Csövesek a játszótéren, mit szóltok ehhez?! Hogyan lehet a gyereknek elmagyarázni hogy miért ne menjen azokhoz a gyerekekhez?
Ma ugyan úgy mint máskor elindultam a 2éves lánykámmal a játszótérre. Már messziről feltűnt hogy a kerítésre pokrócok vannak terítve.
Bent a játszótéren meg legalább 8gyerek,és 4felnőtt. Mindannyian tiszta retek. Fehérek,romák vegyesen! A felnőttek a padon ültek és egymást szidták alpári hangnemben,a gyerekek fél csupaszon és hasonlóan szépen beszéltek.
A kislányom elindult be a játszótérre,de én nem hagytam neki,erre ő elkezdett üvölteni. Szerencsére azok az emberek hamarosan elmentek,így bementünk. De kb 20perc múlva visszajöttek,ekkor már voltak mások is a játszón. Akkor láttam őket közelebbről. A kisgyerekek szó szerint a nyelvükkel szedték le a fikát,az egyik be is volt pisilve és köpködte a homokot!
Azt hittem elhányom magam! A lányom meg ment volna hozzájuk játszani,nem hagytam persze ő erre elkezdett sírni. Mindenki aki ott volt fogta a gyereket és elment,ahogy mi is.
Én fogtam volna a gyerekem kezét és egy másik játszótérre mentünk volna. Semmiképp nem mondanék olyanokat, hogy azok koszos gyerekek nem játszhatsz velük, mert én toleráns, együtt érző embert szeretnék nevelni a gyerekemből és nem szeretném, ha lenézné azokat, akik rosszabbul élnek nálunk.
Szerintem jelenteném a dolgot az önkormányzatnál mert nem tudnék a tudattal élni, hogy kisgyerekeknek kell az utcán élniük és én semmit nem teszek ellene. Ennél az életnél még a gyermekotthonok is jobbak.
Nem Miskolcon,Budapesten! Egyébként Borsodi vagyok,de évek óta Pesten élek.:)
Erről eszembe jutott a "mindég-mindig" téma. Eleinte a mindéget használtam sokan megszóltak érte,itt is. Aztán átértem a mindigre.
Nálunk otthon mindenki a mindéget használja,még a közel 90éves nagymamám is!:)))
Mindegy ezt csak azért írtam ahány hely annyi szokás!
A játszótér el van kerítve,de azóta nem láttam azokat az embereket.
"jösztök,minden szénsavas üdítő kóla". Ismerős,barna kóla,narancskóla!:)))
Én Szerencs környékéről való vagyok,a párom Szikszói,de ott nem minden szénsavas kóla csak a "barna". Ő is szólt már nekem ezért.
Ez a leszoktatás meg hülyeség,ha az ember így nőtt fel ezt hallotta.....mit tehet?!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!