Unokahúgom szőrteleníteni akar és engem kérdez. Mit mondjak neki?
Sziasztok!
Pár napja eljött velem úszni és meglátta a zuhanyzóban, hogy teljesen le vagyok mindenütt szőrtelenítve. Azt mondta, ő is nagyon szeretné szőrteleníteni magát, segítsek neki benne, mert otthon ilyeneket nem mer mondani.
11 és fél éves, de korához képest testileg fejlett. Van már menstruál, van kis cicije, szőrös a karja, a lába szára, a puncija és őt ez zavarja.
Egyedül borotválni tudná egyedül, de attól mindenképpen meg akarom kímélni, mert csak a baj van vele. Én egyébként gyantáztatok. Legszívesebben oda elvinném, de nagynénémmel tényleg nehéz eset, mert még nagyon a régi világban él.
Ha van valami ötlet, szívesen fogadom
9 éves koromtól menstruálok, 10 évesen sikerült kisírni édesanyámnál, hogy engem is vigyen el gyantáztatni. 4 hetente mentem, mindig legyantázta a hónaljam, a lábszáram, és nyáron a bikinivonalam. Sem a kozmetikus, sem a bőrgyógyász nem mondta rá, hogy ártalmas (ellenben a borotvát, pláne a krémet egyik sem ajánlotta!). Én teljesen megértem, ha le akarja gyantáztatni, az ő korában ez teljesen normális. Nem gyerek már, hanem tini!
21/L
Már bocsi hogyne lenne gyerek? 16 éves és a 18 éves is gyerek!
Szerintem max a lábát és a hónalját kéne szőrteleníteni,a hónalját ne gyantáztassa az veszélyes.Bikinivonal kéz gyanta azért nem kell még 11 évesnek.
Sziasztok!
Köszi a sok választ. Sokat gondolkodtam rajta napközben. Figyelembe kell venni, hogy teljesen más a környezet, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt. Ráadásul a lányok sokkal kritikusabbak egymás iránt mint a fiúk. Folyton a másikat bámulják és keményen cikizik, aki kilóg a sorból. Ebben maximálisan egyetértek vele.
Ugyanakkor igaz, hogy gyerek még. Fejlett, de még nem felnőtt a teste. A szőrtelenítő krém meg sem fordult a fejemben, nagyon durva anyagok...
Nemsoká lesz a névnapja és kitaláltam veszek neki egy száraz borotvát. Tudjátok, mint ami a pasiknak van az arcukra pl. braun, de létezik női változatban is.
Na azzal nem tud kárt tenni magában, zümmöghet vele.
2-3 év múlva ha nagyobb lesz, majd gyantáztatja. Már most 6 osztályos koleszba akar menni, nem jön ki jól az anyjával. Úgyis azt fogja csinálni, amit ő akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!