Hogyan változtassak magamon vagy változtassunk magunkon a párommal?
7 hónapos lesz a lányunk. Abba most nem mennék bele, hogy tápszeres vagy anyatejes, etc.. ez most lényegtelen.
Úgy gondolok mi vagy leginkább én rikta sz@r szülő vagyok.
Mióta él egyszer sem voltunk játszótéren. Ill. beültünk az árnyékba, de ő aludt a babakocsiba.
Nem voltunk még egyszer sem babaúszáson (megőrülök az alakomtól, bár ez magamnak köszönhető.. szültem. párom nem tud úszni, fél a víztől). Sőt, még wellness hétvégén sem voltunk kikapcsolódni sem. Azaz, eddig még sehova se vittük a lányunkat. Pedig tervezem. Sokfelé akarok menni majd.
Nem voltunk még étterembe vele. Nem is tudom miért, de eddig vagy másra kellett a felesleges plusz pénz (pl. neki játékra vagy egyéb dolgokra) vagy nem tartottuk fontosnak.
Még sosem voltunk babafoglalkozáson, pedig van ingyenes a környékünkön. Egyszerűen még nem jutottam el vele odáig. Alszik... és nem tudom átrakni az alvásidejét.
(délelőtt max. 3 órát alszik, délután max 1-et)
Szóval, ahhoz képest, hogy sokan mennyi mindent csinálnak már a gyermekükkel mikor még meg se született szinte, mi semmit..
Épp ezért gondolom azt, hogy ritka sz@r anya lehetek.
Hogyan változtassak ezen?!
Az alakomat úgy értem, hogy 35 kilót fogytam szülés után. +25 kg-ot szedtem fel terhesség alatt.
Jelenleg úgy nézek ki, hogy a bordáim teljesen kilátszanak. Sosem voltam teltebb, de nádszál sem. Undorító a kinézetem. Hiába eszem, nem hízok. Orvosnál voltam és jelenleg várjuk a vizsgálatok eredményét.
Heti szinten 3-4× megyünk autóval haza Pestre a két nagyszülőhöz. Ilyenkor reggel megyünk, este jövünk. Párom egyetemen tanít, így mi most vidéken élünk, amíg le nem jár a szerződése. Tehát az én "életem" az fent van Pesten. Emiatt is nehezebb itt bármit csinálnom.
Igen, nyári baba. Júliusi születésű. 1 hónapos korától napi 3-4 órákat sétáltam vele és sétálok jelenleg is. Mivel nálunk most -15°C van és szakadó hóesés, így az elmúlt 4 napban nem igazán mentünk ki. Gyakori szellőztetés volt és benti játék.
Sokszor olvasom itt, hogy ki mit csinál az X hónapos gyermekével. Ezért keseredtem el, hogy tényleg rossz anya vagyok vagy most mi van?!
Mehettünk 2× babafoglalkozásra. Abból 1× elindultunk, de szóltak az ajtóban (más anyuka), hogy 30 gyerekből (különböző korúak) 25 köhögött és beteg. Második alkalommal pedig egyik anyukabarátnőm mondta, hogy el se induljunk, mert bevittek egy bárányhimlős kisgyereket a csecsemők közé. Emiatt sem akarok többé menni oda. És örülök, hogy a babafoglalkozásos időt átaludja, mert így van "alibim" a többi kismama felé, akik járnak oda.
Nem szeretném, ha beteg lenne a gyermekem. Persze steril környezetben sem tarthatom, de 4 hónaposan a bárányhimlőt kicsit sok(k) lett volna.
Egyébként teljesen kiegyensúlyozott, boldog baba és fejlett. Nincs vele semmi gond. Szimplán nem akarom, hogy valamiről is "lemaradjunk", amit ilyen korban már csinálni kell.
Azért érzi úgy mert mostanában a csapból is ez folyik, ki hova mindenhova viszi a gyereket, mert az milyen fejlesztő...Felénk nincs babaúszás a közelben se így oda nem hordtam. A játszótér egy 7 hónaposnak még HOL létszükséglet sehol... max anyukának hogy csevegjen (ami nem baj, de ne fogjuk már a gyerekre).
Wellness hétvége azt gondolom ez nagyban anyagi függő, nekem nincsen rá, örülök hogy a mai gazdasági helyzetben kifizetem a csekkeket, hitelt és mindenünk megvan:)
Étterem...nekem egyik gyerekem se üldögélt nyugodtan az étteremben (6-7 hónaposan még lehet de az első gyerekem nem aludt el babakocsiban így a vége ordítás lett, a 2.gyerek esetében meg ott volt egy örökmozgó 2 éves akit az evés mint olyan sose érdekelt) így az étterembe járás számomra egy kész tortúra nem is megyünk velük így mert ez nekem nem kikapcsolódás és nem élmény.
Rábízzuk havi egyszer őket barátnőre és akkor apával kettesben csinálunk valamit. De ezt is csak mostanában vezettük be hogy már 4 és 2 évesek.
Nem akarom ezek miatt ritka car meg car anyának se érezni magam:))
De amúgy anyukás ismerőseim meg fórumokon is egymást túllicitálva írják az anyukák hova mindenhova viszik a gyereket (jellemzően egyébként csak az első gyerekekkel van így).
12.57-es vagyok
Megkérdezhetem miért lettem lepontozva????????????????????????????????????
Ne is törődj vele ...én is le lettem...
valaki unatkozik!!!!!!!!
utolsó voltam
Én mindenkit felpontoztam, mert nekem a válasz számít, nem a negatív vagy pozitív tartalom!
Ettől függetlenül sajnos sokan akkor pontoznak, ha nem tetszik más véleménye. Pedig istenigazából ezek a válaszok nekem szólnak, nem pedig másnak.
Azért köszi csajok!
Nyolc hónapos a lányom, szinte egész nap itthon ülünk. És? Napi egy-két óra séta megvan ha nincs nagyon cúg odakint, amúgy pedig, bent vagyunk és vagy ő játszik egyedül, vagy ketten játszunk, nézegetjük a höriket, tapsikolunk, zenét hallgatunk. Aztán hazajön párom, ő is játszik a gyerekkel, fürdés, evés és valamikor alvás. :)
Nem kell túlmisztifikálni ezeket a dolgokat, bőven elég az a babának, ha te foglalkozol vele. Egyébként pedig, ha jön a jó idő, mi csak akkor megyünk először játszótérre, mert szerintem el kell érnie egy bizonyos kort, hogy tudja élvezni is, amit csinál. Értem ezt pl a zenére. Eddig nem igazán foglalkoztatta, pár napja arra van igénye, hogy idejön hozzám ha a gépnél ülök, és kiabál. Ebből tudom, hogy zenét akar, bekapcsolom és táncolni kezd. Nézi a lábát, és riszálja a kis fenekét. Nagyon vicces. :D
A másik amit mostanában csinál. Ha pukizik, lenéz a lába közé. Szénné nevetjük magunkat, de ha mi tesszük ugyanezt, akkor is lenéz hogy honnan jött a hang és mi volt ez. :D
Szóval nem vagy szar anya, figyeld a gyermeked hogy hogy változik, látni fogod, hogy mire van igénye. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!