Spórolósak, min változtassak, hogy önállóan eltartsam magunkat?
Szerintem elég jól keresel, bár ez a bruttó béred?
A lakást lehet megérni lecserélni. A nagy belmagasság miatt a fűtés nagyon sokba kerül.
Büntetésekre pedig nagyon figyelj, mert egy vagyon el lehet költeni büntetésre ha egy kicsit nem figyelsz
sajnos erdemi valaszkent annyit tudok csak javasolni, hogy szerezz olyan kepessegekre szert amivel a diplomad erteket tudod novelni/ boviteni. ezt annak fuggvenyeben tanacsolom, hogy nem vagy egyik naprol a masikra segitseg nelkul, es ha jol vettem ki a szavaidbol, idovel szeretnel olyan versenykepes jovedelemre szert tenni, ami mellett nem szukseges a szuleid anyagi tamogatasa. miert nem tudsz teljes munkaidoben dolgozni? a gyerkoc napirendje miatt? a Te szuleid elnel 300 km-re Toletek, tehat az anyagi segitseget vagy annak egy reszet nem tudja felvaltani "termeszetbeni" segitseg mondjuk a gyerekfelugyelettel?
becsullek, Teged is es a szuleidet is!
Nekem a szemem a kocsi biztosításán akadt meg. Havi hat ezer? Baromi sok. Válts kötelezőt, most novemberben lehet.
Nekünk egy öt éves autóra, B5-ben, évi 7 ezer forint!
A lakást ki lehetne adni, abból mehetnétek egy olcsóbb rezsijű albiba, ahol a közös költség is kevesebb.
A leírt összegek a netto jövedelmem. ennyit kapok kézhez. a lakás kiadásán és kisebbe költözésen én is törtem a fejem, de pont az említett kockázat miatt félek... elég csak egyetlen hónap, amikor nincs bérlő, vagy nem fizet, és abban a hónapban máris minusz százezerről indulnék, mert a közösköltséget ki kell fizetni akkor is, és a kisebb lakás bérleti díja és rezsije is meglenne itt pesten 90 ezer összesen (50 bérleti díj+40 rezsivel számolva). A lakásomat amúgy 100 ezerért tudnám kiadni (és ez már egy kedvező árnak számítana), szóval az fedezné a kisebb lakás fenntartását, a fizum meg megmaradna a napi megélhetésre, tehát ez jó lenne, de mondom, kicsit visszatart a kockázat... amúgy feladtam egy hirdetést egy hete a neten, igaz, kép nélkül, mert arra fizetni kell, de a kutya sem hívott fel... Szóval ez a lakáskiadás sem olyan egyszerű dolog :(
Egyelőre a sulik miatt nem dolgozom teljes munkaidőben. Később pedig csak 6 órában alkalmaznának. Ha jó vagyok, és alkalmas a plusz feladatokra, akkor lehet 8 is, de az megint egy olyan lépcsőfok, ameddig legalább hónapoknak kell eltelniük februártól számítva, tehát legkorábban nyáron lenne rá esélyem, vagy még később. A diplomám nem túl piacképes (bölcsész - még ifjú álmodozó koromban választottam), a szakképzésem annál inkább (könyvelő, de gondolkodom a ráépülő adótanácsadói elvégzésén is). Hosszútávon nem érzem reménytelennek a helyzetem, de jelenleg nagyon szarul állok...
Én az autót érzem feleslegesnek.
El lehet jutni tömegközlekedéssel is mindenhová, igaz lassabban, de el lehet. A bevásárlás sem olyan kényelmes gyalog, de ki lehet bírni, és egy csomó pénzt megtakarítanál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!