Unokahúgom szőrteleníteni akar és engem kérdez. Mit mondjak neki?
Sziasztok!
Pár napja eljött velem úszni és meglátta a zuhanyzóban, hogy teljesen le vagyok mindenütt szőrtelenítve. Azt mondta, ő is nagyon szeretné szőrteleníteni magát, segítsek neki benne, mert otthon ilyeneket nem mer mondani.
11 és fél éves, de korához képest testileg fejlett. Van már menstruál, van kis cicije, szőrös a karja, a lába szára, a puncija és őt ez zavarja.
Egyedül borotválni tudná egyedül, de attól mindenképpen meg akarom kímélni, mert csak a baj van vele. Én egyébként gyantáztatok. Legszívesebben oda elvinném, de nagynénémmel tényleg nehéz eset, mert még nagyon a régi világban él.
Ha van valami ötlet, szívesen fogadom
Szerintem elsősorban nem a cikizés miatt akarja. Én sem azért csinálom, hogy megfeleljek másoknak, hanem ápoltabbnak érzem magamat utána.
Egyébként a saját teste, a szabad akarata hogy mit kezd vele. Úgyis csak saját kárán tanul az ember, de a szőrtelenítés nem az a dolog, amibe annyira belebukna.
Lehet rosszul is csinálni, akkor jönnek a kényelmetlenségek, ahogy nekem 16-18 évesen, de ebben akarok csak neki segíteni, hogy ne járjon rosszul.
"Egyébként a saját teste, a szabad akarata hogy mit kezd vele. Úgyis csak saját kárán tanul az ember, de a szőrtelenítés nem az a dolog, amibe annyira belebukna."
Én pedig pont úgy gondolom, hogy egy 11 éves gyereknél nem lehet még azt mondani, hogy a saját teste, a saját akarata. Unokahúgom (11 éves) nyáron épp rózsaszín csíkokat akart a hajába és leborotválni egyik oldalt azt, mert valamelyik kedvenc tv-műsorában azt látta. Ezek szerint a szüleinek meg kellett volna engedni?
Nem vagyok nagyon más generáció, de ebben a korban az öltözőben nem az volt a téma, hogy kinek csupasz a #&@ és kinek nem.
Kérdező, szerintem beszélj az Anyukájával, hogy intézze ezt el a lányával. (én anyakánt nagyon mérges lennék, ha a lányom ilyen korban a megkérdezésem nélkül elkezdené borotválni magát)
Kérdező, én úgy látom, egy cseppet se visszatartani akarod ezt a lányt, hanem a nevében indokokat keresve belevinnéd ebbe a szőrtelenítés témába, és ahhoz keresed a támpontot, hogy anyukának az esetleges őrjöngését hogyan védd ki. Jól látom?
Ajánlom figyelmedbe az alábbi, orvos által adott interjút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!