Egy nő annyi gyereket szüljön, amennyit egyedül is el tud tartani - egyetértesz? Miért? Miért nem?
Egy ismerősöm mondta, amikor arról beszélgettünk hogy mi a férjemmel a meglévő 2 mellé még akár 2-3-at is bevállalnánk. Szerinte ez felelőtlenség, mert mi lesz ha a férjem lelép vagy meghal?
Azt nem kérdezte meg, hogy akkor mi lesz ha én halok meg :-)
Én egyetértek. Oké, hogy közösen tervezitek meg közösen nevelitek őket, de a "mai" világban tényleg észnél kell lenni.
Tényleg bármi megtörténhet bármelyikőtökkel (nem feltétlenül halál) és tényleg leléphet a férjed és nagy valószínűleg te maradsz egyedül 4-5-6 gyerekkel, ami a mostani körülmények között tragédia lenne.
Persze nem vagyok az az örökös borúlátó ember, de én egyedül nevelem a kisbabámat és tudom mennyire nehéz ez így, pedig nekem "csak" egy van. :)
Utolsó, nem 2 gyerekről volt, hanem 4-5-ről...
Kettőt még kis pénzes munkahellyel meg ilyen-olyan támogatásokból el lehet tartani akár egyedül is, de négyet ötöt azért már nem biztos.
Ha a konkrét esetedben szeretnék állást foglalni, maximálisan megértem az ismerősödet.
Igaz, hogy közhely, - írta már valaki, - de így van, a "mai világban"
Én keresek jobban, 620 a nettóm. Férjemé 400.
Programozó vagyok, emellett beszélek 3 nyelven.
Igazából az (is) felháborít, hogy én nélkülözhető vagyok, az fel sem merül hogy a férjemnek bármilyen anyagi gondja lesz ha én meghalok. De ha ő meghal, akkor tuti megyünk a híd alá.
Nem feltétlenül értek egyet.
Valóban gondolni kell a váratlan dolgokra is, de ha minden nő így gondolkodna, a legtöbbnek még egy gyereke sem lenne.
Nekem például egészen jó munkahelyem volt, mielőtt gyereket vállaltam, de amikor 3 gyerekkel visszamentem dolgozni, már közel sem volt annyira jól fizető. A dolgok változnak. Az akkori fizimből ment volna, a gyerekek utániból meg nem. És ahhoz, hogy a fizid változzon, még gyereket sem kell szülnöd.
Nálunk 5 gyerek van. nyilván a fizetésemből nem tudnám eltartani Őket egyedül. de úgy vagyok vele, ha a férjem ne adj Isten megbolondulna, és elhagyna, azért gyerektartást csak fizetne. Akkorát nem hiszem, hogy változna, hogy ne tegye. Ha bármi érné, kötött életbiztosítást, talpon maradnánk. Ha meg elveszítené a munkáját, átmenetileg megoldanánk valahogy, de olyan jó szakember, hogy nem sokáig lenne állás nélkül.
Saját idő előtti kipurcanásomat meg leginkább anyukámék és anyósomék segítségével oldaná meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!