Bölcsődéből óvodába iratás?
Figyelt kérdés
Valaki meg tudja mondani hogyan működik? A fiam most bölcsibe jár, októberben lesz 3 éves. Akkor már most be kell iratnom az oviba? És mi van ha szeptemberig nem lesz szobatiszta? A bölcsibe meg csak augusztus végéig van beiratva. Vagy a bölcsiseket át lehet év közben is iratni? Vagy ez hogy működik?2011. ápr. 7. 18:48
1/7 anonim válasza:
Az óvodai beíratás most van tavasszal. Függetlenül attól, hogy a kicsi járt-e előzőleg bölcsibe vagy sem. Év közben nem valószínű, hogy felveszik (azaz hogy akkor be tudd íratni), mert a létszámot annyira töltik fel, amennyi a megengedett. Ha bölcsibe járt, nem kell megvárni, hogy betöltse a 3 évet, mehet már szeptembertől. A szobatisztaságra még addig van 4,5 hónapotok és itt lesz a nyár... elég, ha csupán nappal szobatiszta. Menj és néázd meg, hogy abban az oviban mikor van beíratás, ahová menne a kicsi! Ki kell legyen írva a kapura. Ha esetleg lecsúsztatok, menj be a vezetőóvónőhöz és kérd, hogy utólag beírathasd! A bölcsisek előnyt élveznek, hisz az ő szüleik dolgoznak. egy óvónő anyuka
2/7 anonim válasza:
Ha októberben tölti a 3-at akkor majd jövöre mehet ovibas. Idén még bölcsis lesz szeptembertől.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én nem is bánnám ha idén még bölcsis lenne. És akkor a bölcsődébe nem kell újra beiratni? Mert a jelenlegi papírjainkon csak augusztus végéig van a bölcsibe beírva.
2011. ápr. 7. 18:57
4/7 anonim válasza:
Nem kell.. de ezt miért nem a gondozó néniktől kérdezed meg?
5/7 anonim válasza:
Az enyém is októberi, én hagytam egy évet még bölcsiben. Most megy csak oviba ősszel, majdnem négy évesen. Én nem bánom, hogy így lett.
6/7 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem már a gondozónéniktől. Csak este hirtelen ugrott be, hogy ilyenkor mivan. Azt mondták be kell iratnom oviba, és legfeljebb ha nem lesz szobatiszta akkor marad. Chatty, de jó neked, hogy maradhattatok. Az én fiamnak biztos nem fogják engedni ha nem muszáj, már így is ki akarta rakni a vezető egyszer.
2011. ápr. 8. 07:49
7/7 anonim válasza:
Hát, kár hogy ilyen a hozzáállásuk a bölcsiben :( Nálunk az volt a szerencse, hogy az egész csoportban mindenki október és december között született, így mindenki maradt még erre az évre.
Érdemes lenne nálatok szerintem egy óvodaérettségi vizsgálatot kérni (bár egy nyár alatt sok minden változhat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!