Ti ehhez mit szoltok?
Itt is nagyon sok butaságot lehet olvasni. Én csak hüledezem, mikor végigfut rajtuk a szemem. Nemrég valaki írta, h 5 hetes terhes és, h előző nap szexelt a férjével. Utána meg pánikolt, h a babával lesz valami baj emiatt. Én meg rögtön azt hittem, hogy valami kamasz kamuzik. Odaírtam, h ha a kérdést egy okos, értelmes, a gyermekvállalásra felkészült nő írta volna, akkor nem kérdez ilyen hülyeséget. Szerintem minden magára adó nő tudja, h mik a terhesség alatti szex ellenjavallatai. Erre kiakadt a kérdező és törölte a hozzászólásomat.
Én egyszerűen nem hiszem el, h ilyet megkérdezne valaki.
Persze nálunk a családban is előfordul ilyen. Pl. mikor rokonom volt kb a terhessége 24. hetében és azon gondolkodott hangosan, h a köldökzsinór vajon hova is csatlakozik. Valamint nővérem és köztem 6 év van. Ő 19 évesen már szexelt, de nem olvasott utána a nőgyógyászati témáknak. Egyszer nekem kezdte ecsetelni, h milyen fura csípő érzése van. Mondtam neki (13 éves voltam), h menjen el dokihoz, mert az fertőzést jelent. Totál meglepetten mondta el nekem a vizsgálat után, h igazam volt.
:) A leírásod alapján én is ismerek hasonlókat, az egyik - számomra - megdöbbentő esetben egy 35 éves nő, aki túl volt a doktorián, felmutatott napközben a Holdra, és azt mondja nekem, hogy "Te jó ég, nappal látszik a Hold.. ez normális?!". :)
Ha teljesen őszinte vagyok magamhoz, akkor nem tudom egyértelműen csak őket hibáztatni. Az iskola és különösen a tanárok (!) feladata nem is annyira az ismeretanyag megtanítása volna (persze az is), hanem hogy megszerettessék az adott tárgyat a diákkal, felébresszék bennük a kíváncsiságot, elérjék, hogy a diákok saját kíváncsiságuktól hajtva olvassanak utána dolgoknak.
Ha visszagondolok a tanáraimra, talán 2-3 lehetett, aki úgy adta le az anyagot, hogy alig vártam, hogy otthon belenézhessek, és még többet tudjak meg róla. A többinél már az óra felénél a szünetre koncentráltunk. Én ebben látom a probléma gyökerét.
Ja, és ne felejtsük el, hogy az iskola mellett a szülőkre is hárul némi felelősség ezügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!