Mit szóltok kedves anyuka társaim ehhez a történethez?
Ma reggel egy 65 év körüli nő felszállt nagy pakkal a buszra, volt egy hely, leült. Mögötte felszállt egy nő a 6 éves gyerekével.
A nő elkezdte követelni a 65 év körüli nőt, hogy álljon fel és adja át a helyet a 6 éves lányának. Az idősebb hölgy felcihelődött és felállt, de azért volt egy kis szóváltás, amely alatt az "anyuka" letegezte a nőt, és mindenféle szemét nyugdíjasnak elmondta.
És a folyomány folyománya: a nő a gyerekkel 3 megálló múlva leszállt.
Én fel vagyok háborodva, hogy milyen"anyuka" az ilyen, és milyen felnőtt lesz egy ilyen gyerekből, aki azt látja, hogy "anyuka" így alázza az idősebb generációt!
Felháborító az anya viselkedése! Nem jó példát mutat a gyerekének.
Ha busszal kell utaznunk s véletlenül nincsen hely, akkor áll a gyerekem is, aki szintén hat éves, a másik 10. Ha valaki felállhatna és átadhatná a helyét, az nem más, mint egy taknyos diák, vagy fiatal.. Mert ugye a legtöbbje igencsak szemtelen.. És még csodálkozunk rajtuk?? Nem is kommentelem tovább..
A 65 éves nyugdíjas szerintem jobban rászorul az ülőhelyre, mint a 6 éves gyerek, aki már nem nevezhető kicsinek... Ebben a történetben az anyuka finoman fogalmazva is egy tapló.
Ettől függetlenül mostanság sajnos sokat buszozom a 37 hetes pocakommal, meg a 4 évesemmel, és én is azt tapasztalom, hogy az emberek alkalmi süketek-vakok akkor is, ha valaki valóban rászorulna az ülőhelyre. (Mondjuk rövid szakaszon mi se szoktunk leülni, 2-3 megállóra...) Meg úgy általában: ordibálnak egymással mindenért - ez az autósokra még fokozottabban igaz - elütnek a zebrán, hiába lenne nekem gyalogosként elsőbbségem, meg vannak zakkanva, magukban beszélnek, káromkodnak, stb. Én 3 évig nem tömegközlekedtem egyáltalán. Előtte se volt semmi, de ami most megy, az döbbenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!