Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek elhozzam délben...

Szerintetek elhozzam délben az óvodából a nagyot?

Figyelt kérdés

A lányom 3,5 éves lesz szeptemberben. Már járt egy évet bölcsődébe, én visszamentem dolgozni de váratlanul teherbe estem és megtartottuk, most 2 hónapos a kisfiúnk.

A kérdésem, hogy szerintetek maradjon a lányom egész napra az óvodában, vagy menjünk érte délben a picivel?

A bölcsit nagyon szerette.

2012. aug. 22. 10:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ha bírja aludjon ott, addig te mindent meg fogsz tudni csinálni, és du. meg lehet játszóterezni.:)
2012. aug. 22. 10:35
 2/15 anonim ***** válasza:
50%
Lehet majd valaki lepontoz a válaszomért,de nem baj.A lányom 4 éves, tesó szintén 2 hónapos.fél 4 ig lesz a lányom oviban.Nem szeretném,hogy megszokja,hogy eljövünk ebéd után.
2012. aug. 22. 10:36
 3/15 anonim ***** válasza:
65%
Ha szeret ott lenni akkor hagyd nyugodtan ott délutánig.
2012. aug. 22. 10:37
 4/15 anonim ***** válasza:
62%
Tapasztalatból mondom, hogy mindenkinek jobb, ha az oviban alszik. Bár ez azon is múlik, hogy milyen messze van az ovi. Ha pár perc alatt megússzátok a hazamenetelt, akkor végül is mindegy.
2012. aug. 22. 10:45
 5/15 anonim ***** válasza:
73%

én elhoztam délben

mert nem aludt az oviban otthon meg igen

kéthetente 1x "aludt" bent mert akkor tanfolyamon voltam 15:00-ig

amúgy ha otthon vagy akkor miért ne tehetnéd meg?

mire a kicsi ovis lesz a nagy már talán iskolás

most gondolj bele akár volt bölcsi akár nem mindenképpen mellőzve fogja érezni magát mert h ott van a kicsi és az sem biztos h az ovit is szeretni fogja

le lehet pontozni ... de nekem úgy jön le ha van kicsi akkor dugjuk már be a másikat az oviba délután 4-5-ig h ne zavarjon otthon .......

ezt nem tartom korrektnek a "nagyobb" gyerekkel szembe aki túlkép még kicsi

2012. aug. 22. 10:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

4. vagyok.

Én ugyanúgy gondolkodtam, mint az 5., csak egyszerűen nem működött a dolog. Változtak a kicsi alvási ciklusai, sokszor ébreszteni kellett ahhoz, hogy elindulhassunk, mert ugye otthon mégsem hagyhatom addig egyedül. Végigordította az utat. Vagy ha a kicsi ébren volt, akkor a nagy sem akart már itthon aludni, amitől persze kifáradt, és délutántól ment a hiszti. Végül az vált be, hogy akkorra mentünk érte, amikor az óvodában felébredtek.

2012. aug. 22. 10:57
 7/15 anonim ***** válasza:
61%
Hát ilyen esetben az elsődleges szempont, hogy a kislány szeretne-e ott aludni, jól érzi-e magát. Én ha megtehetném hazahoznám, de ez én vagyok...
2012. aug. 22. 10:59
 8/15 anonim ***** válasza:
79%
Mindenki maga tudja, hogy hogyan lesz jobb. Nálunk a nagy menni fog óvodába, de hogy ne érezze magát mellőzve, ébredés után rögtön hozom is haza, sőt péntekenként vagy szerdánként nem fog óvodába menni, hanem itthon lesz velünk. Ebéd után sajnos én nem tudom megoldani, hogy elhozzam. Ezért gondoltam úgy, hogy lerövidítem a hetet. Szerintem ha szereti az óvodát és jól érzi magát, akkor nyugodtan hagyd hogy ott aludjon, de ne menj érte túl későn, ne ő legyen az utolsó gyerek akiért mennek, mert az nem fog neki jólesni.
2012. aug. 22. 11:03
 9/15 anonim ***** válasza:
93%
utolsó vagyok, nyári-, téli-, tavaszi szünetekben, mikor összevont csoportok vannak, természetesen nem fogom vinni, akkor itthon lesz velünk.
2012. aug. 22. 11:07
 10/15 A kérdező kommentje:

Nem ő lesz az utolsó, ez biztos!

Nem okozna gondot ha ő is itthon lenne, hiszen 2 hónapja így van. Egyetlen problémám, hogy azóta nem alszik rendesen a lányom, így este 6tól csak nyűglődik.

Az meg, hogy útban lenne... nem értem, miért nem lehet feltételezni hogy a gyerek SZERET ott lenni? Ez kb olyan hozzáállás mint az, hogy a szemét önző anya lepasszolja a gyereket a nagyszülőknek, és persze a gyerek és a nagyszülő is szenved amíg anyuka szórakozik....

2012. aug. 22. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!