Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy én nagyon...

Normális, hogy én nagyon hamar szeretnék gyereket? Kb 18-20 évesen? (többi lent)

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, egész kicsi koromban imádtam a babákat, egész gyerekkoromban körbe voltam velük véve..(kistesók, unokatestvérek,stb..) de félek hogy ez nem normális, másoknak ilyen idősen eszébe se jut az ilyesmi..

2012. jún. 20. 22:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%
Én személy szerint a 18 éves kort nagyon korainak találom.
2012. jún. 20. 22:48
 2/18 anonim ***** válasza:
80%

én ezt a kort még nagyon korainak tartom a gyermekvállalásra.amíg nem éled ki magad,addig sztem nem érdemes családot alapítani,mert később fogsz rájönni az hogy még nem is buliztál eleget,vagy nem voltál igazán szerelmes,nem jutottál el olyan országba ahova szerettél vna stb...más az ha valaki néha találkozik babákkal vigyáz rájuk kb egy fél napot,a saját gyerek azért sokkal nagyobb felelősséggel jár.miből akarod eltartani?ezen gondolkodtál már?és egy baba nem csak cuki muki aki állandóan mosolyog,bizony néha vannak vele gondok is.

hát te tudod de nagyon gondold meg ezt a témát!Bőven ráérsz 10 év múlva is gyereket szülni,és sztem akkor már kellőképpen felnőtt gondolkodásod lesz.

2012. jún. 20. 22:55
 3/18 anonim ***** válasza:
30%
Teljesen normális :) Én is ilyen típus vagyok, 20 évesen ez az első próbálkozós hónapunk, napokon belül kiderül, sikerült-e :) Viszont arra figyelj, hogy a háttér meglegyen! Nem kerül olyan sokba egy gyerek, ha nem félsz ellenállni a vásárlási láznak, azonban így sem 2 forint. Kell hozzá egy pár, aki nem menekül el az első nehézségnél, és tényleg szívből szeretné ő is a kisbabát. Nem árt, ha van saját lakhely, illetve ha leteszel egy szakmát. Én egyetem mellett fogok szülni, ezt is meg lehet oldani, csak szervezőkészséget igényel. És ami nagyon fontos: lelki érettség! Hogy ne vágyj már minden hétvégén hajnalig tartó bulikba, flörtölgetni stb., mert ez később visszaüthet! Egy gyereket nem lehet visszaküldeni a feladóhoz, ha meguntad, egy életre felelősséggel tartozol érte.
2012. jún. 20. 22:56
 4/18 anonim ***** válasza:
47%
Te tudod, hogy mikor, de ha ennyire fontos neked hogy gyereket vállalj, az egyáltalán nem baj. Nekem több ismerősöm is van, akik egyetemre járnak, de már várják hogy befejezzék és mehessenek szülni, mások úgy gondolják, hogy 1-2 évet majd még dolgoznak, de minél hamarabb szeretnének gyereket.
2012. jún. 20. 22:58
 5/18 anonim ***** válasza:
59%

Teljesen normális.16 évesen én is ilyen tájra terveztem,fiatalon akartam anya lenni.Szerencsém volt mert 16 évesen ismertem meg a gyerekem apját.Aztán kitolódott a szülés,tavaly szültem 24 évesen.Sajnos hiába akarja az ember van egy sor olyan dolog aminek azért meg kell lennie: legyen hol lakni,apukának jó állása,bejelentett munkaviszony sem árt neked hogy rendes gyedet kapj,mert a 25 ezres gyes elég gyér,stabil párkapcsolat...stb.

Egyébként nagyon szuper hogy készülsz az anyaságra,kívánok hogy adottak legyenek a feltételek,de azért inkább várj majd 1-2 évet,mert akkor tudsz majd nyugodtan babázni ha minden rendben van körülötted!

