A mai "anyukák" miért ilyen nagyon aggodóak mindenen ami a kisbabájukkal megtörténhet?
Hát vannak kérdések, amiktől eldobom az agyam. De olyan is volt amin annyit nevettem, hogy a könnyem is kicsordult....
A napokban a legdúrvább, a fogmosásos volt, hogy mossa e a gyereke fogát aki 16 hónapos, meg, hogy más mossa e? Hát nem gáz????
Nem értem ezeket a nőket...Nekem egy rokonom kérdezte tőlem hogy mit adjon a gyerekre,miközben kinnt 30fok volt...Aztán volt hogy elcsodálkozott:"Szerintem azért rossz a kislányom foga(kirohadva neki a felső fogsor 3évesen)mert örökölte.Apámnak is rossz volt,nekem is..."
Talán mosni kéne,de ezt inkább nem mondtam neki.
Én szerintem itt a fő aggódók azok közül kerülnek ki, akik már a teherbeesést is végigaggódják x sok nappal a "nemvárt" előtt tesztelgetnek, majd ha terhesek lesznek, onnantól napi szinten írkodják be a kérdéseiket hetekre lebontva.
Néha én is elgondolkodom, hogy valóban ennyi frusztrált nőszemély van, vagy csak az a néhány pár ember, akik végigaggódják ezt az egész terhesség dolgot teljesen feleslegesen?
Netán ők lesznek akik a széltől is óvják majd a gyerekeiket?
Szóval szerintem is jogos a kérdésed, de akikhez igazán szólna, ők úgysem fognak neked itt válaszolni, csak azok, akik szerint is felesleges ez a túlaggódás.
:)
ráérnek. én 3 gyereket neveltem, költöztünk míg egész picik voltak, dolgozni is kellett mert kellett a pénz. én nem volt ez olyan régen, a legnagyobb is csak 5 éves. van egy későn született öcsém, így sokat láttam hogy anuykám hogyan csinálja a dolgokat. vajon miért van az, hogy az asthma a fejlett világ elharapózó betegsége? akárcsak az allergiák sorozata? mert extra higiénikus környezetben nevelik a babákat és csodálkoznak, hogy allergiás és minden betegséget elkap. tehéntejet már 2 éves korig állítólag nem szabad adni, addig elszokik a szervezete, persze hogy laktózérzékeny lesz. én sem koszban neveltem a gyerekeim, mindig tisztaság van, de soha sem óvtam őket minden apróságtól. 2 hónapos volt a kisebbik lányom, mikor költöztem vele. erre ismerek olyat, aki 6 hónapos koráig nem vitte ki a lakásból, csak a teraszra, mert baja lesz. kedvencem a lázcsillapítás. amint lázas már megy is a gyógyszer. a gyógyszer méreg, attól még hogy gyógyszer. minél kevesebbet kap valaki annál jobb. tudom, hogy rossz érzés a langyos víz és a priznic, de hatásos és ez védi legjobban a gyerek szervezetét. örültem, ha a nagyik is vigyáztak rájuk, míg intéztem a dolgaim.
mindezekkel együtt nincs allergia, összesen eddig volt ugye 3 bárányhimlő, meg 1-2 lázas megbetegedés, ami annyi volt, hogy este kis hőemelkedés, reggelre semmi. oviban, bölcsiben még a járványok idején(járvány alatt azt értem hogy néha ilyen helyen elindul ilyen hasmenéses dolog) sem lettek betegek.
Egyrészt igazat kell adnom annak a válaszolónak, hogy anyukádnak azért érdemes lett volna figyelmet fordítani rátok. Mert valóban úgy tűnik ő nem felnevelt, hanem felnőtt melette 4 gyerek. Lehet ezt az utat is választani, látod te is és a tesvéreid is itt vannak. De vannak, akik más utat választanak. Miért kell őket bántani?
Ráadásul van olyan kérdés, ami szerintem logikus is. Például én sem tudtam, amikor megszületett a babám júlis közepén, hogy elég e rá egyszál body, takaró minden nélkül, egész éjjel. És a kórházi nővérek sem tudták megmondani fázhat e egy újszülött mondjuk hajnalban (mivel az ablak nyitva volt, máskülönben meg lehetett volna főni a kórházi szobában), amikor lehűl a levegő, kétségbe voltam esve, most mit csináljak.
A nagyobbik fiam világ életében nyálzott, mint egy kutya, én is megkérdeztem az orvost nincs e baja. És ma sem vagyok meggyőződve, hogy ez normális, mert a kisebbik soha nem nyálzott egy cseppet sem, még amikor a foga jött, akkor sem.
Vannak ilyen dolgok, hogy ami a másiknak nevetséges apróság, egy másik ember gondot okoz. És én inkább azt vallom, kérdezzen az ember inkább felesleges hülyeséget a gyerekkel kapcsolatban, mert azzal nem csinál semmi bajt.
A baj az, hogy sok nő egy gyereket szül. Az az egy körül van rajongva, óvja, védi, még a napra sem viszi, nehogy baja legyen. Az az egy gyerek sokszor elkényeztetett gyerek lesz, majd egyszer. Anyuka meg annyit aggódik, hogy nem szül másikat, mivel annyi baj van a gyerekkel, sok a gond... Nem sok a gond, csak anyuka csinál belőle nagyot!
Elegem van: az leget evett-e, sokat bukik, lázas 37,5 fokkal a babám, adhatok-e neki már danoninot kérdésekből!
Drága anyukák, akinek nincs jobb dolguk, csak a gyerekük körül ugrálni, körülrajongani, kérdezzék meg a gyerekorvosukat, vagy védőnőjüket! Ők hosszú éveket tanutak, praktizáltak, így ők tudnak a gyermekekkel kapcsolatban a speciális kérdésekre válaszolni. (A tetőfedésnél is egy ácsot kérdezek meg, nem pedig egy vonatvezetőt.)
Szia!másfél éves kislányom van.Én is aggódom,de nem viszem túlzásba/azt hiszem:-)/.Szerintem még mindig jobb,mintr a másik véglet,akit meg abszolut nem érdekel a gyereke egészsége stb.
de igazad van,néha már én is csak nevetgélek rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!