Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értelmes, laza, nyitott...

Értelmes, laza, nyitott anyukák válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Feljárogatok az oldalra néha olvasgatni,rengeteg olyan kérdés van,hogy ki rossz ki jó anya.Kérdem én mégis hogyan lehetne megítélni,és most arra gondolok,hogy aki szereti a gyereket ,gondoskodik róla,foglalkozik vele,a gyerek semmiben nem szenved hiányt,rendesen neveli,nem a szélsőséges példákra gondolok.

Az oldalon folyton megy az irigykedés,ítélkezés,egymás leszólása,ezért is kérdezem azokat akik nem ilyenek.

Minden anyuka már nem?

Miért gondolják sokan,hogy aki anya lett,az már nem ember annak nem lehetnek igényei,álmai,céljai,nem szórakozhat,nem pihenhet,nem lazulhat?

Attól,hogy megszületik egy kicsi baba, aki törődést igényel,nyilván némi lemondással jár,több szervezéssel is.De Ő bele születik a családba hol a családtagok egymáshoz alkalmazkodnak, az elején persze jobban kell a babához,mert ugye többször eszik,szüksége van alvásra,babusgatásra stb. De ahogy növekedik,alkalmazkodik ő is a szabályokhoz,a családhoz,az élethez is.

Miért az lenne a normális ha az ember 24 órában csak a gyerekkel van házimunkát csinál,nem kapcsolódik ki,és jajj mert gyerek van a barátaival nem fut össze,nem megy el egyszer-egyszer szórakozni,már ő anyuka kizárólag semmi más.

Számomra az anyaság nem azt jelenti,hogy akkor jó most anya vagyok,akkor nem érdekel hogy nézek ki,nem érdekelnek már az álmaim, a céljaim, a barátaim,a férjem, semmi más csak a gyerek.

Úgy gondolom Ő része az életemnek egy különálló személy aki életem végig a része lesz,nem a tulajdonom,nem valaki aki körül szolgaként kell ugrálnom teljesítenem minden óhaját,és engedni neki mindent,az én dolgom,hogy szeressem,gondoskodjak róla,neveljem,jó felé terelgessem. Úgy gondolom a szülőknek ugyanúgy megvannak az igényeik,és szerintem teljesen természetes ha ezek kielégítik,legyen szó arról,hogy kikapcsolódnak,elmennek a barátokkal együtt vagy külön-külön,magukra is költsenek,magukkal is törődjenek,kettesben legyenek.

Szerintem ugyanúgy jó anya aki lazábban kezeli ezt a kérdést,aki a nagyszülővel is hagyja agyereket,aki kikapcsolódik,törődik magával, dolgozik,van hobbija,terve,álma,nem csak a gyerekkel való törődés elégíti ki.Ti hogyan gondoljátok? Igazam van?

Meg kérném csak azok válaszoljanak akik képesen értelmes felnőtt emberhez méltóan válaszolni ítélkezések,rosszindulatú megjegyzések nélkül,Előre is köszönöm!

2012. jún. 25. 12:55
1 2 3
 21/27 Disi ***** válasza:
Most olvastam csak Sókristály válaszát, azért abban is van igazság, amit te mondasz :))))
2012. jún. 25. 15:03
 22/27 A kérdező kommentje:

Nos az a kérdés érdekes volt,mert nem teljesen értettem a kérdezőnek mi a problémája,és azt sem,hogy viselkedhet néhány válaszoló úgy,hogy "beszélhetnek" ennyire csúnyán egymással,nem értelmes,felnőtt emberek módjára.

Igazából nekem mikor fiam 6 hetes volt,vizsgáznom kellett mennem,addig Anyukámmal volt,lefejtem neki előtte való napokban sok tejet(akkor még azért volt) majd elmentem.Nem volt semmi probléma,nekem muszáj volt vizsgáznom,így nem volt lelkiismeret furdalásom.Sőt mivel sajnos depressziós lettem a szülés után, az etetések közti időben már babám 1,5 hetes korában is 1-1 órára elmentem egyet sétálni,vagy vásároltam valamit,vagy a párommal mentem el 1-1- órára,vagy később mikor már 2-3 hónapos volt este mikor már elaludt a fiunk elmentünk 2-3 órára sétálni,vagy pizzázni,vagy a párom sörözött,én alkoholmentes sört ittam stb. Szükség volt rá, közben vagy Anyukám,vagy Anyósomék felügyeltek,kisfiam átaludta az éjszakát 2,5 hónapos korától,így nem volt gond,amíg még nem aludta át,akkor pont visszatértünk az 1. éjszakai evésre 2szer kelt egyszer 11 körül,másodszor 3-4 körül. Ezek nélkül nem biztos,hogy kijöttem volna a depresszióból 3-4 hónap alatt.

