A mai "anyukák" miért ilyen nagyon aggodóak mindenen ami a kisbabájukkal megtörténhet?
Nem olvastam végig az összes választ, csak az elejét.
Igen, vannak túlaggódós anyukák, de aki azt mondja, hogy hazavitte az első gyerekét, és onnantól mindent profin csinált, annak én azt nem hiszem el! Én magam nem vagyok egy extra aggódós, kismamaként sem voltam az, de csak azért nem tettem fel itt a kérdésemet, hogy alvás közben szipog a pár hetes babám, megfulladhat-e, mert van olyan szerencsém, hogy anyukámat felhívhattam ezzel este tízkor. Hülyeség volt? Persze. De egy kezdő anyuka, aki azon kapja magát, hogy egy emberi életért felelős, és fogalma sincs, hogyan kell csinálni, az igenis aggódik. Inkább ebben túlozzon, mint hogy "pár cigi nem árthat az anyatejnek", meg hasonló "lazaságokat" hangoztasson.
Honnan tudod, hogy anyukád nem aggódott, amikor csecsemő voltál? Emlékszel talán? Mert az enyém elmesélte, hogy ő bizony aggódott. Minden szoptatás után megmért, és ha nem hoztuk a kívánt mennyiséget, sírógörcsöt kapott. Pedig ez 25 éve volt.
Szerintem is vannak kevésbé fontos, nagyon komolytalan kérdések, de lehet, hogy valakinek meg éppen ez a fontos. Egyébként néha nagyon jó megkérdezni pár apróságot, amire az orvos úgysem tudná a választ. Pl. babakocsi választásnál, kinek mi a véleménye, aki szintén ugyanezt használta. Vagy a kórházról, ahol éppen szülne az ember. Ilyen apróságok, és lehet, nem ez fog számítani a döntéskor, de lehet, hogy segít. Ez az oldal arra van, hogy kérdezzünk. Te is megtetted a nem éppen okos és nem túl hasznos kérdéseddel, és? Én meg, és sokan mások, válaszoltak is erre:)
Személy szerint, én van, amit túlreagálok és van, amit nem. A babámat nem hagyom sírni, lehet, hogy közrejátszik az is ebben, hogy első baba, valószínű a másodiknál már lazább leszek. De most nem hagyom, ezt súgja az anyai ösztön, összeszorul mindent odabent és rohanok hozzá, ez van. Ezt nem fogod megérteni, mert férfi vagy, ráadásul nem vagy apa. Az meg, hogy egyelőre nem hagyom, hogy mindent összefogdosson, ha nem otthon vagyunk, igazából én sem nyalom meg mind a tíz újjamat, miután egy üzletben voltam. Mielőtt eszem valamit, szoktam kezet mosni. Mert nekem nem hiányzik sem más bacija, sem valami vírus és társai. Akkor a babámat sem hagyom, hogy összenyalogasson valamit.
Olvastam én is könyveket, bújtam a netes cikkeket (nemcsak magyarul), több orvos van a családban (nődoki, gyerekdoki, stb.), és mégis rászoktam a gyakorikérdésekre:) Viccet féretéve, volt, hogy egy-két válaszoló ténylegesen tudott nekem segíteni. Pl. többek közt egy jó bőrgyógyász gyerekorvost ajánlottak, akinek van magánrendelése. Vagy sos kellett, hogy kell használni az orrszívó porszívót, mert nem értem el senkit sem éppen, és itt perceken belül szuper használati utasításokat kaptam. Sorolhatnám.
Majd nézd meg magadat, kedves kérdező, amikor lesz kisbabád, az első, akkor hogy fogsz rohangálni, ha sír meg hogy fogsz kérdezgetni itt a gyakorikon akár:)
És tényleg, egyelőre inkább a barátaiddal játszál és nem a gyerekvállalás témát bújd:)
Javaslataim problémádra a következők Te "férfi":
-szülj(próbáld meg :D, a terhesség során nulla aggodalommal)
-ja és csak akkor szülj ha valamiéyen bizottság aláírásást megkaptad, hogy alkalmas vagy az anyaságra és minden kérdésre és élethelyzetre előre tudod a választ.
-8-at szülj(hogy legyen mire fognod, hogy a többi 7-el miért nem tudsz annyit foglalkozni)
-nyalasdd a száját a kutyáva(ami elötte a segg.. nyalta,-higénia szó jelentése?)
Ez tök jó kérdés. :) Van benne igazság.
2009ben még én is gyakran megmosolyogva olvastam ezeket, most pedig már az aggódó anyukák táborát erősítem. Jó, ilyen durván azért nem, amiket felsoroltál, de tettem már fel én is hasonló túlaggódó kérdést. Tudod: ez azért is ilyen, mert itt koncentrálódik az egész, de azért ennyire nem vagyunk aggódósak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
:((( :)) épp szemezgetni akartam és rögtön ez fogad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!