Van olyan anyuka, aki betegség miatt kivette gyermekét a bölcsődéből?
2,5 éves a kislányom, hál istennek eddig soha semmilyen betegsége nem volt, orvosnál is csak a kötelező alkalmakkor jártunk ... Tavaly októbertől bölcsibe szoktunk, de csak délelőtt, 9-12-ig vittem, mondván legyen közösségben, ne az ovinál szenvedjünk a leválás folyamatával ... hát volt is sírás meg minden, de lassan megszokta. Bő 1 hónapig bírta azt, hogy feszt tárva nyitott ablak alatt kellett wc-re ülni és a teremben is akkor kellett persze szellőztetni, mikor a gyerekek bent vannak és persze odaállnak a huzatba, stb, szóval jól megfázott, otthon 2 hétig kikúráltam, visszament dec. elején, másfél hétre, de akkor meg kiderült, hogy jan. elején megműtik a nyelvét (le volt nőve és most vették észre), szóval másfél hét után inkább otthon tartottam újra, nehogy megbetegedjen, mert akkor ugyebár elmarad a műtét. Megvolt a műtét, otthon volt még 2 hétig, ez idő alatt term. semmi baja nem volt, pedig volt hogy 2 órán át kint voltunk a hidegben szánkózni, stb, visszavittem a bölcsibe múlt héten hétfőn, szerdán délután már bedugult az orra, csüt-töl nem is vittem és pénteken már olyan beteg lett, mint még soha, 39 fokos lázzal, 2 napig, most épp úgy köhög, hogy levegőt alig kap, folyik a szeme, stb .... antibiotikum, stb .... minderre kissé gúnyosan megjegyezték a bölcsiben, hogy pedig nincs is olyan nagy járvány, most nem is sok a beteg .... hahaha, ja csak olyan vírus fertő van gondolom, mint atom. Szóval én ki fogom íratni a gyerekem, épp elég az, ha majd óvodában elkezdi megkapni a különböző betegségeket, sajnos semmi garancia arra, hogy ha most át is esik ezeken, akkor oviban nem fog ... tuti, ott is fog, akkor meg most minek kínozzam, nem?? Én itthon vagyok, ápolásin, szülőt, nagyszülőt ápolok, van elég bajom, én a naív azt gondoltam, jót teszek kicsit a gyerekkel, legalább napi 2-3 órára legyen gyerekekkel, ne csak velem meg a két beteg családtaggal egész nap...- de ilyen áron nem fogom vinni 1 napot sem .....
Csak azt kérdem, ugye igazam van, ha kiveszem és inkább otthon legyen??? És ugye megtehetem, hogy kiíratom az állami bölcsiből? Gondolkodtam olyanon, hogy majd május környékén vinném csak, ha már jó idő van, stb, de szerintem állami bölcsi esetében nem tarthatok ekkora szünetet. Ugye nem fog ebből a gyereknek se baja származni, hogy csak oviba megy majd nyár végén?
Köszi, hogy elolvastatok, meghallgattatok és írtok pár vígasztaló szót ....
kolléganőm gyereke 2 múlt,ő is beiratta,visszajött dolgozni,de a gyerek 1 hetet ment,2 beteg volt,pedig előtte sose volt beteg...
visszament gyesre,majd viszi oviba amikor kötelező
ha egyébként is otthon vagy,akkor jól teszed,majd április-május körül elég vinni,akkor kevésbé lesz beteg,addig meg játszótér,szomszéd gyerek....
Aztán lehet május környékén már nem fogják visszavenni. Nem tudom merre laktok, de az állami bölcsikbe sokszor teltház van.
A kérdésre válaszolva, ha te úgy látod jónak, akkor vedd ki. Te tudod mi a jó a gyerekednek. Az én fiam is rengeteget beteg, most is csak két napig bírta. De én akkor se venném ki, ha itthon lennék, mert egyszerűen imádja a bölcsit.
Szia!
Én a nagyobbik fiamat vettem ki anno,a sok betegség miatt.
3 hónapig volt itthon folyamatosan valamiért,akkor már rám is kérdeztek,hogy akarom-e még vinni.Márciustól nem járt,és szeptemberben kezdte az ovit.Szerencsére a férjemmel váltott műszakban dolgozunk,így mindig valamelyikünk itthon volt vele.
Most az öcsi bölcsis,nagyon beteges ő is,de őt már nem tudom kivenni,mert 2 évig lesz majd bölcsis,és ott biztos a helye,nálunk sok a gyerek,nem tudják felvenni 3 évesen az oviba.
Én a tavasztól várom a javulást:)!
A bölcsőde nem kötelező,bármikor úgy dönthetsz,hogy nem viszed többet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!