Bölcsődéből/óvodából mi alapján adnak ki
(hazavitelre) valakinek gyereket?
Figyelt kérdés
Most kaptam egy levelet az egyik ismerősömtől, melyben az állt, hogy egy bp-i óvoda egy 30 év körüli férfinak adott ki egy 4 éves kislányt, aki ismeretlen helyre távozott vele.
Ezek szerint ha a gyerekem bölcsiben vagy oviban van, bárki, aki a nevemben vagy a férjem nevében mutatkozik be, elviheti a gyereket? Nem kérnek semmilyen igazolványt, amivel igzolni tudja magát?
Óvónő vagyok. Mi sosem adtunk ki idegennek gyereket, csak ha a szülő előre szólt, hogy ma X. Y. jön a gyerekért vagy ha az illető hozott a szülőtől meghatalmazást. Egyébként voltunk olyan jó viszonyban a szülőkkel, hogy ha valami közbejött és nem tudtak jönni a gyerekért, bármikor felhívhattak... Nem hinném, hogy bármelyik óvodában olyan felelőtlen óvónők dolgoznának, hogy egy tök idegen embernek a szülő engedélye nélkül kiadnának gyereket... Gondolom egy körlevélben kaptad az infót..szerinted, ha az eset valódi lenne, nem ezzel foglalkozna az összes média? Én is kapok a különböző közösségi oldalakon hasonlókat, de meg sem nyitom, mert általában nincs semmi alapjuk...ne ülj fel mindennek!
2010. febr. 5. 10:38
2/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! A történetet csak azért írtam le, hogy érthető legyen, mit és miért szeretnék kérdezni.
Az a kérdés foglalkoztat(ott), hogy mi van akkor, ha eddig csak én vittem és hoztam a gyereket, majd egyszer csak beállít valaki, aki a férjemnek adja ki magát...
2010. febr. 5. 10:43
3/15 anonim válasza:
A levél mese.Már az előző héten is kaptak ilyen levelet többen.Oviban-bölcsiben csak annak adják ki a gyereket,akit a szülők megneveznek.Idegen,sőt még a másik szülő vagy nagymama sem viheti el "csak Úgy"
2010. febr. 5. 10:44
4/15 anonim válasza:
Én is megkaptam ezt a levelet.
Hát nem tudom igaz-e, de gondolom nem véletlenül lett cstolva a kislány fényképe is a z e-mailhez.
Mindenesetre elgondolkodtató a dolog és én is erről beszéltem a férjemmel, hogy akkor hogy is adjam be a kétévesemet bölcsibe!
Az elsőnek. Lehet Te vidéken vagy óvónő egy faluban vagy kisvárosban, de Pesten egész más a helyzet. Nagyobb a létszám is és kevés a óvónő, gondozónő. Szerintem a gyerekek felének nem is ismerik az apukáját vagy az anyukáját, attól függően ki hordaja a a gyereket!
2010. febr. 5. 10:45
5/15 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy a történet kamu, mivel semmi konkrétum nincs benne, mégis ez alapján az jutott az eszembe, amit az előző kommentemben már leírtam.
2010. febr. 5. 10:45
6/15 anonim válasza:
Igen, most vidéken dolgoztam, de a képzőt Bp-n végeztem, nagyon jól tudom, hogy ott se fogják csak úgy szíre-szóra kiadni a gyereket, ui, ők felelnek érte. Ha valaki csak úgy beállít, kérnek tőle valami papírt, iratot, idegennek soha nem adják ki..
2010. febr. 5. 10:49
7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt akartam tudni!
2010. febr. 5. 10:53
8/15 anonim válasza:
Szerintem azért sem lehet igaz a hír, mert egy gyerek csak szól, hogy ki ez a bácsi és ő nem ismeri. Legalábbis biztos nem úgy viselkedik vele mintha az apukája lenne!
2010. febr. 5. 11:55
9/15 anonim válasza:
Nálunk ki kellett tölteni egy papírt az elején, hogy ki viheti el a gyereket. Csak olyan személyt lehetett ráírni, aki már rendelkezik személyivel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!