Hogyan változtassak magamon vagy változtassunk magunkon a párommal?
7 hónapos lesz a lányunk. Abba most nem mennék bele, hogy tápszeres vagy anyatejes, etc.. ez most lényegtelen.
Úgy gondolok mi vagy leginkább én rikta sz@r szülő vagyok.
Mióta él egyszer sem voltunk játszótéren. Ill. beültünk az árnyékba, de ő aludt a babakocsiba.
Nem voltunk még egyszer sem babaúszáson (megőrülök az alakomtól, bár ez magamnak köszönhető.. szültem. párom nem tud úszni, fél a víztől). Sőt, még wellness hétvégén sem voltunk kikapcsolódni sem. Azaz, eddig még sehova se vittük a lányunkat. Pedig tervezem. Sokfelé akarok menni majd.
Nem voltunk még étterembe vele. Nem is tudom miért, de eddig vagy másra kellett a felesleges plusz pénz (pl. neki játékra vagy egyéb dolgokra) vagy nem tartottuk fontosnak.
Még sosem voltunk babafoglalkozáson, pedig van ingyenes a környékünkön. Egyszerűen még nem jutottam el vele odáig. Alszik... és nem tudom átrakni az alvásidejét.
(délelőtt max. 3 órát alszik, délután max 1-et)
Szóval, ahhoz képest, hogy sokan mennyi mindent csinálnak már a gyermekükkel mikor még meg se született szinte, mi semmit..
Épp ezért gondolom azt, hogy ritka sz@r anya lehetek.
Hogyan változtassak ezen?!
nem vagy szar anya . egy valami: nem hinném hogy a gyere egész nap csak alszik. mert ha oylan az idö fogsz egy oriási takarot megfogod a párod kezét, babakocsit és elmentek a játszotérre ott vagytok esztek isztok hintáztatjátok a ygereket.ne csak otthon a négy fal között legyetek. nem kell wellnes szálodába menni föleg ha pénz se futna rá elég ha a velencei tora vagy balatonra lementek 1-2 napra megéri ennyit össze tudtok dobni
na már most ha nálunk lenne bármilyen babaösszejövetel én vinném. több anyukával találkoznák. véleményt cserélnénk és nem utolso sorba jot tesz a gyermeknek is hogy más babatársaságba van. Lehet lusta vagy elmenni oda is? igy van vagy miér t nem mész.
Most ha pl esik aho összeszeded magad s a babát kimentek sétálni nem nagy ördöngösség kimozdulni otthonról
Minden nőnek megváltozik a teste (nem ugy mint Rubint rákának) Meg kell tanulni ezzel élni illetve ha nem aarod elfogadni magad változtass magadon
Ettől nem leszel ritka szar, sőt szar szülő sem....
Nem is értem miért érzed ezt....nincs is ezzel összefüggésben....
Amúgy meg egy 7 hós babát nem kell össze-vissza rángatni...
1.babaúszás nem túl jó, elkaphat fertőzést,könyebben megfázhat
2,étteremből ő úgy sem ehetne még
3. játszótéren mit csinálna egy ilyen pici???
4.amíg vihetted volna játszótérre addig még csak pár hós lehetett, ugyanis ezek szerint nyári baba...
szóval nem igazán értem ezek miért problémák neked.....
Ez igény kérdés.
Ha neked igényed van de lustaságod nagyobb akkor vess magadra. Ha te nem igényeled, akkor meg nincs min változtatni.
7 hósan még mit kellene csinálnotok?
Mi már voltunk többször vele étterembe, ennek egy oka van hogy egyedül vagyunk így ha valahova elakarunk menni lányunk is jön, így sokszor vásárlás közben beülünk étterembe stb...
èn hordom 3 hós korától mondókás körbe, mert utáltam otthon ülni, így heti 1x kimozdulhatok.
9 hós korától kezdünk baba tornára járni, szintén hogy én kimozduljak és a babának is nagyon tetszik.
