Szerintetek hány évesen ideális az első gyereket szülni?
én 20éves vagyok és úgygondolom,21-22 a tökéletes életkor a gyerekszülésre,mert még sokkal jobban bírja a szervezetem,sokkal több a türelmem és játékosabb is vagyok mint pl 10 év múlva leszek,és már van elég felelősségérzetem és gyermeknevelőképességem is...namármost...ez mind szép és jó,de csak álom marad...fősulira járok,az még min 3 év..utána el is kell helyezkedni..keresni pénzt,függetlenedni szülőktől,anyagi stabilitást is létrehozni már a gyerek számára is,egy állandó lakhelyet,rengeteg időt,egészséges stresszmentes életmódot,táplálkozást kialakítani és olyan párkapcsolatot alapozni,ahol a párom nem hagy el a 2. gyerek után...ez mind nagyon nem egyszerű és jelenleg elérhetetlennek látszik,vagy max 40éves koromra mindez sikerül...namost..ha akarok 3 gyereket,akkor 40évesen elkezdeni nemlehet=????
de egyébként szellemi érettségtől függően kb 22-26
Amikor érzelmileg megérett rá és megvan a kellő háttér ami fontos lenne az adott nőnek: tehát ha valaki párkapcsolatban akar babát vállalni akkor legyen egy jól működő kapcsolata, legyen anyagilag biztos háttere stb. Ami neki fontos.
Ám, hogy kinek mikor jön el az ideális idő, az szerintem teljesen egyéni.
Én 26 évesen szültem az elsőt, fizikailag könnyű volt, érzelmileg rendben volt minden, ám ha a "megfelelő" anyagiakra vártunk volna, akkor tán sose lenne gyerekem se (nemhogy kettő: 2.5 a lányom és 1 éves a fiam)...
A barátnőm 31 éves, irtó jól állnak anyagilag, most lesz az eljegyzésük stb, tehát minden adott neki elvileg, de esze ágában sincs szülni. Őbenne még nem érett meg az igény erre, vagy nem is tudom másképp megfogalmazni. Az 5 éves tervében elvileg benne van, de csak a pasija miatt mondja, aki nagyon akarná mára babát... ilyen is van ,hogy később lesz számára ideális lelkileg, és ezzel sincs semmi gond, nem elítélőleg írom. Csak hogy alátámasszam amit fentebb írtam, hogy mindennek máskor ideális, akkor amikor lelkileg megérett rá.
sztem ez ember függő,de én úgy gondolom az elsőt,gy 20-25 év között, a másodikat 25-30között stbstb
21 éves vagyok és most várom első babámat,mindig is szerettem volna fiatal anyuka lenni,a test is jobban regenerálódik,úgy érzem még bennem van az a bizonyos gyerek,nekem ez így jó persze mindenkinek más,és max 32 évesen szeretném szülni az utolsót pl a 4.et :D de majd kiderül,hogy alakul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!