Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Tűrjem, vagy álljak a sarkamra és mondjam meg neki?

Figyelt kérdés
Párom nagymamája ide utazott hozzánk,messziről,900 km távolságból. Éppen hogy csak betöltötte a baba a 2 hetes kort (16 napos). Bár az elején féltem az anyaságtól,mostanra már minden teljesen rutinosan megy,határozott vagyok vele kapcsolatban. Most azonban nem elég,hogy fáradt vagyok,még a mamára is figyelnem kell és idegeskedni miatta. Ahogy felkelek,ő megy be a szobánkba a gyerekhez,mindent máshogy akar csinálni,mint ahogy én. Már meg volt nem egyszer a fürdetés,remekül boldogultunk. Most jött,hogy ezt nem így kell,hogy nem kell vízhőmérő (szerintem sem,de ha már kaptunk,akkor miért ne használhatnánk?), hogy így-úgy-amúgy. Kivettük a gyereket a kádból (fürdés alatt és amíg felöltöztetjük,megy a hősugárzó,nehogy megfázzon), erre egyből elkezd pattogni,hogy jajj,megfázik szegény,meg hogy nem is ilyen törülköző kéne neki (sima,kapucnis kis baba törcsi),hogy a ruháit ilyenkor fel kell melegíteni és még sorolhatnám. De amin teljesen kiakadtam a mai nap,hogy nélkülem elkezdte öltöztetni,hogy ő levegőzteti. Folyamatosan szoktatom a levegőhöz,de még nem volt alkalmam kivinni,mivel egy hete borzasztó köd van nálunk,nedves minden. Na, de ő már kikészítette a bundazsákot,hogy rakja bele a gyereket,közben üvöltött a baba,mivel még nem evett.. Nagyon mérges lettem,de nem szóltam semmit,csak átvettem a babát. Ti is ki lennétek akadva a helyemben? Tegyem szóvá neki,vagy most már fogjam be a szám?(vasárnap elmegy)
2012. okt. 25. 11:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell vele vitázni, mivel vasárnap elmegy. Ilyenek sajnos ezek az öregek, szeretnek okoskodni. De próbálj tűrni a jó viszony miatt, és szépen válaszolgass neki, hogy manapság már így szokták, és a te babádnak ez jó. És ennyi. Rázd le finoman. Azt viszont ne engedd hogy csak úgy kivigye, főleg ha takony idő van. Nagyon picike még az a baba, nem játékszer. Kitartást neked.
2012. okt. 25. 11:31
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Vasárnapig már ki lehet bírni, az nemsokára itt van. Közben meg veszekedés nélkül, finoman tudtára adni, hogy ti másként szeretnétek.
2012. okt. 25. 11:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz helyzet..,de ha már vasárnap elmegy,talán kibírod valahogy.Az én idegeim nem bírták volna,senkit nem tűrtem az első 6 hétben,utána javult a helyzet.Szépen mondd meg neki,h én ezt másképp szeretném csinálni,készültem ezekre a dolgokra,tudom hogy kell,és a babának a legjobbat akarom.Véleményt,tanácsot meghallgatok,de Én! döntöm el,hogy legyen!Kitartás!
2012. okt. 25. 11:36
 4/13 A kérdező kommentje:
Na igen,én sem szeretném szítani a tüzet,de már nagyon bosszant. Hogy a MI gyerekünk és úgy csinál,mintha az övé lenne. Az meg a halálom,hogy azt mondja " ezt nem így kell". Mondaná azt,hogy ő így és úgy csinálná,de majd mi eldöntjük. A párom idehívta,közben ő reggeltől estig dolgozik,de amikor hazáér sem foglalkozik a mamával,minden rám hárul és már úgy érzem,hogy vasárnapig nem fogom kibírni,el fog pattanni a húr :S próbálok jó képet vágni és mosolyogni mindenhez,amit csinál. Amikor meg határozottabban lépek fel,hogy márpedig én ezt nem így fogom és a javaslata ellenére mást csinálok,akkor megsértődik. Nincs ehhez energiám,fáradt vagyok és még ezzel is küzdenem kell. Legjobb lenne,ha már MA hazamenne. Na de mindegy is,csak jó volt kicsit nyavalyogni itt ismeretlenül.
2012. okt. 25. 11:51
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
ezért kell előre közölni a rokonsággal, hogy az első hónapban ne jöjjön senki se látogatni...
2012. okt. 25. 11:53
 6/13 anonim ***** válasza:
82%

Már ne is haragudj, de ezt a párod jól elszúrta.

Én kikötöttem anno, hogy az első 4-5 hétben nem nagyon szeretném, ha jönne hozzánk valaki. 1-2 órára beugrottak a rokonok, oké, de napokra nem bírtam volna. Pláne nem egy ilyen okoskodó vénasszonyt.

Pontozzatok le, de én tuti nem tűrnék. Sajnos nekem olyan a temperamentumom is, már rég megmondtam volna a magamét a mamának is, meg a páromnak is.

Nálunk apósom a fő okos mindig, és én neki is megmondtam és meg is mondom, hogy volt lehetősége, hogy nevelje a sajátjait, a kislányom a miénk, majd mi neveljük ahogy mi akarjuk. Meg lehet ezt mondani úgy is, hogy ne legyen duzzogás belőle.

2012. okt. 25. 12:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Istenem vasárnap elmegy de akkor adj hálát az úrnak .Háleluja .Egyáltalán minek jön hozzátok ??????Én fúj nem is tudom ,hogy mit csinálnék .
2012. okt. 25. 12:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

még szerencse,hogy ilyen messze lakik,így biztos hogy nem fog csak úgy beugrani.. :))

ha ennyire idegesítőek a dolgai,akkor finoman mond meg neki,hogy:tudod,hogy ő csak jót akar,de te ezt nem így szeretnéd csinálni.

kitartás vasárnapig!!

2012. okt. 25. 12:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább mondj valamit finoman neki már most, nehogy túl sok gőz gyűljön össze, és durvább légy mikor kibuggyan a kelleténél, mert akkor hiába lesz igazad,még Te fogod magad rosszul érezni. Ha finoman megmondod, Te megtettél mindent amit lehetett,és legközelebb már nem éri meglepetésként ha durvább vagy.

Nálam sajnos megtörtént ez, apukámnak sikerült beolvasnom hasonló szituációban,és mivel anyukám szerint annyira megbántottam hogy féltené a hazaúton,meg egyedül otthon,meg kellett kérnem hogy maradjon még 1-2 napig.(másnap ment volna haza,anyukám meg még maradt volna)Átérzem a forrongó dühödet,ha félsz hogy kitör,inkább előzd meg.

Ha másként nem megy,kérd meg a párodat hogy beszéljen vele ő!

Kitartás!

2012. okt. 25. 12:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Én mondtam is,hogy 6 hétig senkit nem akarok. Esetleg édesapámék,vagy anyósomék,mert róluk tudom,hogy nem maradnának sokáig és nem szólnának bele semmibe. Végülis ez úgy volt,hogy a párom mindig kérdezte a mamát,hogy mikor jön. Egyik este csörgött a telefon és mondta a mama,hogy HOLNAP! indul... Ilyenkor meg mit mondjon az ember? Hogy maradjon otthon? Párom is úgy örült,nem akartam elrontani a kedvét a "hülyeségemmel",de már bánom. Mindegy,mi csesztük el,majd legközelebb okosabbak leszünk. Köszi az együttérzést és a válaszokat :-)
2012. okt. 25. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!