Aki ért hozzá, az segítene nekem megmondani, hogy jól számolta e ki az OEP a gyed-em lejárati idejét?
most mit szeretnél kérdezni?
mert fönt a gyedet kérdezed, lent meg a tgyást. így válaszolni se tudunk.
az első is erre célzott.
tgyás fél év, a gyed a gyerek 2 éves korig jár, gyes meg 3 éves koráig.
feltételezem az oep is ezt írhatta.
még egy gondolat. azt írod, a tgyást IS. nincs is, egyszerre, egy ellátás jár
Én már a kérdés értelmezésénél elakadtam. MIkor szültél? 7 hónap MÚLVA?
VAgy elírás? (gondolom igen:D)
A tgyás nem 6 hónapig tart, hanem 168 napig. Ha 2011. dec. 08-án szültél, akkor május 24-én jár le, 25-től kapod a gyedet.
Biztos, hogy nem 6 napig fogod kapni, valószínűleg 2013. május 31-et írtak, nem?
Jó lenne, ha pontosan leírnád, hogy mit is szeretnél tudni, mert ha csak találgatunk, azzal nem leszel előrébb.
A gyermek két éves koráig jár a gyed. Ha 2011.dec.8-án született,akkor 2013. dec. 8-ig fogod kapni. 2013. dec.9-től már gyes jár,2014. dec.8-ig.
Az,hogy előtte Tgyás-on voltál/vagy, nem befolyásolja,hogy meddig jár a gyed,ha nem mész vissza a gyermek két éves kora előtt dolgozni,akkor a gyermek két éves koráig jár a gyed.
Jó babázást!!
Ja,most nézem csak! Ha 2010 decemberében szültél,akkor már a gyed-et kellene kapnod,nem a tgyás-t! Vagy megint sikerült egy billentyűvel arrább tenni az ujjad? - a tényen,hogy a gyermeked 2 éves születésnapjáig jár a gyed,semmi sem változtat!
További szép estét!!!
utolsónak: rosszul tudod.
A kicsi két éves koráig kizárólag akkor jár a gyed, ha az anyukának a szülést megelőzően 562 nap biztosítotti ideje volt. A kérdezőnek nem volt annyi, így neki biztosan nem jár a gyerek két éves koráig, vagyis decemberig.
Kérdező: szerintem nem számolták jól.
2009-ben neked 47 napod volt, majd 2010-ben 342 napod.
Ez összesen 389 nap.
Vagyis neked június 16-ig kellene járjon a gyed, addig tart ki a 389 nap a tgyás lejártát követően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!