Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki miért vállal /vállalt...

Ki miért vállal /vállalt gyereket?

Figyelt kérdés
2012. aug. 23. 14:30
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!

Érzelmileg egy nagy 0 lehetsz!

Szegény gyerekedet előre sajnálom,hogy egy ilyen gondolkodású anyja lesz!

Hisz a gyereked is csak agy pont a listádon??!!

Nagyon ez szűrhető le!

2012. aug. 23. 15:34
 22/34 anonim ***** válasza:
79%

Hát a te gyereked is jobban járt volna, ha inkább fát ültetsz helyette.

Komoly a kérdésed? S a válaszaid?

Mert ha igen, akkor a gyereket add örökbe, egy olyan családnak, ahol nem csak egy listabeli felsorolás lesz, hanem életértelem.

2012. aug. 23. 15:36
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

"Aki maradandó dolgot szeretne létrehozni, ültessen egy fát, 100 évig tovább él, mint egy gyerek,"

Nem igazán értetted meg. Azt leszámítva, hogy egy fa több száz évig is élhet, a gyerekemnek is lesznek gyerekei, és az unokáimnak unokái, így fogok tovább élni, és nem is "én", hanem az élet...

2012. aug. 23. 15:44
 24/34 A kérdező kommentje:

:) Azt hiszem, én több tapasztalatot, tudást és érzelmet tudok átadni a gyerekemnek, mint csupán a szaporodásra való ösztönzés, ami sokak szerint az "élet értelme". Volt pár szép válasz, de a nagy része lehangoló. Az hogy kinek kéne örökbe adni a gyerekét és kinek nem, azt inkább ne feszegessük szerintem :)

El se tudnád képzelni, milyen érzekeny lény vagyok, de megértem ha monitor mögött ülve máshogy jön le. Igyekeztem racionálisan fogalmazni.

Tudom, hogy sok nőnek a tyúkszemére léptem, de azért primitív stílusba nem kéne atmenni, én senkit sem vádoltam meg.

2012. aug. 23. 15:49
 25/34 anonim ***** válasza:
74%
Konkrét válaszom nincs, de talán benne van minden, amit eddig írtatok: szerelemből, kihívásból, kíváncsiságból, ösztönből, alkotásvágyból, egyszerre önzőségből és hogy kipróbáljam végre az önfeladást is... :)
2012. aug. 23. 15:49
 26/34 anonim ***** válasza:
Tapasztalatot, tudást - ezt még talán el is fogadom. De érzelmet? Miért, mert van karriered meg pénzed?
2012. aug. 23. 15:53
 27/34 A kérdező kommentje:
3-as, 5-ös, 23-as, 25-ös válaszokat köszönöm, egyetértek, a többiek meg rémelem, jól kidühöngték magukat, további szép napot kivánok!
2012. aug. 23. 15:54
 28/34 anonim ***** válasza:

Na ez jó kérdés!!

Nem tudnám megmondani egyszer csak elérkeztem arra a pontra,hogy igen most már szeretnék gyereket,hogy miért egyszerűen mindenért!

pl azért mert most is itt ordít mögöttem :))

2012. aug. 23. 15:58
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Nincs vád, csak önfényezés.

Azt meg ne add át majd, nem jön le jól valóban.

Az a baj, hogy a válaszokkal igenis ítélkezel mások felett. Ez neked miért jó?

Ha valaki nem aszerint vállal gyereket, amit te jónak látsz, az miért baj? Ha valaki szerint ez az élete értelme, az neked gondot jelent?

Lehet te másban teljesedtél ki (bár még nem tudhatod, mert még nincs is meg a babád), de ettől még másnak épp a gyermek hozhatja el az élet értelmét.

S ugye azt nem hiszed, hogy csak azért vállal bárki is gyereket, hogy meglegyen az élete értelme? Mert előre ezt ki tudná, hogy az? Amíg nincs saját gyereked, addig elképzelhetetlen milyen érzelmeket vált ki belőled!

Lehetnek elképzeléseid, de kijelenteni nem lehet egyértelműen.

Valóban egy feladat, egy újabb cél a gyerek. S egyáltalán nem olyan nyers dolog ez, mint ahogy most te azt előadtad.

2 év múlva térj ide vissza, és mond majd el mit érzel.

2012. aug. 23. 16:01
 30/34 anonim ***** válasza:
Szerintem egyeszuen oszton, benne van a genjeinkbe. Ami egyszercsak eljon es nem lehet ellenallni. Ez az oszton mindenkinel mas formaban jelentkezik. Mivel az osztoneid dolgozni kezdenenk az agyad automatikusan tudja a szivedhez vezeto utat es ezert vagykent vagy kihivaskent eled meg amit veghez kell vinned. En ugy gondolom, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb opcio csak egyszeruen ugy lettunk kitalalva, hogy amikor eljon az ido es az osztoneink dolgozni kezdneke akkor erezzuk ugy, hogy egy olyan dolgot teszunk ami minket teljese vagy merhetetlenul boldogga fog tenni. A boldogsag es a kiteljesedes mindenkinel mast jelent igy ezt felesleges is osszahasonlitani inkabb csal el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformak. Van akibol hianyzik ez az oszton es sosem lesz anya, nem szeretne gyereket. O sem rossz ember es elhet teljes eletet es ugyan ugy megtalaljatja a celjat es almat mas dolgokban.
2012. aug. 23. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!