Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen indokokkal lehet...

Milyen indokokkal lehet kirakni egy gyereket a bölcsődéből?

Figyelt kérdés

Aki tud erről valamit az légyszíves írja le, mert google-ba nem találtam erről semmit.

A fiamat ki akarják rakni a bölcsiből a sok hiányzásra hivatkozva, ki lehet bújni valahogy ez alól?

2011. febr. 4. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha orvosi indokai vannak a hiányzásokank akkor nem tehetik,viszont ha csak egy biztonsági vésztartalék a bölcsi,mert egyébként máshogy is meg tudod oldani a kicsi felügyeletét,akkor lehetséges,hogy megtehetik.Gondolom akkor abból indulnak ki,hogy másnak jobbann szüksége van a férőhelyre.

Nálam sem szerették ha sokat hiányzik a kisfiam,mert azt mondták,hogy utánna újra meg kell szoknia.

2011. febr. 4. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Igazolt és bejelentett hiányzás esetén nem mondhatnak neked ilyet. Dokinő 3 nap elteltével ad agy igazolást hogy egészséges (akkor is kell 3 nap után ha nem betegség miatt hiányzott) és közösségbe mehet. Ha nem megy be a gyerkőc, szólni kell reggel és nincs belőle semmi gondjuk, az aznapi díjat ki se számlázzák, semmi fennakadást ez nekik nem okoz, nem jogos hogy ilyennel fenyegetnek. Ha nem szóltál elég sokszor, hogy nem fog menni, vagy nem vittél igazolást, akkor más a helyzet. Akkor se rakhatják ki csak úgy, de megkérhetnek rá hogy ezentúl mindg szólj. Vagy az a bajuk, hogy kell a hely olyanoknak akik sose hiányoznak? Mert ez nem jogos, olyan lehet hogy mondjuk ha 1 hónapig folyamatosan nem viszed és nem orvosi oka van, megkérnek hogy döntsd el, akarsz-e még férőhelyet, de ha te vinni akarod és viszed is rendesen, nem tehetnek semmit.
2011. febr. 4. 12:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Egy kicsit megnyugodtam. Minden egyes alkalommal szóltam reggel ha nem ment, és minden alkalomról orvosi igazolást vittünk.

Sajnos nem tudnánk mit csinálni ha kirakják akkor nem tudok dolgozni és éhenhalunk. :( Nem jó kedvemből nem vittem bölcsibe, hanem mert tényleg beteg volt.

És még az se lehet probléma hogy újra meg kell szoknia, mert abban a szerencsés helyzetbe vagyunk, hogy a fiamnak semmi gondja nincs ezzel, imád járni. Két heti hiányzás se látszik meg rajta, ugyanúgy viselkedik és jókedvű a bölcsiben.

2011. febr. 4. 12:37
 4/10 anonim ***** válasza:
22%
Nézd szerintem a bölcsőde különösen nem kötelező intézmény, bármilyen indokkal kirakhatják. Szerintem nem is tartozik illetve biztosan nem tartozik a közoktatási törvény hatálya alá. Úgyhogy el képzelhető, hogy akár indokolt a hiányzás akár nem, kirakhatják.
2011. febr. 4. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt egy várpalotai bölcsi felvételi szabályzatában találtam.

A gyermek bölcsődei elhelyezése megszűnik ha:

- ha a megszüntetést a szülő kéri,

- ha a bölcsőde orvosának megállapítása szerint a gyermek egészségi állapota, illetőleg a többi gyermeket veszélyeztető magatartászavara miatt,

(magatartászavar megállapítása előtt kikéri más szakember- pszichológus, gondozónő, gyógypedagógus) véleményét is.

- ha a gyermek hozzátartozója ismételt figyelmeztetések ellenére megsérti a házirendet,

- testvér születése után, a szülési szabadság leteltével.

- ha a térítési díjat felszólítás ellenére sem fizeti meg,

- ha a gyermek óvodai felvételt nyert,

2011. febr. 4. 13:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg kell lenni valmai szabályzatnak. Kérd el, olvasd át. HA nincs ilyen, mehetnek a sóhivatalba, de abba se fognak olyat találni leirv,a hogy kirakjuk, ha sokat beteg. Ez 1000%. Csak próbálkoznak. HA nem engednek, vidd a jegyszóhóz az ügyet, de már most is mehetsz hozz érdeklődni, hogy milyen jogon mondanak neked ilyet a bölcsi alkalmazottai.
2011. febr. 4. 14:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Épp most írtam egy emailt a jegyzőnek, hogy árulja már el, hogy milyen indokokkal lehet kirakni a gyereket. Persze szépen megfogalmazva.

Annyira felidegesítettek még a fejem is belefájdult. :S

2011. febr. 4. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom mesélte, hogy a párommal így járt. Többszöri igazolt hiányzás miatt eltanácsolták a bölcsiből a fiát és ő otthon maradt vele. Később tudta meg, hogy nem volt hozzá joguk.
2011. febr. 4. 16:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Valóban nincs hozzá joguk. Ne hagyd magad!
2011. febr. 5. 00:48
 10/10 anonim ***** válasza:
A mi bölcsödénkben akkor tehetik ki, ha egyhuzamban több, mint 1 hónapot nem megy. Ez le is van írva a szabályzatban. Nyilván nem betegség miatti hiányzásról van szó (pl. egy műtét vagy súlyos kórházi ápolás + utána lábadozás eltarthat 1 hónapig vagy tovább is).
2012. márc. 5. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!