2012. jún. 20. 23:03
 6/18 A kérdező kommentje:
nagyon jól tudom mivel jár egy gyerek. 13 voltam, mikor öcsikém született. anyukám egyszer 2,5 hónapot töltött benn kórházban betegség miatt, addig kb én voltam az anyja,(jó az igaz járt már akkor bölcsibe, de délutántól az enyém volt, mivel apukám dolgozik estig, ja és utána fürdettem, fektettem,stb.) persze az előtt is ringattam éjszaka, (mivel hasfájós volt) ha anyukám nem ébredt meg rá. (tápszert kapott, mivel anyukámnak nem volt teje) sokszor 2 órán keresztül.. hasat maszíroztam neki, stb. szóval tudom hogy nem csak fény és napsütés egy kicsi..mikor rokonokhoz mentünk, azt mondták,hogy úgy teszek-veszek körülötte, mintha az anyja lennék.. szóval van fogalmam a dolgok súlyáról:-)
2012. jún. 20. 23:06
 7/18 ava87 ***** válasza:
77%

Az, hogy szeretnél, az teljesen normális, sok tizenéves lány érez így :) Viszont azt is ki kell találnod, hogy ezen kívül még mit szeretnél kezdeni az életeddel, például továbbtanulás, munka szempontjából. Nem mintha baba mellett ne lehetne tanulni, én is csináltam, sokan mások is csinálták már ugyanezt, de azért nem olyan könnyű mutatvány, meg az se árt, ha van hozzá némi segítség.

Na és persze a lényeget ne hagyjuk ki: a megfelelő pár megtalálása.

Ja, és nyilván az sem elhanyagolható szempont, hogy először magatokat, majd a gyereke(i)teket el tudjátok tartani. Nem azt mondom, hogy milliomosnak kell lenni, csak legalább az alapvető feltételek legyenek biztosítva.

(saját tapasztalat amúgy, én 20 évesen szültem, és mint utóbb kiderült, a párválasztás nem volt épp az erősségem akkoriban, az anyagi helyzetről nem is beszélve, mert az sem volt valami fényes)

2012. jún. 20. 23:15
 8/18 anonim ***** válasza:
46%

Én is akartam! De első a megfelelő körülmény, most megvan mindenünk, 24 éves vagyok!

37 hkm

2012. jún. 20. 23:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon érdekes a kerdesed. :-):-) én a férjemmel már 7es fel éve egyuttvagyok. 17Voltam mikor osszejottunk, de nálunk megvoltak a lepcsofokok, ami szerintem nagyon fontos. Randik, ottalvasok, nyaralasok,közös élmények,saját kutyánk lett,akiért közösen feleltunk, majd még sok sok mindent megeltunk mi ketten mire lakásunk lett családi segítséggel, majd esküvő,jogsi,autó,stb és egy hónapja pedig megszületett a kislányunk, aki egy csoda, DE tényleg rájön az ember,h úgy ketten, ahgy voltatok már soha soha nem leszel gondtalanul a szerelmeddel. Persze ott az imadnivalo tunderke, de eljetek át mindent amit csak lehet még ketten, mert utána más lesz minden. Elhiszem,h tudod mivel jár, de te még azt hidd el, más lesz ha a sajatod a baba. Szóval amit lehet elj még a baba előtt, utána nehezebb minden. Végezetül aztmondom egy baba boldogság a családnak, de jókor kell jönnie és egy utat be kell jarnotok előtte, hogy legyen mibole erőt meriteni később és a baba érkezésére kellőképpen osszecsiszolodjatok. Jah és olyan férfi is kell, aki ugyanannyira akarja,mint te... Sok boldogságot. :-)
2012. jún. 21. 03:04
 10/18 anonim ***** válasza:
59%
én is hamar szeretnék babát 22 vagyok és már 20 évesen akartam de még csak most döntöttük el párommal hogy akkor tényleg legyen de sajnos még nem sikerült :(
2012. jún. 21. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!