Milyen indokokkal lehet kirakni egy gyereket a bölcsődéből?
Aki tud erről valamit az légyszíves írja le, mert google-ba nem találtam erről semmit.
A fiamat ki akarják rakni a bölcsiből a sok hiányzásra hivatkozva, ki lehet bújni valahogy ez alól?
Ha orvosi indokai vannak a hiányzásokank akkor nem tehetik,viszont ha csak egy biztonsági vésztartalék a bölcsi,mert egyébként máshogy is meg tudod oldani a kicsi felügyeletét,akkor lehetséges,hogy megtehetik.Gondolom akkor abból indulnak ki,hogy másnak jobbann szüksége van a férőhelyre.
Nálam sem szerették ha sokat hiányzik a kisfiam,mert azt mondták,hogy utánna újra meg kell szoknia.
Nagyon köszönöm a válaszokat. Egy kicsit megnyugodtam. Minden egyes alkalommal szóltam reggel ha nem ment, és minden alkalomról orvosi igazolást vittünk.
Sajnos nem tudnánk mit csinálni ha kirakják akkor nem tudok dolgozni és éhenhalunk. :( Nem jó kedvemből nem vittem bölcsibe, hanem mert tényleg beteg volt.
És még az se lehet probléma hogy újra meg kell szoknia, mert abban a szerencsés helyzetbe vagyunk, hogy a fiamnak semmi gondja nincs ezzel, imád járni. Két heti hiányzás se látszik meg rajta, ugyanúgy viselkedik és jókedvű a bölcsiben.
Ezt egy várpalotai bölcsi felvételi szabályzatában találtam.
A gyermek bölcsődei elhelyezése megszűnik ha:
- ha a megszüntetést a szülő kéri,
- ha a bölcsőde orvosának megállapítása szerint a gyermek egészségi állapota, illetőleg a többi gyermeket veszélyeztető magatartászavara miatt,
(magatartászavar megállapítása előtt kikéri más szakember- pszichológus, gondozónő, gyógypedagógus) véleményét is.
- ha a gyermek hozzátartozója ismételt figyelmeztetések ellenére megsérti a házirendet,
- testvér születése után, a szülési szabadság leteltével.
- ha a térítési díjat felszólítás ellenére sem fizeti meg,
- ha a gyermek óvodai felvételt nyert,
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Épp most írtam egy emailt a jegyzőnek, hogy árulja már el, hogy milyen indokokkal lehet kirakni a gyereket. Persze szépen megfogalmazva.
Annyira felidegesítettek még a fejem is belefájdult. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!