Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok kedves anyuka...

Mit szóltok kedves anyuka társaim ehhez a történethez?

Figyelt kérdés

Ma reggel egy 65 év körüli nő felszállt nagy pakkal a buszra, volt egy hely, leült. Mögötte felszállt egy nő a 6 éves gyerekével.

A nő elkezdte követelni a 65 év körüli nőt, hogy álljon fel és adja át a helyet a 6 éves lányának. Az idősebb hölgy felcihelődött és felállt, de azért volt egy kis szóváltás, amely alatt az "anyuka" letegezte a nőt, és mindenféle szemét nyugdíjasnak elmondta.

És a folyomány folyománya: a nő a gyerekkel 3 megálló múlva leszállt.

Én fel vagyok háborodva, hogy milyen"anyuka" az ilyen, és milyen felnőtt lesz egy ilyen gyerekből, aki azt látja, hogy "anyuka" így alázza az idősebb generációt!

2012. ápr. 25. 10:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy nem volt senki a buszon, aki helyre tette volna a buzgó anyukát, és nem állt senki az idős hölgy védelmébe:(

Lehet a dolgon hüledezni, kedves kérdező neked is, de ha annyira felháborítónak tartod, ami valóban az is, akkor esetleg a buszon kellett volna szóvá tenned a dolgot.

2012. ápr. 25. 11:19
 12/29 anonim ***** válasza:
Mondjuk előfordulhat bárkivel, hogy pl. rosszul érzi magát, a 6 évessel is, de még a felnőttel is. Viszont ebben az esetben sem a kiabálás a megoldás, hanem az, hogy valakit megkérünk - normális, kedves hangon - hogy adja át a helyet, mert rosszul vagyunk. Persze lehetőleg nem a félig mozgásképtelen 80 éves nyugdíjast, és nem is a pocakos kismamát... Viszont tapasztalat, hogy az iskolások, meg a fiatal-középkorú pasik zöme akkor se adná át magától a helyét, ha ott ájulnál el előtte... (Tisztelet a kevés kivételnek...)
2012. ápr. 25. 11:20
 13/29 anonim ***** válasza:
Elég érdekes stílusa van az anyukának... Majd kifog egyszer egy olyan nyugdíjast, aki jól helyreteszi. Egyébként minden generációban van ilyen is, olyan is. Mivel én nem járok tömegközlekedési eszközzel, így jó nagy, nehéz babakocsit vettünk. Egyszer úgy hozta a sors, hogy mégis buszoznom kellett vidékre. Előttem szállt fel 5 tini, meg a buszon is ültek már egy páran. Senki nem segített volna felcibálni a kocsit... Még jó, hogy anyukám is el tudott jönni. De volt már ilyen gyógyszertárban is. Dupla ajtós a bejárat, és egyedül képtelenség bejutni babakocsival. Jó 10 percig kínlódtam, míg egy bácsi odajött segíteni... Ennyit a mai fiatalokról. Engem úgy neveltek, hogyha ilyen van, az időseknek, kismamáknak, babakocsit toló édesanyának mindig segíteni kell! Azóta is tartom magam hozzá. Sajnálom, hogy sokan nem ezt a nevelést kapták.
2012. ápr. 25. 11:34
 14/29 anonim ***** válasza:
57%

Múltkor a 3 éves gyerekemnek nem adta át a helyet egy 17-20 éves kiscsaj. Hiába kértem, elfordult.

Kisfiam sírt, tömeg volt, el-el esett.

És mellettem volt a kisbabám is.

Ehhez mit szóltok? Én fel voltam háborodva és igen, hangosan véleményt mondtam a csajnak. Lehet, hogy bunkó vagyok?

