Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Unokahúgom szőrteleníteni...

Unokahúgom szőrteleníteni akar és engem kérdez. Mit mondjak neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár napja eljött velem úszni és meglátta a zuhanyzóban, hogy teljesen le vagyok mindenütt szőrtelenítve. Azt mondta, ő is nagyon szeretné szőrteleníteni magát, segítsek neki benne, mert otthon ilyeneket nem mer mondani.

11 és fél éves, de korához képest testileg fejlett. Van már menstruál, van kis cicije, szőrös a karja, a lába szára, a puncija és őt ez zavarja.

Egyedül borotválni tudná egyedül, de attól mindenképpen meg akarom kímélni, mert csak a baj van vele. Én egyébként gyantáztatok. Legszívesebben oda elvinném, de nagynénémmel tényleg nehéz eset, mert még nagyon a régi világban él.

Ha van valami ötlet, szívesen fogadom

2012. nov. 15. 07:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Nehogy már mások szabják meg, hogy az unokahúgod mijét szőrteleníti, vagy éppen nem szőrteleníti! Ha cikizik, tojja le őket magasról. Aki a barátja, az olyannak fogadja el, amilyen! Ez a barátság lényege! Ha azt mondják a többiek, hogy ugorjon kútba, beleugrik???
2012. nov. 16. 06:00
 22/28 A kérdező kommentje:

Szerintem elsősorban nem a cikizés miatt akarja. Én sem azért csinálom, hogy megfeleljek másoknak, hanem ápoltabbnak érzem magamat utána.

Egyébként a saját teste, a szabad akarata hogy mit kezd vele. Úgyis csak saját kárán tanul az ember, de a szőrtelenítés nem az a dolog, amibe annyira belebukna.

Lehet rosszul is csinálni, akkor jönnek a kényelmetlenségek, ahogy nekem 16-18 évesen, de ebben akarok csak neki segíteni, hogy ne járjon rosszul.

2012. nov. 16. 07:16
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Ha saját maga miatt akar szőrteleníteni az unokahúgod, akkor oké, de ne más szabja azt meg, hogy a karját, lábát szőrteleníti-e, a puncijához meg végképp nincs senkinek semmi köze!!!
2012. nov. 16. 07:57
 24/28 anonim ***** válasza:
26%

"Egyébként a saját teste, a szabad akarata hogy mit kezd vele. Úgyis csak saját kárán tanul az ember, de a szőrtelenítés nem az a dolog, amibe annyira belebukna."

Én pedig pont úgy gondolom, hogy egy 11 éves gyereknél nem lehet még azt mondani, hogy a saját teste, a saját akarata. Unokahúgom (11 éves) nyáron épp rózsaszín csíkokat akart a hajába és leborotválni egyik oldalt azt, mert valamelyik kedvenc tv-műsorában azt látta. Ezek szerint a szüleinek meg kellett volna engedni?

Nem vagyok nagyon más generáció, de ebben a korban az öltözőben nem az volt a téma, hogy kinek csupasz a #&@ és kinek nem.

Kérdező, szerintem beszélj az Anyukájával, hogy intézze ezt el a lányával. (én anyakánt nagyon mérges lennék, ha a lányom ilyen korban a megkérdezésem nélkül elkezdené borotválni magát)

2012. nov. 16. 13:45
 25/28 A kérdező kommentje:
Én azt veszem észre az anyja sokkal inkább tilt, mint nevel. A lánya pedig már csupán dacból sem engedelmeskedik.
2012. nov. 16. 21:04
 26/28 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, én úgy látom, egy cseppet se visszatartani akarod ezt a lányt, hanem a nevében indokokat keresve belevinnéd ebbe a szőrtelenítés témába, és ahhoz keresed a támpontot, hogy anyukának az esetleges őrjöngését hogyan védd ki. Jól látom?

Ajánlom figyelmedbe az alábbi, orvos által adott interjút.

[link]

2012. nov. 16. 21:34
 27/28 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: 24 éves voltam, mikor a húgom 16. Majdnem megőrültem a tudattól, hogy randizik. Nem, nem féltékenység, hanem tudtam, hogy mi lehet belőle előbb-utóbb. És bár nem én voltam az anyukája, anyatigrisként védtem mindig is, sokszor még ma is, pedig 30 éves.
2012. nov. 16. 21:36
 28/28 momsz6 válasza:
25%
Ha 11 éves és tényleg annyira fejlett, akkor szerintem nem lesz gond megbeszélni a szüleivel, anyukájával. Miért akarod a borotvától megkímélni? Mert erősebb lesz tőle szőr? Ez nem igaz! Olvass utána. ;) Ha leborotválod a szőrt a lábadról, az olyan, mintha kivágnál a hajadból (mindkettő ,,szőrféle,, így mindkettőt egy éles dolog vágja el). A hajad sem nő keményebben/erősebben vissza. ;) 3 éve borotválom a lábam, stb. és még mindig nem nőtt vissza keményebben. A hónalj kivételével minden területet lehet borotválni. Nekem csak a hónaljam jelentett problémát a borotvával, azt szőrtelenítőkrémmel szedem le. 15/L
2013. júl. 15. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!