Szerintetek is olyan ciki, hogy játszom gyermekemmel a játszótéren?
A tegnap érdekes dolog történt velem a játszótéren. Kisfiammal (3 éves 4 hónapos) a homokozóban játszottunk, általában én is leguggolok hozzá és együtt csináljuk a formákat, töltjük a vedret, stb. Egy ismerős anyuka, aki kislányával szokott odajárni, odaszólt nekem, hogy menjek már én is, üljek le velük a padra pletyózni, a gyerekek szem előtt vannak, nyugodtan lehetek. Figyelte már máskor is, hogy ha homokozóban van a gyerek, én ott vagyok, ha hintázni szeretne, ott vagyok, a csúszdánál is, a mászókánál is, stb. Hagyjam a gyereket egyedül, én azért megyek a játszóra, hogy vele játsszak? Nekem nem jár egy kis kikapcsolódás, egy kis dumcsi a többi anyukával?
Erre csak annyit mondtam, hogy nekem ez így jó és úgy látom kisfiamnak is. Természetesen más gyerekekkel is játszik, futkározik, jön-megy. Sőt úgy láttam, hogy mikor együtt homokozunk, egyre több gyerek gyűl körénk és szívesen játszanak velünk, mert én közben mesélek nekik a formákról, a várról, "feladatokat" adok nekik.
Ez annyira ciki?
Miért lenne ciki?
Mi is múltkor voltunk a másfél éves fiammal a játszótéren, szaladtunk a férjemmel utána, meg a kisfiam ült az egyik hintába és meg a másikban, őt a férjem lökte és hintáztunk.:)
Homokozni még nem homokoztunk, de tervezem, hogy nyáron fogok vele.
Szerintem nem ciki.
Az megint más, ha elvan egyedül a gyerek, eljátszik és jön egy ismerős, akkor vele is váltok pár szót, vagy akár dumcsiznék is, ha az időnk, meg a gyerkőc engedi.:)
De ha neked így jó, hogy csak a fiaddal játszol, az nem ciki, de ha kedved támad beszélgetni valakivel a játszótéren és elvan a fiad, akkor nyugodtan beszélgess!:)
Szerintem nem ciki. Nálunk minden anyuka ezt csinálja, bár főleg én "megyek le gyerekbe", túrom velük együtt a homokot, felmászok a fa mászókára én is (153 centi és 48 kg vagyok, tisztára mint egy iskolás, és sokszor nem is néznek anyukának), és még sorolhatnám. :)
A lurkók nagyon szeretik is ezt bennem, hogy én is kicsit gyerek leszek velük, ha ott vagyunk. :) Ettől függetlenül szoktam beszélgetni is a többi anyuval.
De az ilyen megjegyzéseket engedd el a füled mellett, és a többi rosszmájú anyukával ne törődj.
Ugyanennyi idős a fiam:) Ő már a játszótéren nemigen velem akar játszani, hanem a vele egyidősekkel. Ő így szeret játszani. Ha hív, szól, hogy segítsek neki építeni vagy bármi megyek, de ekkora gyereket én már hagyok egyedül játszani, főleg, ha egyedül vagy a társaival akar.
Én nem pletyózok, az 1 évesemmel vagyok, ő igényli nagyon a törődést, bár néha ő is beül a bátyóhoz építeni. Gyerekfüggő, azt mondom.
Itthon is, mivel nem ovis, játszom vele, de, ha egyedül szerepjátszik vagy építőzik és kér is, hogy hagyjam, akkor hagyom.
Szerintem sem ciki, de felesleges. Miért kell mindig tanítani, fejleszteni, feladatokkal ellátni egy gyereket?
Én sokszor hagyom egyedül a picikémet, nem magyarázok neki folyton, hogy a kék nagy karika megy alulra, arra jön a piros és így tovább. De ez én vagyok.
Én azt szeretném, hogy ne kelljen a játékához egy felnőtt irányítása. Fedezzen fel, próbáljon ki "mindent", érjék kudarcok is, hogy építeni tudjon.
De ez én vagyok, te más vagy, ez pont így jó... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!