Kisfiam mindig is jó evő volt, de van egy kis gondom, szerinted változtassak valamit?
Figyelt kérdés
Szóval alapvetően jól eszik a lelkem, de szinte bármikor enne. Megreggelizik, majd szóba kerül valami kaja, pl. lát egy nyuszit, aki répát eszik, és jön, kéri tőlem a répát, addig nyúz, míg nem adok neki. Kap egyet, megrágcsálja, van, hogy csak egy kicsit, de van, hogy az egészet. Aztán jönne a tízórai, de általában nem forszírozom, mert mire az az időpont eljön, ő már evett valamit a reggeli után. Van, hogy almát kér, van, hogy egy kekszet (DM-es bio háztartási keksz), de van, hogy bekéredzkedik a kamrába és az ő kis polcáról (ahol a neki szánt dolgokat tartjuk) kér valamit (legtöbbször őszibarack pürét, azt nagyon szereti). Aztán jön az ebéd, általában elég jól eszik, néha van, hogy csak pár falatot. Utána alvás, ébredés után újra hamizik valamit (túró rudi, alma, banán, mikor mit). Aztán kicsit később van, hogy megint jön és kér nyers krumplit (bemegy a kamrába és kiveszi a kosárból, hogy pucoljam meg és vágjak neki egy-két szeletet). Alapvetően az a gondom, hogy nem tudom betartani a reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi dolgot, mert ő ezek között is szokott kérni ezt-azt (főleg zöldséget, gyümölcsöt, ritkábban nasit, de amúgy elég jól el tudom arról terelni a figyelmét). Van, hogy uzsi és vacsi közt odamegy a konyhaasztalhoz, és a kenyeres kosárkából kér egy kiflit. Most akkor mondjak nemet? Dugjam el a dolgokat? Ha én megkívánok valamit a hűtőből, és látja, hogy eszem, nagyon ritka, hogy ne kérne belőle. Most akkor legyek zugevő? :) A súlya rendben van, gyönyörűen növekszik, nem kövér, nem vékony, mondhatni, tökéletes formája van. De kicsit zavar, hogy nem tudok úgymond rendszert tartani az étkezésében, mert étkezések közt is sokszor kér egyéb dolgokat. Ha pl. zöldséget, gyümölcsöt kér, annak nagyon örülök (mi is sokat fogyasztunk ezekből). De mit csináljak, ha ezt az ebédidőhöz vagy a vacsoraidőhöz közel kéri? Félek, hogy elveszi az étvágyát és akkor nem eszik meleg kaját. Főleg este zavar, mert nem akarom, hogy éhes legyen éjszaka. Röviden összefoglalva, gond, ha sokszor, de inkább keveseket eszik? Van még itt valaki, akinek ilyen a gyerkőce evés terén?2012. jan. 12. 22:53
1/3 anonim válasza:
Szerintem nincs ezzel semmi gond. Neki tobb etkezesre van szuksege, mert gyorsabb az anyagcsereje (gondolom naponta tobb kaki is van). Amig nem egeszsegtelen dolgokat "nassol", addig nem kell aggodnod. En valoszinuleg minden etkezest megkozolnek idoben es akkor adnek neki nyers zoldseget, gyumolcsot, nehany kekszet, stb, hogy azert nagyjabol meglegyen egy evesi ritus. Ha pedig mindenkeppen vissza akarod vezetni az 5 etkezeses rendszert, akkor etkezesek kozott csak folyadekot, gyumolcs vagy zoldseglevet adj neki.
2/3 anonim válasza:
Nem derül ki, mekkora a ded. Oviban nem fogják ötpercenként etetni, nem lesz őszibarackpüré sem meg biokeksz sem, majd megszokja, hogy akkor kell enni, amikor adnak. Amúgy a súlya rendben, nem szemetet eszik, szerintem ne aggódj, valószínűleg anyukák seregei cserélnék el a gyerekük étvágyát a te fiad étvágyára! :)
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :), igen, mondták már páran, hogy de jó nekem, egyébként 21 hónapos a kisfiam. Ismerősöm óvónő és oda fog járni, és ott odafigyelnek az egészséges étkezésre, nincsen cukor meg cukros ételek (kukoricasziruppal édesítenek), viszont sok zöldség, gyümölcs van,meg teljeskiőrlésű pékáru, nem feltétlenül bio dolgok, de ez is sokat számít. Tudom, hogy nem tudjuk teljesen kivédeni a rosszabb minőségű kaját, de úgy gondolom, hogy minél kevesebbet fogyaszt olyanokat, annál kevesebb adalékanyag és szemét halmozódik fel a szervezetében. Tudod, sok kicsi sokra megy. Nem egy darab mindenféle szarral telepumpált virsli lesz a ludas, hanem az éveken át fogyasztott silány táplálék, a fehér cukor meg a sok tartósítószer, adalékanyag. Na, de ez már más téma. Szép estét!
2012. jan. 14. 18:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!