Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak fiatal anyák az oldalon...

Vannak fiatal anyák az oldalon? (de bárki írhat) Mesélnétek nekem pár dolgot?

Figyelt kérdés

Érdekelne azoknak a "története" akik fiatalon estek teherbe. Hány évesek voltatok? Akartátok a kicsit, vagy csak úgy becsúszott? Rokonok (szülők) hogy fogadták? Milyen nehézségek adódtak a korotokból kifolyólag? (gondolok itt az egészségi állapototokra, lelkiekre, mindenre)

20 éves vagyok, és már fél éve azon gondolkodom, hogy pár éven belül itt lenne az ideje a gyermekáldásnak. Ami aggaszt, az a jövő... Egyet tudok, nem szabad várni, hogy minden tökéletes legyen, sokan várnak arra, hogy megfelelő egzisztenciát teremtsenek, jólétben éljenek, a munka miatt is várnak a jövevényre... A mai világban a pénz meghatározó kelléke az életnek, de szerintem nem szabad várni. Ti hogy boldogultok a kicsivel (anyagilag, és érzelmileg)?

2012. okt. 22. 21:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan kicsi a korkülönbség,lehet ez is sokat számít...de a kiságy kéz alól van, a 4. gyerkőcünket is abba tudjuk tenni majd,a babakocsit 26-ért vettük újonnan (a legolcsóbb volt,neve sincs),a 4. gyerkőcöt is abba tolom majd :-) Tehát nem gondolnám,hogy "időt állót" kellene venni bármiből is!
2012. okt. 23. 16:54
 12/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező de szerintem te még nagyon nem állsz készen a gyerekválásra. A gyereknek nem a pelenkázó és hasonló a sok költség hanem ha beteg akkor orvosság, ne adja az ég de a mozgás fejlődése egy kicsit lemaradt akkor Dévényi tornára kell járnia ami alkalmanként 4000-5000Ft.

Vagy a rota vírus elleni oltás amit kétszer kell beadni, és 18000Ft/darab.

Igenis nem szabad a semmibe szülni, egy kis tartaléknak kell lennie.

2012. okt. 23. 17:14
 13/22 A kérdező kommentje:
tudom, hogy a kórházi ellátás a drága, meg az orvosok, ezeket még bele se mertem kalkulálni, én arról beszéltem most, hogy ha több gyerekem lesz, akkor olyat szeretnék venni, ami nem megy tönkre az első pár hónapban. Külföldön élek, és sajnos elég sok a kacat, a jobb minőség meg drágább.
2012. okt. 23. 17:18
 14/22 anonim ***** válasza:

...és persze a Hpv vírus elleni vakcina 3x több 10 ezer forint....

Ez a szülő választása,nem kötelező! Ha beadatsz valamit a gyermekednek,lehetnek olyan mellékhatások,amitől ugyan csak kórházba kerül! Ha nem adatsz be semmit a gyereknek,akkor vagy bele esik,vagy nem!

Én nem adattam be egyik gyermeknek sem amit nem kötelező,ezt nyíltan vállalom- ahogy több százezren!

Mennyi az esélye,hogy pl. rota vírussal fertőződik a gyermek?

Ott van a "ha"!- ha nem úgy fejlődik...stb. Csak hogy sok szülőnél nincs "ha"! Sok gyermek nem esik bele a "ha"-ba!

Érdekes egybeesés,de a környezetünkben a "ha"-ba csak a pénzesebb családok esnek bele! Miért van ez így?

A válasz: az esetek többségében csak túl aggódva van a dolog! Sok esetben a gyermek fejlődése- ha már ez volt példa,maradjunk ennél- csak késik pár hónapot! Vannak szülők,akik a 8 hónaposan nem forgolódó,nem kúszó- mászó gyermeküket már szakemberhez viszik,fizetnek egy akót!

Én türelmesen vártam,9 hónaposan egyszer csak mászni kezdett,minden féle Dévény meg egyéb torna nélkül! Nem azt mondom,hogy mindenki túlaggódja,de nagyon sok esetben csak erről van szó,és hát a Dévényeseknek is élni kell valamiből...

2012. okt. 23. 17:43
 15/22 anonim ***** válasza:
Ez csak pár példa volt arra, hogy nem a pelenkázó a legfontosabb egy baba életében mert azt akár egy ágyon is lehet.
2012. okt. 23. 17:46
 16/22 A kérdező kommentje:

igen, én nem adatnék be olyat, ami nem kötelező, elég sok rossz dologról hallottam ezzel kapcsolatban...

A családból is volt erre példa, hogy a gyerek le volt maradva, sőt a mászás ki is maradt az életéből, mégis egy egészséges gyermek lett belőle!

Rendben, az is igaz, hogy az ágyon is lehet pelenkáznoi,de ez egyéntől függ, hogy akarja-e vagy sem

2012. okt. 23. 18:41
 17/22 anonim ***** válasza:
14-es tök igazad van! Egy ismerősöm kislánya most kezdte az ovit. A óvónő meg máris el akarja küldeni a kislányt vmi terápiára, mert nem kommunikál még olyan szinten, mint a többi. 30-40 évvel ezelőtt sem voltak terápiák, aztán mégis felnőttek valahogy az akkori gyerekek is. Kicsit túl van reagálva minden. Nem azt mondom, hogy nem szükséges néha, tehát valóban nem árt, ha az ember plusz költségekkel számol gyerekvállaláskor, de azért 10-ből 9 alkalommal az idő az, ami megoldás. Jó persze, most nem betegségekre gondoltam. Bár megmondom őszintén, azért az anyagiak elég fontosak, a semmibe szülni inkább balgaság. És abban sem hiszek, hogy ahol jut egynek ott kettőnek is, mert ezen az elven elindulva, ahol jut kettőnek, ott háromnak stb, magyarul, ahol jut egynek ott 28-nak is. És megnézem, hogy 2 minimálbérből, hogy nevel fel az ember 28 gyereket. Tehát szerintem azért érdemes előre gondolkodni és félretenni és nem lesz, ami lesz alapon vállalni, mert mire várjunk? Jó nálunk is ugye becsúszott a kicsi, de én a mázlista kategóriába tartozom azzal, hogy a páromnak már akkor jól kereső állása volt, nekem is volt megtakarított pénzem és anyukám is segített a gyereknevelésben. Arról nem is beszélve, hogy nővérem is pár évvel korábban szült, és itt előjött az általatok említett időt álló dolgok, pl babaágy, babakocsi sőt ruhák is. Ezen a részen sokat nem kellett költenem.
2012. okt. 23. 18:45
 18/22 A kérdező kommentje:
minden gyerek a saját tempőjában fejlődik, de ha beszéd szinten egy 4 éves kb 2 évesnek felel meg, akkor ott baj van... Elég kevés az esélye a beteg gyereknek (főleg, ha fiatalon szül az ember lánya) azért is irom össze a dolgokat, hogy mi-mennyibe kerül, igy tudok rá gyűjteni, a keresetemet nem költöm el hülyeségekre.
2012. okt. 23. 19:11
 19/22 A kérdező kommentje:
szóval, én egy egészséges gyerekre kalkulálok, fölösleges előre belebeszélni a csúfot az életbe...
2012. okt. 23. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:
Én sem azt mondom, hogy beteg gyerekre készülj, ne viccelj ilyent senkinek nem mondanék. Félre értettél ezzel inkább azt akartam hangsúlyozni, hogy azért is kell tartalék mert elég sok nem várt kiadás is közbe jöhet.
2012. okt. 23. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!