Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Unokahúgom szőrteleníteni...

Unokahúgom szőrteleníteni akar és engem kérdez. Mit mondjak neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár napja eljött velem úszni és meglátta a zuhanyzóban, hogy teljesen le vagyok mindenütt szőrtelenítve. Azt mondta, ő is nagyon szeretné szőrteleníteni magát, segítsek neki benne, mert otthon ilyeneket nem mer mondani.

11 és fél éves, de korához képest testileg fejlett. Van már menstruál, van kis cicije, szőrös a karja, a lába szára, a puncija és őt ez zavarja.

Egyedül borotválni tudná egyedül, de attól mindenképpen meg akarom kímélni, mert csak a baj van vele. Én egyébként gyantáztatok. Legszívesebben oda elvinném, de nagynénémmel tényleg nehéz eset, mert még nagyon a régi világban él.

Ha van valami ötlet, szívesen fogadom

2012. nov. 15. 07:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
21%
13-14 év alatt bőrgyógyászok, kozmetikusok sem ajánlják a szőrtelenítést, sehol!!!! Én is szőrös voltam, de kibírtam 14 éves koromig, akkor már szőrteleníthettem a lábam és a hóaljam.
2012. nov. 15. 13:21
 12/28 anonim ***** válasza:
62%

9 éves koromtól menstruálok, 10 évesen sikerült kisírni édesanyámnál, hogy engem is vigyen el gyantáztatni. 4 hetente mentem, mindig legyantázta a hónaljam, a lábszáram, és nyáron a bikinivonalam. Sem a kozmetikus, sem a bőrgyógyász nem mondta rá, hogy ártalmas (ellenben a borotvát, pláne a krémet egyik sem ajánlotta!). Én teljesen megértem, ha le akarja gyantáztatni, az ő korában ez teljesen normális. Nem gyerek már, hanem tini!

21/L

2012. nov. 15. 13:58
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

Már bocsi hogyne lenne gyerek? 16 éves és a 18 éves is gyerek!

Szerintem max a lábát és a hónalját kéne szőrteleníteni,a hónalját ne gyantáztassa az veszélyes.Bikinivonal kéz gyanta azért nem kell még 11 évesnek.

2012. nov. 15. 16:39
 14/28 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a sok választ. Sokat gondolkodtam rajta napközben. Figyelembe kell venni, hogy teljesen más a környezet, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt. Ráadásul a lányok sokkal kritikusabbak egymás iránt mint a fiúk. Folyton a másikat bámulják és keményen cikizik, aki kilóg a sorból. Ebben maximálisan egyetértek vele.

Ugyanakkor igaz, hogy gyerek még. Fejlett, de még nem felnőtt a teste. A szőrtelenítő krém meg sem fordult a fejemben, nagyon durva anyagok...

Nemsoká lesz a névnapja és kitaláltam veszek neki egy száraz borotvát. Tudjátok, mint ami a pasiknak van az arcukra pl. braun, de létezik női változatban is.

Na azzal nem tud kárt tenni magában, zümmöghet vele.

2-3 év múlva ha nagyobb lesz, majd gyantáztatja. Már most 6 osztályos koleszba akar menni, nem jön ki jól az anyjával. Úgyis azt fogja csinálni, amit ő akar.

2012. nov. 15. 19:28
 15/28 anonim ***** válasza:
21%
Kösz a lepontozást. Most komolyan a többség szerint normális, hogy egy 11 éves gyerek szőrteleníti a nemi szervét?????????
2012. nov. 15. 21:35
 16/28 anonim ***** válasza:
50%
11 évesen ilyeneket néznek egymáson, hogy ki hol szőrtelenít???
2012. nov. 15. 23:17
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de ez már akkor is így volt, amikor én voltam 11 éves (10 éve).
2012. nov. 15. 23:18
 18/28 anonim ***** válasza:
50%
4. osztályban? Ez ugye, csak vicc...
2012. nov. 15. 23:23
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor 5.-es voltam, tehát felsős. De igen, sajnos nem sajnos, ezt nézték. Ha egy kicsit is szőrös volt a láb vagy a hónalj, jött a kicikizés. Ez ma sincs másképp.
2012. nov. 15. 23:29
 20/28 anonim ***** válasza:
40%
Szörnyű. Nem akarom, hogy a most születő picilányom tíz évesnél több legyen.
2012. nov. 15. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!