2012. ápr. 25. 12:03
 15/29 anonim ***** válasza:
Időset sose állítanék fel, ez bunkóság. Én rendszerint a tizenéves kölköknek szoktam mondani, hogy "ugye nem város el, hogy ezek a kicsi gyerekek itt álljanak a buszon". 2 és 4 évesek. Nem fognak állni. De nem is idősebbet állítok fel. Mindig iksolásokat. sajnos őknekik maguktól már nincs annyi eszük,hogy átadják a helyet.
2012. ápr. 25. 12:05
 16/29 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti. Nem vagy bunkó, de nem is vagy valami ügyes. Nincs olyan, hogy egy 3 éves gyerek álljon a buszon, nem hiszem hogy nem lehet felállítani, én ha nem áll fel, az ülibe ültetem a gyereket. Hidd el feláll.
2012. ápr. 25. 12:07
 17/29 anonim ***** válasza:
Én mindig átadom a helyem a rászorulóknak, de nem értem miért elterjedt, hogy csak az időseknek, kisbabásoknak, terheseknek lehet átadni a helyet és csak és kizárólag ők szorulnak rá? Hangsúlyozom az ilyeneknek minden alkalommal átadom a helyem, de! Én 18 éves voltam, szóval mások szerint akkor nyilván taknyos tizenéves, amikor reggel a buszon mentem suliba, és olyan szinten rosszul lettem, hogy már nem bírtam állni, nem láttam nem hallottam semmit, a földre ültem le a busz közepére és senkinek sem jutott eszébe felemelkednie, hogy átadja nekem a helyét, ennek az lett az eredménye, hogy mikor megpróbáltam a végállomásnál lekászálódni, leestem a buszról, rá a kőre, és felrepedt a szám. Utána jött oda 2 fiatal nő segíteni, és kérdezték ,hogy nem-e vagyok cukorbeteg, ilyesmi. Szóval ezért sem szeretem ezeket az előítéleteket, mert nem lehet tudni hogy a látszólag erős, egészségesnek tűnő fiatalnak nincs-e valami komolyabb problémája, betegsége.
2012. ápr. 25. 12:09
 18/29 anonim ***** válasza:
46%

Azért ne essünk át a ló túloldalára! Én dolgoztam folyamatos 16 órában gyárban, biztos sokan bunkónak tartottak, hogy csütörtök-pénteken nem adtam át a helyem. Sőt, olyan is volt hogy véradás után a kérdésben lévő anyukához hasonló nő felállított, aztán 2 megállóval később szó szerint elájultam.

Nem várható el senkitől, hogy felugorjon mert mi terhesen/gyerekkel felszálltunk a buszra. Ha megteszi, nagyon jó. Ha szépen megkérem és megteszi, jó. De a gyereket ÉN vállaltam, tudtam mivel jár.

A kérdésben szereplő anyukát egyszer összeengedném nagymamámmal - soha többet senkinek nem szólna be :-))

2012. ápr. 25. 12:27
 19/29 anonim ***** válasza:
63%
Akkor aki rosszul van, szóljon! De nehogy már egy kisgyereknek állnia kelljen, mert az iskolások arra nem képesek, hogy felálljanak! Azért van különbség! Ha meg valaki rosszul van, meg kell normálisan mondani, hogy ne haragudjon, de rosszul vagyok. Ennyi. Nem hinném, hogy a busz csak rosszul levő, beteg, hullafáradt emberekkel lenne tele... És elnézést Kérdező, hogy kissé elkanyarodtam a témától!
2012. ápr. 25. 12:55
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

"Nem várható el senkitől, hogy felugorjon mert mi terhesen/gyerekkel felszálltunk a buszra. Ha megteszi, nagyon jó. Ha szépen megkérem és megteszi, jó. De a gyereket ÉN vállaltam, tudtam mivel jár."

Neked sincs gyereked..

Ja én vállaltam a gyereket, ezért tegyem ki veszélynek a buszon. Sok eszed van. Szerinted ha állsz egy pár éves gyerekkel és ne adj isten a busz satufékezik, akkor a gyerek törje össze magát, csak mert "én vállaltam a gyereket és ezzel jár"...

Ha rosszul van és azért nem adja át a helyét, vagy cukorbeteg vagy 16 órát dolgozott oké, van szája tudja mondani. És van még a buszon maradék 40 hely, ahol van aki felálljon. Nem hinném, hogy mind beteg vagy 16 órát gályázott.

De azért általánosságban az agyon kikent, kimázolt csinibaba, vagy fekete hajú srác sok karikával és némi iskolára utaló iskolatáskával nem hinném hogy mind beteg és sz@rrá gályázta magát.

Ne állítson fel idős nénit, vagy hulla fáradt embert. De van azért rajtuk kívül sokmindenki aki át tudja és adja is át!!!!!

2012. ápr. 25. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!