A mai "anyukák" miért ilyen nagyon aggodóak mindenen ami a kisbabájukkal megtörténhet?
Na jó de utolsó, nem állom meg, bocs. Ha azzal töltötted a terhességed, hogy könyveket olvastál- akkor minek akarsz még kérdezni bármit bárkitől? Én nem látom a különbséget, hogy valaki a védőnőtől, anyukájától, szomszédtól kérdezi meg mondjuk mit adjon a gyerekének enni vagy elolvas róla egy könyvet. Egyik sem tudja alapból mit adjon a gyerekének enni.
Jó el tudom képzelni vannak olyanok akik tudják alapból illetve nem sokat gondolkodnak rajta, nekem is volt barátnőm, akinek a babája 4 hónaposan fasírtot evett meg töltött káposztát, az enyém nem. Én táblázatból etettem és vezettem be nála a kajákat. Mindkettőnk gyerekei felnőttek és nincs bajuk. Így tényleg feleslegesnek tűnik a túl sok filozofálgatás efölött, de én filozofálgattam, olvastam, kérdeztem e témában. Ez van.
Igazából azzal,hogy anya vagy felelősséggel is tartozol egy életért,szóval valahol okés az aggódás, de amit itt művelnek az már poén kategóriába megy.
Én mindig arra gondolok,hogy tuti nem jött nekik össze elsőre és ezért féltik ennyire a gyereküket és ezzel le is nyugtatom magam mert nem egyszer fordult már elő,hogy kőkeményen odaszóltam.
Amúgy teljesen igazad van, felesleges az ekkora mértékű aggódás, valószínű rá is érnek az ilyen hülyeségekre...a magány azért sokszor kihozza a furcsaságokat az emberből:S
Nekem is lenne egy kérdésem Hozzád. A mai gyermektelen férfiaknak miért az a szórakozás, hogy a kismamás fórumokat olvassák és szörnyülködjenek rajta, ahelyett,hogy csajoznának/buliznának/sportolnának stb...? :)))
Sosem fogod megtudni, hogy milyen érzés friss anyukának lenni. Igen, néha kérdezünk hatalmas f@szságokat, amin utólág már mi is csak röhögünk, és persze hogy enélkül is felnőnének a gyerekeink. csakhogy most van egy ilyen lehetőség, amivel biztos vagyok benne,hogy a te anyukád is élt volna, ha az ő idejében van internet. csakhogy neki nem volt. így maradt a szomszéd néni, a védőnő, a zöldséges stb... nehogy azt hidd, hogy a te anyádban nem merültek fel az első gyerekénél olyan kérdések, amik utólag visszanézve evidensek és röhejesek...:)
Utolsó:ez jó volt,teljesen egyetértek!
Kérdezo:egyáltalán minek foglalkozol ezzel?Inkább utána nézhetnél a helyesírásnak!
Szerintem Kérdező menj ki játszani a barátaiddal, lassan vége az őszi szünetnek! (:
De egyébként igazad van, tényleg sok a buta kérdés.
Szerintem túl nagy az információáradat a mai szülőkre (magazinok, könyvek, internet, tv) ráadásul, amennyi van, annyifélét írnak/mondanak, amivel elbizonytalanítják az anyukát. Ráadásul ha benézel egy bababoltba, találsz annyi felesleges felszerelést (én azon a sild szerű valamin akadtam ki, ami megakadályozza fürdetés közben, hogy a gyerek fejéről a szemébe csorogjon a víz), hogy teljesen elnyomják a nőkben az anyai ösztönt.
És akkor ott van az, hogy szívesen kérünk tanácsot anyáinktól, nagyanyáinktól, viszont azóta sokat fordult a tudomány. Míg anyósom szörnyülködik, hogy a fiam négy hónaposan még kizárólag anyatejes, és dorgál, hogy már rég pörköltet kéne ennie nokedlivel, addig a doki meg a védőnő azt tanácsolja, hogy ha lehet,, fél éves koráig ne adjak neki semmit.
Ja és nem is beszélve a szuperdada-féle műsorokról, ahol a gyerek rugdossa, köpködi az anyját, tépi a haját, szóval még ezen is stresszelünk, hogy hol fogunk elcsúszni, hogy nekünk is ilyen barom gyerekünk lesz, akivel boltba se merem betenni a lábamat.
Szóval ez itt a probléma, a túl sok információ és jönnek a hasonló kérdések Kedves Kérdező, hogy a Te példáddal éljek: Észrevettem, hogy a négyéves gyerekem békákat gyilkol teliholdkor, lehetséges, hogy attól van, hogy 7 hónapos korában le lett fröcskölve hideg vízzel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!