àlltkertbe kb 1 évesen voltunk elöször mert addig tényleg nem sokat érzékel ezekböl. mire itt a jóidö már 10 hós lesz egy rakat dolgot tudsz vele csinálni, ahogy elkezd ülni mehettek játszótérre stb...
ha igényled menjél vele, ha nem akkor meg nem kell sírni miatta.
szar szülö akkor leszel, ha 4 évesen sem mentek játszóra, nincs kert, és míg ö egyedül játszik addig te lazsálsz a kanappén. de ez ahogy nöl a baba megváltozik.
hogyan változtass? Higgadj le, és olvasd át újra, amit írtál... már bocsi. :)
nem voltatok játszótéren, babaúszáson, wellness hétvégén, étteremben... azaz sehol??? Szóval aki ilyen helyre viszi a gyerekét, az foglalkozik vele igazán, az a jó anya? :)
Át kéne valahogy szervezni a napjaitokat, mert akinek saját bevallása szerint 4 órát alszik napközben a babája, annak mindenre elégnek kéne legyen az ideje... nekem sosem alvó ikreim vannak, vagy a napi 1 óra alvás a csúcs, akkor már nem győzök hálákat adni!!!! és tökegyedül vagyok velük, még szórakozni (azaz a gép elé lerogyni) is jut egy kis idő!
Azt tanácsolom, hogy bízd rá egy picit valakire a babát (nagymama van?), pihenj egyet, szusszanj, aztán csinálj egy jó kis tervet, milyen programok lehetnének 1-1 héten, és hogyan tudnád ezt megvalósítani. Olyat találj ki, ami illik hozzátok, ha nem akarsz úszásra menni, hát ne menj.
EGyébként mindenkinek vannak kisebb-nagyobb összeomlásai, amikor megkérdőjelezi önmaga előtt, jó anya-e.
Szedd össze magadat, csinálj egy szép napot a picidnek, este jókedvűen talán másként látod majd a dolgokat! :)
:DDD értem mit akarsz ezzel mondani:))
Én is legalább ennyire vagyok "szar" anya mint Te :))
nézd, nekem 2 gyerekem van. ha tehetném én sem mozdulnék ki a télen a kicsivel. de a naggyal muszáj, igényli, így voltunk wellneselni, apa meg a nagylány jól érezte magát, én meg majd megőrültem 2 napig fogtam a kicsit.
játszótérre csak akkor megyek, ha tudom, hogy a kicsi aludni fog a babakocsiban. amúgy eszembe sem lenne menni egy hét hónapossal.
étteremben nem voltunk még mióta a pici megszületett.
amit szeretek, az a babaklub, meg a Ringató. ezeket próbáld ki. milyen helyen laktok, ha picit enyhül a hideg oda azért elmehetnél, a pici alszik a babakocsiban, amíg te bandázol az anyukákkal-
Nekem ugyan csak 4 hós a lányom, nem hiszem, hogy 3 hónap múlva órákat töltünk majd a játszótéren.
Wellness-szállodába minek? Majd ha tud állni és kapaszkodni a medence szélébe, talán.
Baba-úszást mi is terveztünk, de sajnos DA-tornára kell járnunk vele, így a heti 1 foglalkozás megvan.
Közel van a munkahelyem, ha nagyon elegem van az otthonlétből beugrunk 1 órára a babával. Kolléganőim babáznak én kicsit beszélgetek.
Ha már nagyobb lesz, talán kipróbáljuk a baba-mama klubbokat, játszóházakat; de 7 hónaposan? Szerintem korai ennyi programot szervezni neki/magatoknak.
Őszinte leszek!
Nem vagy egyáltalán szar anya, de kicsit túl sok a kifogás! Pl. a babaúszás. Egy olyan medencében simán leér a férjed lába, és mivel babaőúszás, az összes többi anyuka is szült és biztos nem mindegyik 45 kg-os!
Étterem! Biztos lett volna azért erre is egyszer lehetőség. A babafoglalkozás pedig ingyenes! Az alvással is lehet trükközni heti egyszer!
Ahogy látom inkább neked nincs igényed kimozdulni. Ez nem gond. Mások vagyunk. Én pl. sokat megyek a babámmal, de én olyan típusú is vagyok, aki nem szeret egyfolytában otthon ülni.
Arra kell figyelned,hogy amikor érzed, hogy ő már szocializálódna, barátkoznak, kellenének neki az élmények, akkor ki tud ezt elégíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!