Spórolósak, min változtassak, hogy önállóan eltartsam magunkat?
Nézd, ha közel 20 milliót tudtál költeni a lakásra és a felújításra ilyen alacsony fizetés mellett, akkor gondolom abban is a szüleid támogattak. Ha nekik nem okoz gondot a Te és a gyermeked anyagi támogatása, akkor a helyedben ezt továbbra is elfogadnám, főleg ha Ők nem nehezményezik. Én javasoltam a lakás eladását, de így ahogy leírtad a részleteket tényleg nem lenne jó döntés. A fundamentás megtakarítást szüneteltetni nem lehet? Nekünk is van ltp-nk, csak az Erste banknál, ott kétszer 6 hónapig lehet szüneteltetni.
Amúgy nincs abban semmi rossz, ha a szüleid segítenek, ha megtehetik. Mi is 32 évesek vagyunk, nem is keresünk rosszul, de mindkét részről szoktak a szülők segíteni. Nem pont rendszeres összeggel, de pl. most apósom felajánlotta, hogy megveszi az unokájának a Rota elleni oltást.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Amúgy sosem pontozok, nekem ne hányja szemre senki, ha le van pontozva, én mindenkiből segítő szándékot éreztem.
A kérdéssel nem provokálni, hanem ötleteket gyűjteni szerettem volna. Pl. a megtakarítás felfüggesztésére még nem is gondoltam, utánanézek hogy lehetséges-e.
Sosem lett volna pénzem erre a lakásra a szüleim nélkül. A felújítást sem én álltam, hanem az apa, amikor még jóban voltunk, cserébe viszont most nem akar gyerektartást fizetni, én pedig jobb szeretem a békességet.
Köszönöm minenkinek. Álmennyezetet nem fogok felrakatni, de erről a tanácsról eszembejutott, hogy két szobát simán lezárhatnék a lakásban, és majd a gyerkőccel ketten ellennénk a nagyszobában, és így a lakás felét nem kellene fűteni.
Először is a gyerektartást apukán kőkeményen behajtani.
Másodszor autót eladni, főleg, hogy biciklivel jársz dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!