Én teljesen megértem azt akinek tényleg nincs szüksége ilyenekre,és akinek csak a babájával jó,őszintén nem szeret elmenni nélküle sehova,tudom,hogy mindenki más,nem is bántok másokat azért,mert más az ízlésük,mások az érzéseik az igényeik,viszont rosszul esik,hogy számtalanszor leszóltak azért,ahogyan gondolkodom,és ahogyan én csinálom csupán rosszindulatból és irigységből.

2012. jún. 25. 17:32
 23/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom megint ki szórakozott a pontozással,de cserébe mindenkit felpontoztam,mert nekem minden válasz hasznos volt! :)
2012. jún. 25. 17:39
 24/27 Sókristály ***** válasza:

Az egész dolog empátia kérdése. Bele tudod-e érezni magad a másik helyzetébe, el tudod-e képzelni, hogy neki miért jó úgy, ahogy? De azt el kell fogadnod, hogy mindenkinek egyszerre nem fogsz tudni megfelelni.

Írok neked két példát a saját életemből. Totál ütik egymást, mégis mindig akadt, aki megszólt miatta.

1. Másfél éves volt a 3. gyerekem, amikor elkezdtem levelezőn főiskolára járni. Péntek délután és szombat délelőtt voltak óráim, így egy éjszakát ott aludtam a héten. Megfőztem előre, apa jól elvolt a gyerekekkel, anyós is sokat segített. Viszont nem ették meg az általam főzött ételt, kényelmesebb volt a maminál enni. Gondoltam tök jó, majd főzök vasárnap frisset. A szomszédok teljesen kiakadtak, hogy milyen felelőtlen, sz@r anya az ilyen, elhúz otthonról, és még csak nem is főz.

2. A legkisebbem szombaton volt 1 éves, a következő meg 3 éves. Az este úgy néz ki nálunk, hogy elaltatom őket az ágyukban olyan 1/2 9-9 körül, és a nagyok is akkortájt húzódnak vissza a szobájukba. ez a mi időnk a férjemmel. De az én csöppem éjfélkor megébred, és csak mellettem szeret tovább aludni. Le tudnám szoktatni erről, de mi is élvezzük a közelségét, és hát tapasztalatból tudjuk, hogy milyen hamar megnőnek, így ráhagyjuk. erre meg azt kaptam, hogy csak a gyerekemnek élek, elhanyagolom a férjemet, nem vagyok feleség. Pedig komolyan mondom, nincs hiány nálunk intim pillanatokból.

Egyszerűen lehetetlen mindenkinek megfelelni.

A felvetett régi kérdésről meg annyit, hogy nem tudtam eldönteni, hogy a kérdező válaszolgatott be más felhasználóként, vagy egy balhékereső alak tévedt oda, mindenesetre Ő robbantotta ki a vita javát. Ami csak azért volt ciki, mert csúnyán elmérgesedett, és aki addig szimpatizált az oda írogató anyukákkal, annak is visszatetszővé vált egy idő után a hangnem. Mert akkor már nem voltak árnyalatok, csak fekete és fehér.

2012. jún. 25. 18:03
 25/27 A kérdező kommentje:

Én nem akarok mindenkinek megfelelni,azért nem fogok másként élni mert itt egy idegennek valami nem tetszik.Engem azért szóltak meg mert a főiskolán nem halasztottam hanem folytattam a kisfiam mellett,egyszerűen tudom,ha abbahagytam volna sose folytatnám,meg tudtam csinálni,nem lett semmi kára sem a fiamnak,sem a páromnak sem nekem.

Empatikus ember vagyok,sokszor nem értem,egy-egy kérdező,válaszoló miért van úgy leszólva,de hát az emberek már csak ilyenek vannak akik elfogadják a másikat,vannak akik mindenbe belekötnek.

2012. jún. 25. 18:16
 26/27 anonim ***** válasza:
Engem egyszer nem tartott elég "lazának" az egyik illető,akit alig ismertem,pár hónapja rendszeresen járt hozzánk,én soha nem láttam hol is lakik,a lényeg,hogy az akkor 5 hónapos lányomat akarta fél napra elvinni magukhoz... Tudni kell az illetőről,hogy a hozzátáplálásról egészen másként vélekedik mint én-én sem vagyok az a megrögzött "ezt még nem lehet adni",de az ominózus anyuka viszont már akkor pörköltet adott volna a lányomnak... Egy elég rossz véglete a "lazaságnak".
2012. jún. 26. 16:37
 27/27 A kérdező kommentje:
Szerintem aki pörköltet adna egy 5 hónaposnak nem laza,hanem meggondolatlan.
2012. jún. 26. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!