételek vannak benne ami
jesszus minden nap 1 doboz vajkrém és kalács...
meg is unnám ha ezt kellene ennem minden nap
ezek után meg sem merem kérdezni h mi a BMI értéketek :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!