Minek szül, aki nem tud főzni? - egyetértesz?
Ezt mondta ma nekem egy anyuka a játszótéren.
Én sem igazán tudok főzni. Anyukámnak mindig láb alatt voltunk ezért nem tanított, miután elköltöztem csak gyorskajákat meg rakott dolgokat főztem.
Ettől még nem gondolom, hogy rossz anya lennék.
Nem megerősítést várok, szóval aki egyetért az anyukával, nyugodtan írja le :-)
csak azt a nem főző anyukát ítélem el,aki nem is akar megtanulni gyermeke születése után sem. mert akkor mit ad enni a gyereknek? mirelitet? gyors kaját?az nem túl egészséges... persze ha van nagyi,akivel együtt élnek és ő főz,így anyu nincs rászorulva hogy megtanuljon,azt értem,csak nagyi nem lesz ott mindig! aki törekszik,azt nagyon becsülöm, mert nem az ő hibája,hogy nem tanult meg főzni (nem mindenkit érdekel a dolog és ha az anyukája sem tanítgatta hát honnan tudja hogy is kell?!).
én rákényszerültem,hogy megtanuljak főzni, igaz élveztem is,már ha nem bacogatott senki,hogy miért teszem bele épp ezt és miért épp ennyit :) az első csetlések botlásoknál páromnak már herótja volt a krumplifőzeléktől,pláne ha újra és újra csomós lett a rántás/habarás, vagy túl híg lett,esetleg másnap már csak kisflexxel lehetett kiszedni a lábasból! :) mára már nem kell felütöm az internetet ahhoz hogy egy lencsefőzit vagy egy töltöttkápit,esetleg egy húslevest meg tudjak csinálni. már csak akkor kell a recept,ha valami újat szeretnék (például a napokban a nyírségi húsgombóclevest próbáltam ki, isteni! )
neked is sok sikert a próbálkozáshoz és nehogy feladd holmi becsmérlő szavak miatt! :)
a kedvenc oldalam: nosalty.hu itt saját recept könyved lehet,ha nem tudod mit főzz,van olyan opció,hogy mi van a hűtődben. beírod mi van a hűtődben és feldobja a receptötleteket. szerintem szuper :)
Igen, mint írtam, tanulok :-)
Amióta itthon vagyok főzök. 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, addigra már megvoltak az alapok. most meg már ugye 1 éves, majdnem mindent eszik amit mi.
a 4-es hozzászólónak írnám,hogy igen,sajnos igaza van, a brit nők fele nem tud főzni, de a gyerekeik nem is tudják megkülönböztetni a burgonyát a céklától! ajánlanám figyelmetekbe a Jamie menzája című nagyon tanulságos sorozatot. ott sajnos tényleg nem főznek a szülők (vagyis főznek: zacsis sült burgonya, előrepanírozott akármiveltöltött érmék, kész mirelit hambi, mirelit pizza...)! a gyerekek édességet visznek ebédre és tízóraira, chipseket, cukrozott üdítőket, gumicukrot, édes kekszeket. és ez az ebédjük! szerintem itt egyikünk sem adná ezt a gyerekének. amikor néztem a műsort el voltam ájulva,hogy a gyerekek nem ismerik fel a hagymát, a babot, borsót, gőzük sincs mi az a zeller, sosem ettek még céklát és nem láttak hámozatlan,előkészített burgonyán kívül mást! el voltam hűlve. arról nem is beszélve,hogy a nemzeti himnuszukat,az elnök arcképét, és egyéb NAGY emberek képeit,mint JÉZUS! nem ismerték fel,de egyből folytatták a burger king indulót és tudták ki az a Ronald Mc'Donald!
igaz ettől még ők lehettek "jó" anyák,de a jó anyaság a gyermek egészséges táplálásával kezdődik,amit ők már nagyon nagyon elrontottak. az itthoni anyukák,akik nem tudnak főzni, közel nem etetik ennyi szeméttel a lurkót,mint a brit anyucik. és ők nem is akarnak megtanulni főzni! szentül hiszik,hogy a gyermekük egészségesen táplálkozik,mert eszik krumplit meg húst. sőt! azt is elmondták,hogy külön székrekedés klinikák nyíltak,mert a sok gyors kajától került úgy gyerek kórházba,hogy már két hete nem kakilt... és ott ez elég gyakori :S hát ez a véleményem a britekről :S
persze ne gondolja senki,hogy én szuperanyu leszek, vagy sosem eszünk itthon mirelit előkészített krumplit (bár előrepanírozott érméket sosem! erről is készített Jamie egy kisfilmet... azóta semmiről nem akarom tudni hogyan készült,mert szerintem parizert vagy virslit sem ennék többet...meg még ki tudja mit nem!) a végletekről van szó! mert ez egy bazi véglet!
Zsófi igazad van én is emlékszem rá és voltam is kint au pair. hát borzacskó. a nem tudás még hagyján de nem is akarnak . annyira olcsó a kész -gagyi- étel hogy meg se próbálnak mást adni . kb. olyan mintha minden mekis étel egy euro lenne a nagy szendvicsek is és egy család 2 ezresből jóllakna akkor minek vennék az emberek a nyers zöldséget meg a nyers húst .
durva hasonlat de kb. ez van kint. nem állnak le szenvedni . Mi magyarok azért hál Istennek nem tartunk itt.
Jaj, egyébként ajánlom ezt a könyvet: Sophie Kinsella, Kétbalkezes istennő.
Akár a beszólós anyukának is, bár szerintem neki nincs olyan jó humora, hogy értékelje. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!